Ναταλία Γερμανού: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Pagaeos (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 21: Γραμμή 21:
== Βιογραφικά στοιχεία ==
== Βιογραφικά στοιχεία ==
=== Προσωπική ζωή ===
=== Προσωπική ζωή ===
Γεννημένη στην [[Αθήνα]] στις [[22 Ιουνίου]] [[1969]] η Ναταλία Γερμανού είναι κόρη του δημοσιογράφου και συγγραφέα [[Φρέντυ Γερμανός|Φρέντυ Γερμανού]] και της Εριέττας Μαυρουδή,μίας εκ των πιο επιτυχημένων γυναικών στον χώρο της διαφήμισης.Σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα,σχεδόν δύο ετών από την γέννησή της, οι γονείς της αποφασίζουν να λύσουν τον γάμο τους και από τότε το μέγαλωμα της Ναταλίας αναλαμβάνει η μητέρα του Φρέντυ Γερμανού και γιαγιά της Ναταλίας, Ελένη(με καταγωγή από την Μυτιλήνη), μέχρι και την ηλικία των 18 ετών που ενηλικιώθηκε και αυτονομήθηκε. Πέρασε όλα της τα μαθητικά χρόνια στη σχολή Μίνα Αηδονοπούλου και από μικρή έδειχνε μια ιδιαίτερη αγάπη στα θεωρητικά μαθήματα.Παράλληλα με το σχολείο ως παιδί παρακολουθούσε επίσης μαθήματα μπαλέτου.Γνωρίζει άπταιστα την αγγλική και πολύ καλά την γαλλική γλώσσα.
Γεννημένη στην [[Αθήνα]] στις [[22 Ιουνίου]] [[1969]] η Ναταλία Γερμανού είναι κόρη του δημοσιογράφου και συγγραφέα [[Φρέντυ Γερμανός|Φρέντυ Γερμανού]] και της Εριέττας Μαυρουδή,μίας εκ των πιο επιτυχημένων γυναικών στον χώρο της διαφήμισης.Σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα,σχεδόν δύο ετών από την γέννησή της, οι γονείς της αποφασίζουν να λύσουν τον γάμο τους και από τότε το μέγαλωμα της Ναταλίας αναλαμβάνει η μητέρα του Φρέντυ Γερμανού και γιαγιά της Ναταλίας, Ελένη, μέχρι και την ηλικία των 18 ετών που η Ναταλία Γερμανού ενηλικιώθηκε. Πέρασε όλα της τα μαθητικά χρόνια στη σχολή Μίνα Αηδονοπούλου και από μικρή έδειχνε μια ιδιαίτερη αγάπη στα θεωρητικά μαθήματα.Παράλληλα με το σχολείο ως παιδί παρακολουθούσε επίσης μαθήματα μπαλέτου.Γνωρίζει άπταιστα την αγγλική και πολύ καλά την γαλλική γλώσσα.
Στις 26 Οκτωβρίου του 1998 παντρεύεται σε πολύ κλειστό κύκλο φίλων και συγγενών με τον τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη [[Πέτρος Ίμβριος|Πέτρο Ίμβριο]] και έχοντας κουμπάρα την καλή της φίλη, τραγουδίστρια Άννα Βίσση η οποία έκανε και τη γνωριμία του ζευγαριού όταν συνεργαζόταν με τον Πέτρο Ίμβριο το 1996 στο νυχτερινό μαγαζί "Αστέρια" στη Γλυφάδα. Το 2002 έπειτα από κοινή απόφαση οι δυο τους χώρισαν όμως παρέμειναν δυο πολύ καλοί φίλοι.
Στις 26 Οκτωβρίου του 1998 παντρεύεται σε πολύ κλειστό κύκλο φίλων και συγγενών με τον τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη [[Πέτρος Ίμβριος|Πέτρο Ίμβριο]].Το 2002 έπειτα από κοινή απόφαση οι δυο τους χώρισαν όμως παρέμειναν καλοί φίλοι.


=== Επαγγελματική σταδιοδρομία ===
=== Επαγγελματική σταδιοδρομία ===


Το επαγγελματικό ανεκπλήρωτο όνειρο της Ναταλίας ήταν να γίνει ηθοποιός, μία ιδέα που δεν συνάρπασε ιδιαίτερα τον πατέρα της όταν του εξέφρασε την επιθυμία-απόφασή της και έτσι χάρη στην παρότρυνσή του αλλά και λόγω και της ιδιαίτερης αδυναμίας που του είχε αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματά του . Κατάφερε εν τούτοις να κάνει κάποιες έκτακτες συμμετοχές σε μερικές ελληνικές σειρές.
Το επαγγελματικό ανεκπλήρωτο όνειρο της Ναταλίας ήταν να γίνει ηθοποιός, μία ιδέα που δεν συνάρπασε ιδιαίτερα τον πατέρα της όταν του εξέφρασε την επιθυμία της και έτσι χάρη στην παρότρυνσή του αλλά και λόγω και της ιδιαίτερης αδυναμίας που του είχε αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματά του . Κατάφερε εν τούτοις να κάνει κάποιες έκτακτες συμμετοχές σε μερικές ελληνικές σειρές.


Ξεκίνησε να αποκτά τα πρώτα της χρήματα στην ηλικία των 17 ετών ως μεταφράστρια και αρθρογράφος στην ελληνική έκδοση του περιοδικού "Cosmopolitan" (εκείνη την εποχή εργαζόταν στο εν λόγω περιοδικό και η δημοσιογράφος Μάρω Λεονάρδου).
Ξεκίνησε να αποκτά τα πρώτα της χρήματα στην ηλικία των 17 ετών ως μεταφράστρια και αρθρογράφος στην ελληνική έκδοση του περιοδικού "Cosmopolitan".
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο ''Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας'' στην Αθήνα,έχοντας ήδη στείλει τα χαρτιά της έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Ορλάντο στην [[Φλόριντα]], όπου όμως,ενάμισι μήνα πριν αναχωρήσει και ενώ είχε σκοπό να πάει για ένα διάστημα πέντε ετών και να τελειοποιήσει τις σπουδές της στην δημοσιογραφία,παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πιάσει δουλειά δοκιμαστικά στο περιοδικό «ΕΝΑ» του Γιώργου Κοσκωτά, με διευθυντή τον Παύλο Μπακογιάννη, μία ευκαιρία που άδραξε με την παρότρυνση του πατέρα και της γιαγιάς της και τελικά και με την συγκατάθεση της μητέρας της.Έτσι εργάστηκε με επιτυχία για τέσσερα χρόνια στις εκδόσεις «Γραμμή Α.Ε» ως αρθρογράφος στα περιοδικά "Ένα", "Και", καθώς και στην εφημερίδα "24 ώρες" και για πολλά χρόνια είχε τη δική της μόνιμη στήλη "Σχεδόν ανώδυνα" στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Τηλέραμα".
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο ''Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας'' στην Αθήνα, είχε ήδη στείλει τα χαρτιά της έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Ορλάντο στην [[Φλόριντα]], ενάμισι όμωςμήνα πριν αναχωρήσει και ενώ είχε σκοπό να πάει για ένα διάστημα πέντε ετών και να τελειοποιήσει τις σπουδές της στην δημοσιογραφία,παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πιάσει δουλειά δοκιμαστικά στο περιοδικό «ΕΝΑ». Έτσι εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως αρθρογράφος στα περιοδικά "Ένα", "Και", καθώς και στην εφημερίδα "24 ώρες" και για πολλά χρόνια είχε τη δική της μόνιμη στήλη "Σχεδόν ανώδυνα" στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Τηλέραμα".
Τον Οκτώβριο του 1988,άρχισε και η σχέση της με το ραδιόφωνο όπου ξεκίνησε να συμπαρουσιάζει μαζί με τον δημοσιογράφο Προκόπη Δούκα την εκπομπή "Club Sandwitch" στον νεοσύστατο ραδιοφωνικό σταθμό ραδιόφωνο "Sky 100,4", με παραγωγό την Ελένη Μαβίλη. Η ραδιοφωνική της πορεία συνεχίστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα FM 9,84(πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός στην Ελλάδα) και το "Club Sandwitch" μετονομάστηκε "Blue Jean" και η επιτυχία της συνεχιζόταν με αποκορύφωμα την τρίτη μετακίνησή της μετά από λίγα χρόνια στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sfera FM 102,2"(όταν ακόμα είχε την συχνότητα "FM 102,1" μια "σχέση ζωής" όπως τρυφερά την χαρακτηρίζει και η ίδια, η οποία διατηρείται μέχρι σήμερα.Για αρκετά χρόνια μία εκ των εβδομαδιαίων της εκπομπών ονομαζόταν "Gossip night".Ξεκίνησε να την παρουσίαζει με τον Νίκο Κουρή και συνέχισε άλλες χρονιές με τον Βασίλη Δρυμούση αλλά και με τον Νίκο Γεωργίαδη. Για ένα διάστημα κατά τη δεκαετία του '90,μετά την αποχώρηση του Μίλτου Καρατζά διετέλεσε επίσης διευθύντρια της δισκογραφικής εταιρείας Nitro Music του ομίλου IMAKO καθώς καιτου ραδιοφωνικού σταθμού "Sfera FM 102,2" του ίδιου ομίλου.
Τον Οκτώβριο του 1988,άρχισε και η σχέση της με το ραδιόφωνο όπου ξεκίνησε να συμπαρουσιάζει μαζί με τον δημοσιογράφο Προκόπη Δούκα την εκπομπή "Club Sandwitch" στον νεοσύστατο ραδιοφωνικό σταθμό "Sky 100,4". Η ραδιοφωνική της πορεία συνεχίστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα FM 9,84 και το "Club Sandwitch" μετονομάστηκε "Blue Jean" και η επιτυχία της συνεχιζόταν με αποκορύφωμα την τρίτη μετακίνησή της μετά από λίγα χρόνια στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sfera FM 102,2" (όταν ακόμα είχε την συχνότητα "FM 102,1").Για αρκετά χρόνια μία εκ των εβδομαδιαίων της εκπομπών ονομαζόταν "Gossip night".Ξεκίνησε να την παρουσίαζει με τον Νίκο Κουρή και συνέχισε άλλες χρονιές με τον Βασίλη Δρυμούση αλλά και με τον Νίκο Γεωργίαδη. Για ένα διάστημα κατά τη δεκαετία του '90,μετά την αποχώρηση του Μίλτου Καρατζά διετέλεσε επίσης διευθύντρια της δισκογραφικής εταιρείας Nitro Music καθώς καιτου ραδιοφωνικού σταθμού "Sfera FM 102,2".


Παράλληλα με την ραδιοφωνική της αλλαγή στον Αθήνα 9.84,το 1990, η Ναταλία ξεκινάει την τηλεοπτική της πορεία στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό [[ANT1]], όπου παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή "Club Sandwich" αυτή τη φορά.
Παράλληλα με την ραδιοφωνική της αλλαγή στον Αθήνα 9.84,το 1990, η Ναταλία ξεκινάει την τηλεοπτική της πορεία στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό [[ANT1]], όπου παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή "Club Sandwich" αυτή τη φορά.
Γραμμή 41: Γραμμή 41:


Το 1996 παρουσίασε επίσης μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη τα μουσικά βραβεία του περιοδικού "Ποπ Κορν" και το 2012 ήταν η οικοδέσποινα στο πλευρό του Τάσου Τρύφωνος των κυπριακών βραβείων "Άντρες της χρονιάς".
Το 1996 παρουσίασε επίσης μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη τα μουσικά βραβεία του περιοδικού "Ποπ Κορν" και το 2012 ήταν η οικοδέσποινα στο πλευρό του Τάσου Τρύφωνος των κυπριακών βραβείων "Άντρες της χρονιάς".

Ένα ακόμα επάγγελμα της Ναταλίας και αγαπημένη της συνήθεια όπου έχει και πολύ μεγάλη απήχηση σε πολύ κόσμο είναι το να παίζει μουσική σε γνωστά κέντρα διασκέδασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Η σχεδόν μόνιμη βάση της τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα είναι το κλαμπ-εστιατόριο Villa Mercedes .Πριν απο το Villa Mercedes για ένα μεγάλο διάστημα έπαιζε εκτώς των άλλων και στο μπαρ-εστιατόριο Ακρωτήρι.Κατά καιρούς εκτελέι χρέη disc jockey και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα όπως στη Θεσσαλονίκη στο μπαρ-εστιατόριο Bungalow White αλλά και στην Κύπρο.Έχει παίξει μουσική επίσης σε κλαμπ του Λονδίνου αλλά και στο Buddha Bar στο Ντουμπάι.




==== Στιχουργική ====
==== Στιχουργική ====
Η στιχουργική πορεία της Ναταλίας Γερμανού ξεκινά το 1990 όταν ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος της προτείνει να γράψει τους στίχους πάνω σε μία δική του μουσική όπου θα γινόταν τραγούδι για τον δίσκο της Μαντώς "Πτήση για δύο" και κάπως έτσι η Ναταλία έκανε το στιχουργικό ντεμπούτο της με τους στίχους του τραγουδιού "Πώς".
Η στιχουργική πορεία της Ναταλίας Γερμανού ξεκινά το 1990 όταν ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος της προτείνει να γράψει τους στίχους πάνω σε μία δική του μουσική που θα γινόταν τραγούδι για τον δίσκο της Μαντώς "Πτήση για δύο" και κάπως έτσι η Ναταλία έκανε το στιχουργικό ντεμπούτο της με τους στίχους του τραγουδιού "Πώς".
Την επιτυχία όμως ως στιχουργός την γνωρίζει δύο χρόνια πιο μετά το 1992 όταν ο μόνος στίχος που έδωσε να συμπεριληφθεί στον δίσκο της Καίτης Γαρμπή "Του φεγγαριού αναπνοές" με τίτλο "Πες το μ'ένα φιλί" και σε μουσική του Νίκου Τερζή,γίνεται η μεγάλη επιτυχία του δίσκου και η μεγαλύτερη ραδιοφωνική επιτυχία της Καίτης Γαρμπή ως τότε.Ήταν το τραγούδι που έδωσε την μεγάλυτερη ώθηση στην καριέρα και των δύο γυναικών!
Την επιτυχία όμως ως στιχουργός την γνωρίζει δύο χρόνια πιο μετά το 1992 όταν ο μόνος στίχος που έδωσε να συμπεριληφθεί στον δίσκο της Καίτης Γαρμπή "Του φεγγαριού αναπνοές" με τίτλο "Πες το μ'ένα φιλί" και σε μουσική του Νίκου Τερζή,γίνεται η μεγάλη επιτυχία του δίσκου.Ήταν το τραγούδι που έδωσε την μεγάλυτερη ώθηση στην καριέρα και των δύο γυναικών!




Έκτοτε συνεργάστηκε και συνεχίζει να συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες αλλά και με πολύ ταλαντούχους νεότερους της ελληνικής μουσικής, τα τελευταία 23 χρόνια και έχει γράψει πάνω από 345 στίχους για τραγούδια γνωστών Ελλήνων ερμηνευτών, όπως των: [[Άννα Βίσση]], [[Καίτη Γαρμπή]], [[Δέσποινα Βανδή]], [[Έλενα Παπαρίζου]], [[Έλλη Κοκκίνου]], [[Σάκης Ρουβάς|Σάκη Ρουβά]], [[Μαντώ]], Λάμπη Λιβιεράτο και πολλών ακόμα άλλων. Εν έτει 2013 έχει στο ενεργητικό περισσότερους από 130 πλατινένιους και [[χρυσός δίσκος|χρυσούς]] δίσκους. Σε συνέντευξή της πριν χρόνια είχε δηλώσει η ίδια ότι οφείλει πολλά στον καλό της φίλο και "μέντορα" κατά κάποιον τρόπο στην στιχουργική Νίκο Καρβέλα που την βοήθησε λίγο δίνοντας της κάποιες συμβουλές ώστε να ξεδιπλώνει το ταλέντο της στο χαρτί με τον πιο άμεσο τρόπο πράγμα που κατάφερε η Ναταλία με μεγάλη επιτυχία και μας χάρισε και συνεχίζει να μας χαρίζει υπέροχα τραγούδια.
Έκτοτε συνεργάστηκε και συνεχίζει να συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες αλλά και με πολύ ταλαντούχους νεότερους της ελληνικής μουσικής, τα τελευταία 23 χρόνια και έχει γράψει πάνω από 345 στίχους για τραγούδια γνωστών Ελλήνων ερμηνευτών, όπως των: [[Άννα Βίσση]], [[Καίτη Γαρμπή]], [[Δέσποινα Βανδή]], [[Έλενα Παπαρίζου]], [[Έλλη Κοκκίνου]], [[Σάκης Ρουβάς|Σάκη Ρουβά]], [[Μαντώ]], Λάμπη Λιβιεράτο και πολλών ακόμα άλλων. Εν έτει 2013 έχει στο ενεργητικό περισσότερους από 130 πλατινένιους και [[χρυσός δίσκος|χρυσούς]] δίσκους.


Μαζί με τον τραγουδιστή [[Χρήστος Δάντης|Χρήστο Δάντη]], έγραψαν τους στίχους του [[αγγλικά|αγγλόφωνου]] τραγούδιου My Number One,το οποίο ερμήνευσε η [[Έλενα Παπαρίζου]] στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της [[Eurovision]] στις 21 Μαΐου 2005, για λογαριασμό της [[συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision|ελληνικής συμμετοχής]], κατακτώντας την πρώτη θέση.
Μαζί με τον τραγουδιστή [[Χρήστος Δάντης|Χρήστο Δάντη]], έγραψαν τους στίχους του [[αγγλικά|αγγλόφωνου]] τραγούδιου My Number One,το οποίο ερμήνευσε η [[Έλενα Παπαρίζου]] στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της [[Eurovision]] στις 21 Μαΐου 2005, για λογαριασμό της [[συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision|ελληνικής συμμετοχής]], κατακτώντας την πρώτη θέση.
Γραμμή 58: Γραμμή 54:
Το 2008 η Ναταλία Γερμανού έκανε ακόμα μία απόδοση στα ελληνικά από τα αγγλικά αυτή τη φορά των στίχων των τραγουδιών του σουηδικού συγκροτήματος ABBA που συμπεριλήφθηκαν στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ "Mamma Mia" όπου και εμφανίζονταν ως υπότιτλοι στην ελληνική έκδοση της ταινίας.
Το 2008 η Ναταλία Γερμανού έκανε ακόμα μία απόδοση στα ελληνικά από τα αγγλικά αυτή τη φορά των στίχων των τραγουδιών του σουηδικού συγκροτήματος ABBA που συμπεριλήφθηκαν στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ "Mamma Mia" όπου και εμφανίζονταν ως υπότιτλοι στην ελληνική έκδοση της ταινίας.


Έχει τραγουδήσει επίσης σε δύο ντουέτα. Το πρώτο ήταν το 1991, ένα ντουέτο σε στίχους δικούς της και μουσική του Θάνου Καλλίρη, που τραγούδησε μαζί με τον Θάνο Καλλίρη με τίτλο "Καληνύχτα" και βρίσκεται στον πρώτο προσωπικό δίσκο του Θάνου Καλλίρη "Σε καταδικάζω" και το δεύτερο ήταν το 1994, ένα τραγούδι με τίτλο "Η γυναίκα" επίσης σε στίχους δικούς της και σε μουσική του Νίκου Καρβέλα. Πρόκειται για ένα ντουέτο που τραγούδησε με την Άννα Βίσση στο νυχτερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα "Με αγάπη Άννα" ,ένα κομμάτι που όμως δεν συμπεριλήφθηκε σε κανένα δίσκο.
Έχει τραγουδήσει επίσης ένα ντουέτο σε στίχους δικούς της και μουσική του Θάνου Καλλίρη, που τραγούδησε μαζί με τον Θάνο Καλλίρη με τίτλο "Καληνύχτα" και βρίσκεται στον πρώτο προσωπικό δίσκο του Θάνου Καλλίρη "Σε καταδικάζω".


Έχει κάνει ακόμη τρεις εμφανίσεις σε βίντεο κλιπ.Την πρώτη της εμφάνιση την κάνει το 1992 στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Φεύγω" του Θάνου Καλλίρη,δικών της στίχων και μουσικής του Θάνου Καλλίρη(στο ίδιο βίντεο κλιπ εμφανίζεται και ως μουσικός ο μουσικοσυνθέτης και στιχουργός μεγάλων επιτυχιών επίσης Φοίβος Τασσόπουλος).
Έχει κάνει ακόμη τρεις εμφανίσεις σε βίντεο κλιπ.Την πρώτη της εμφάνιση την κάνει το 1992 στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Φεύγω" του Θάνου Καλλίρη,δικών της στίχων και μουσικής του Θάνου Καλλίρη(στο ίδιο βίντεο κλιπ εμφανίζεται και ως μουσικός ο μουσικοσυνθέτης και στιχουργός μεγάλων επιτυχιών επίσης Φοίβος Τασσόπουλος).
Γραμμή 65: Γραμμή 61:
Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό κομμάτι που δημιουργήθηκε σε συνδιασμό με το «Naked issue» του περιοδικού Down Town του ομίλου Imako αφιερωμένα στον αγώνα κατά του Aids.
Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό κομμάτι που δημιουργήθηκε σε συνδιασμό με το «Naked issue» του περιοδικού Down Town του ομίλου Imako αφιερωμένα στον αγώνα κατά του Aids.


Δεν πρέπει τέλος να παραλείψουμε να αναφερθούμε στο τραγούδι που έγραψε το 1998 η Ναταλία σε μουσική του Θάνου Καλλίρη με τίτλο "Ένα χαμόγελο για τον Ανδρέα" αφιερωμένο στην μνήμη του δεκάχρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου που έπασχε από την επάρατη νόσο και ήταν ο οραματιστής του εθελοντικού οργανισμού "Το χαμόγελο του παιδιού".Ήταν επιθυμία του Ανδρέα Γιαννόπουλου να γνωρίσει τον αγαπημένο του τραγουδιστή τον Θάνο Καλλίρη όπως και έγινε τελικά και το τραγούδι "Ένα χαμόγελο για τον Ανδρέα" έγινε το επίσημο τραγούδι του εθελοντικού οργανισμού "Το χαμόγελο του παιδιού".
Δεν πρέπει τέλος να παραλείψουμε να αναφερθούμε στο τραγούδι που έγραψε το 1998 η Ναταλία σε μουσική του Θάνου Καλλίρη με τίτλο "Ένα χαμόγελο για τον Ανδρέα" αφιερωμένο στην μνήμη του δεκάχρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου που έπασχε από την επάρατη νόσο και ήταν ο οραματιστής του εθελοντικού οργανισμού "Το χαμόγελο του παιδιού". Το "Ένα χαμόγελο για τον Ανδρέα" έγινε το επίσημο τραγούδι του εθελοντικού οργανισμού "Το χαμόγελο του παιδιού".


== Τηλεοπτικές εκπομπές ==
== Τηλεοπτικές εκπομπές ==

Έκδοση από την 23:47, 18 Φεβρουαρίου 2013

Ναταλία Γερμανού
Γέννηση22 Ιουνίου 1969
Αθήνα
Ελλάδα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
ΣπουδέςΕργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας
Ιδιότηταδημοσιογράφος, disc jockey, στιχουργός, τηλεοπτικός παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδοποιός
ΣύζυγοςΠέτρος Ίμβριος (1998–2002)
ΓονείςΦρέντυ Γερμανός και Εριέττα Μαυρουδή
ΣυγγενείςΧριστόφορος Παπακαλιάτης (ξάδερφος)
Είδος τέχνηςΣτιχουργός,Παρουσιάστρια

ραδιοφωνική παραγωγός δημοσιογράφος και disc jockey

Επίσημες Ιστοσελίδες http://www.natalia.gr/web/

https://twitter.com/nataliagermanou
Σημαντικά έργαClub Sandwich, Mega Star, Χάι Ροκ, Δεν το πιστεύω!, Fame story 1, Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, Φύγαμε Λοιπόν, Fame Story 3, Dream Show: The Music, Soundmix Show, Το κόκκινο δωμάτιο, TV Stars Παρουσιάστε, Ραντεβού στα τυφλά, Μες στην καλή χαρά, Chart Show - Your Countown, Η Γερμανού Ξανάρχεται, Μη χανόμαστε, Namaste, Επιτέλους Σαββατοκύριακο, Star Academy, Dancing with the stars (Ελλάδα), Καλύτερα δε γίνεται!, Your Face Sounds Familiar, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (8ος κύκλος), Just the 2 Of Us, Αγγελική: Πίσω από τις κάμερες και The Secret Song
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Για άλλες χρήσεις, δείτε: Γερμανού (αποσαφήνιση).

Η Ναταλία Γερμανού είναι Ελληνίδα στιχουργός, παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός,δημοσιογράφος και disc jockey.

Βιογραφικά στοιχεία

Προσωπική ζωή

Γεννημένη στην Αθήνα στις 22 Ιουνίου 1969 η Ναταλία Γερμανού είναι κόρη του δημοσιογράφου και συγγραφέα Φρέντυ Γερμανού και της Εριέττας Μαυρουδή,μίας εκ των πιο επιτυχημένων γυναικών στον χώρο της διαφήμισης.Σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα,σχεδόν δύο ετών από την γέννησή της, οι γονείς της αποφασίζουν να λύσουν τον γάμο τους και από τότε το μέγαλωμα της Ναταλίας αναλαμβάνει η μητέρα του Φρέντυ Γερμανού και γιαγιά της Ναταλίας, Ελένη, μέχρι και την ηλικία των 18 ετών που η Ναταλία Γερμανού ενηλικιώθηκε. Πέρασε όλα της τα μαθητικά χρόνια στη σχολή Μίνα Αηδονοπούλου και από μικρή έδειχνε μια ιδιαίτερη αγάπη στα θεωρητικά μαθήματα.Παράλληλα με το σχολείο ως παιδί παρακολουθούσε επίσης μαθήματα μπαλέτου.Γνωρίζει άπταιστα την αγγλική και πολύ καλά την γαλλική γλώσσα. Στις 26 Οκτωβρίου του 1998 παντρεύεται σε πολύ κλειστό κύκλο φίλων και συγγενών με τον τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη Πέτρο Ίμβριο.Το 2002 έπειτα από κοινή απόφαση οι δυο τους χώρισαν όμως παρέμειναν καλοί φίλοι.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Το επαγγελματικό ανεκπλήρωτο όνειρο της Ναταλίας ήταν να γίνει ηθοποιός, μία ιδέα που δεν συνάρπασε ιδιαίτερα τον πατέρα της όταν του εξέφρασε την επιθυμία της και έτσι χάρη στην παρότρυνσή του αλλά και λόγω και της ιδιαίτερης αδυναμίας που του είχε αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματά του . Κατάφερε εν τούτοις να κάνει κάποιες έκτακτες συμμετοχές σε μερικές ελληνικές σειρές.

Ξεκίνησε να αποκτά τα πρώτα της χρήματα στην ηλικία των 17 ετών ως μεταφράστρια και αρθρογράφος στην ελληνική έκδοση του περιοδικού "Cosmopolitan". Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στην Αθήνα, είχε ήδη στείλει τα χαρτιά της έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Ορλάντο στην Φλόριντα, ενάμισι όμωςμήνα πριν αναχωρήσει και ενώ είχε σκοπό να πάει για ένα διάστημα πέντε ετών και να τελειοποιήσει τις σπουδές της στην δημοσιογραφία,παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πιάσει δουλειά δοκιμαστικά στο περιοδικό «ΕΝΑ». Έτσι εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως αρθρογράφος στα περιοδικά "Ένα", "Και", καθώς και στην εφημερίδα "24 ώρες" και για πολλά χρόνια είχε τη δική της μόνιμη στήλη "Σχεδόν ανώδυνα" στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Τηλέραμα".

Τον Οκτώβριο του 1988,άρχισε και η σχέση της με το ραδιόφωνο όπου ξεκίνησε να συμπαρουσιάζει μαζί με τον δημοσιογράφο Προκόπη Δούκα την εκπομπή "Club Sandwitch" στον νεοσύστατο ραδιοφωνικό σταθμό "Sky 100,4". Η ραδιοφωνική της πορεία συνεχίστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα FM 9,84 και το "Club Sandwitch" μετονομάστηκε "Blue Jean" και η επιτυχία της συνεχιζόταν με αποκορύφωμα την τρίτη μετακίνησή της μετά από λίγα χρόνια στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sfera FM 102,2" (όταν ακόμα είχε την συχνότητα "FM 102,1").Για αρκετά χρόνια μία εκ των εβδομαδιαίων της εκπομπών ονομαζόταν "Gossip night".Ξεκίνησε να την παρουσίαζει με τον Νίκο Κουρή και συνέχισε άλλες χρονιές με τον Βασίλη Δρυμούση αλλά και με τον Νίκο Γεωργίαδη. Για ένα διάστημα κατά τη δεκαετία του '90,μετά την αποχώρηση του Μίλτου Καρατζά διετέλεσε επίσης διευθύντρια της δισκογραφικής εταιρείας Nitro Music καθώς καιτου ραδιοφωνικού σταθμού "Sfera FM 102,2".

Παράλληλα με την ραδιοφωνική της αλλαγή στον Αθήνα 9.84,το 1990, η Ναταλία ξεκινάει την τηλεοπτική της πορεία στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ANT1, όπου παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή "Club Sandwich" αυτή τη φορά. Γίνεται ευρύτερα γνωστή και αγαπητή στο ευρύ κοινό,όμως, με την μουσική εκπομπή Mega Star που παρουσίαζε για δέκα χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel αλλά και από την εκπομπή "Δεν το πιστεύω" που διήρκησε έναν χρόνο.

Ακολουθεί η τηλεοπτική της επιστροφή στον σταθμό ΑΝΤ1, όπου ήταν η παρουσιάστρια της πρώτης μουσικής εκπομπής διαγωνισμού ταλέντων στην Ελλάδα του Fame Story 1.Συνέχισε τηλεοπτικά στο ίδιο κανάλι και ως μέλος της κριτικής επιτροπήςFame Story 2 αλλά και με μία άλλη εκπομπή καλλιτεχνικών συνεντεύξεων. Η συνεργασία της με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 έληξε το 2006 όπου έκανε μετεγγραφή στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV ξεκινώντας την πορεία της σ'αυτό το κανάλι ως μέλος της κριτικής επιτροπής της σε παρεμφερή εκπομπή διαγωνισμού και ανακάλυψης νέων ταλέντων Dream Show the music 1.Ακολούθησαν άλλες τρεις εκπομπές ταλέντων όπου συμμετείχε άλλοτε ως παρουσιάστρια και άλλοτε ως μέλος κριτικής επιτοπής. Την τηλεοπτική περίοδο 2007 με 2008, ανέλαβε την παρουσίαση της επαναφοράς του τηλεπαιχνιδιού Ραντεβού στα τυφλά στο ίδιο σταθμό. Την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, ανέλαβε το πρωινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου με τίτλο Μες στη καλή χαρά, εκπομπή που διατηρεί μέχρι σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία.Παράλληλα με το Μες στην καλή χαρά η Ναταλία Γερμανού αναλαμβάνει την παρουσίαση της ελλήνικης μεταφοράς στην ελληνική τηλεόραση της μεγαλύτερης ίσως μουσικής εκπομπής στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα πια του Chart Show: Your Countdown.

Έπειτα από μεγάλο διάστημα απόχης από την αρθρογραφία,το 2010,απέκτησε ξανά δική της στήλη,αυτή τη φορά στην ελληνική έκδοση του περιοδικού OK! με τίτλο "Τα λέμε" .

Το 1996 παρουσίασε επίσης μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη τα μουσικά βραβεία του περιοδικού "Ποπ Κορν" και το 2012 ήταν η οικοδέσποινα στο πλευρό του Τάσου Τρύφωνος των κυπριακών βραβείων "Άντρες της χρονιάς".

Στιχουργική

Η στιχουργική πορεία της Ναταλίας Γερμανού ξεκινά το 1990 όταν ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος της προτείνει να γράψει τους στίχους πάνω σε μία δική του μουσική που θα γινόταν τραγούδι για τον δίσκο της Μαντώς "Πτήση για δύο" και κάπως έτσι η Ναταλία έκανε το στιχουργικό ντεμπούτο της με τους στίχους του τραγουδιού "Πώς". Την επιτυχία όμως ως στιχουργός την γνωρίζει δύο χρόνια πιο μετά το 1992 όταν ο μόνος στίχος που έδωσε να συμπεριληφθεί στον δίσκο της Καίτης Γαρμπή "Του φεγγαριού αναπνοές" με τίτλο "Πες το μ'ένα φιλί" και σε μουσική του Νίκου Τερζή,γίνεται η μεγάλη επιτυχία του δίσκου.Ήταν το τραγούδι που έδωσε την μεγάλυτερη ώθηση στην καριέρα και των δύο γυναικών!


Έκτοτε συνεργάστηκε και συνεχίζει να συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες αλλά και με πολύ ταλαντούχους νεότερους της ελληνικής μουσικής, τα τελευταία 23 χρόνια και έχει γράψει πάνω από 345 στίχους για τραγούδια γνωστών Ελλήνων ερμηνευτών, όπως των: Άννα Βίσση, Καίτη Γαρμπή, Δέσποινα Βανδή, Έλενα Παπαρίζου, Έλλη Κοκκίνου, Σάκη Ρουβά, Μαντώ, Λάμπη Λιβιεράτο και πολλών ακόμα άλλων. Εν έτει 2013 έχει στο ενεργητικό περισσότερους από 130 πλατινένιους και χρυσούς δίσκους.

Μαζί με τον τραγουδιστή Χρήστο Δάντη, έγραψαν τους στίχους του αγγλόφωνου τραγούδιου My Number One,το οποίο ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision στις 21 Μαΐου 2005, για λογαριασμό της ελληνικής συμμετοχής, κατακτώντας την πρώτη θέση. Την ίδια χρονιά,το 2005 έκανε επίσης την απόδοση των στίχων των τραγουδιών στα ελληνικά από τα αγγλικά του μιούζικαλ "Πυρετός το Σαββατόβραδο" ένα ανέβασμα στο θέατρο Βέμπο σε συμπαραγωγή των επιχειρήσεων Λιβαδά και της Robert Stigwood Productions ,με τον Γιώργο Τσαλίκη να υποδύεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2008 η Ναταλία Γερμανού έκανε ακόμα μία απόδοση στα ελληνικά από τα αγγλικά αυτή τη φορά των στίχων των τραγουδιών του σουηδικού συγκροτήματος ABBA που συμπεριλήφθηκαν στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ "Mamma Mia" όπου και εμφανίζονταν ως υπότιτλοι στην ελληνική έκδοση της ταινίας.

Έχει τραγουδήσει επίσης ένα ντουέτο σε στίχους δικούς της και μουσική του Θάνου Καλλίρη, που τραγούδησε μαζί με τον Θάνο Καλλίρη με τίτλο "Καληνύχτα" και βρίσκεται στον πρώτο προσωπικό δίσκο του Θάνου Καλλίρη "Σε καταδικάζω".

Έχει κάνει ακόμη τρεις εμφανίσεις σε βίντεο κλιπ.Την πρώτη της εμφάνιση την κάνει το 1992 στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Φεύγω" του Θάνου Καλλίρη,δικών της στίχων και μουσικής του Θάνου Καλλίρη(στο ίδιο βίντεο κλιπ εμφανίζεται και ως μουσικός ο μουσικοσυνθέτης και στιχουργός μεγάλων επιτυχιών επίσης Φοίβος Τασσόπουλος). Η δεύτερη εμφάνιση της Νατάλιας σε βίντεο κλιπ γίνεται το 1998 όταν πρωταγωνίστησε στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Πρόσεχε" όπου ερμήνευσε ο Πέτρος Ίμβριος σε μουσική δική του και στίχους της Ναταλίας Γερμανού. Το 2008 συμμετείχε για άλλη μια φόρα σε βίντεο κλιπ αυτή την φορά μαζί με άλλα 39 άτομα της τέχνης,του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας στην οπτικοποίηση του τραγουδιού "Οι φόβοι του πρίγκιπα-Ένα εμείς) του ελληνικού συγκροτήματος Onirama και σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό κομμάτι που δημιουργήθηκε σε συνδιασμό με το «Naked issue» του περιοδικού Down Town του ομίλου Imako αφιερωμένα στον αγώνα κατά του Aids.

Δεν πρέπει τέλος να παραλείψουμε να αναφερθούμε στο τραγούδι που έγραψε το 1998 η Ναταλία σε μουσική του Θάνου Καλλίρη με τίτλο "Ένα χαμόγελο για τον Ανδρέα" αφιερωμένο στην μνήμη του δεκάχρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου που έπασχε από την επάρατη νόσο και ήταν ο οραματιστής του εθελοντικού οργανισμού "Το χαμόγελο του παιδιού". Το "Ένα χαμόγελο για τον Ανδρέα" έγινε το επίσημο τραγούδι του εθελοντικού οργανισμού "Το χαμόγελο του παιδιού".

Τηλεοπτικές εκπομπές

  • Club sandwich, (1990-1992), ANT1.
  • Mega star, 1992-2002, MEGA.
  • Δεν το πιστεύω, 2002-2003, MEGA.
  • Fame story 1, 2003-2004, ANT1.
  • Φύγαμε!, 2004, ΑΝΤ1.
  • Dream show music 1, 2005, ALPHA.
  • Sound mix show, 2006-2007, ALPHA.
  • Dream show music 2, 2007, ALPHA.
  • Tv stars παρουσιάστε, 2007-2008, ALPHA.
  • Ραντεβού στα τυφλά, 2007-2008, ALPHA.
  • Μες στην καλή Χαρά, 2008- , ALPHA.
  • Chart Show: Your Countdown, 2009- , ALPHA.

Συμμετοχή σε σειρές

Παραπομπές