Ρανούλφος Β΄ του Πουατιέ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Escarbot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.3) (Ρομπότ: Προσθήκη: es:Ranulfo II de Poitiers
Γραμμή 16: Γραμμή 16:
[[de:Ramnulf II. (Poitou)]]
[[de:Ramnulf II. (Poitou)]]
[[en:Ranulf II of Aquitaine]]
[[en:Ranulf II of Aquitaine]]
[[es:Ranulfo II de Poitiers]]
[[eu:Ranulfo II.a Poitierskoa]]
[[eu:Ranulfo II.a Poitierskoa]]
[[fr:Ramnulf II de Poitiers]]
[[fr:Ramnulf II de Poitiers]]

Έκδοση από την 20:39, 15 Φεβρουαρίου 2013

Ρανούλφ Β΄ της Ακουιτανίας (850 - 890) κόμης του Πουατιέ (866 - 890) και δούκας της Ακουιτανίας (887 - 890), υιός του δούκα Ρανούλφ Α΄ και της Μπιλισίλντ του Μαιν. Με τον θάνατο του βασιλιά της Γαλλίας Καρόλου του Παχύ (888) αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς της Ακουιτανίας, τίτλος που χάθηκε μετά τον θάνατο του. Μπορεί βέβαια να εξελέγη προσωρινός βασιλιάς της Ακουιτανίας και από την τοπική αριστοκρατία, αλλά μόνο τα χρονικά του Φούλντα (Annales Fuldenses) τον εμφανίζουν με τον συγκεκριμένο τίτλο. Αναφέρεται ότι είχε υπό την επιτήρηση του τον Κάρολο, νεώτερο γιο του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου του τραυλού ενώ δεν υποστήριζε τον Όντο για βασιλιά. Δημιούργησε πολλές υποκομητείες και έκτισε ισχυρά φρούρια, προκειμένου να υπερασπίσει τα εδάφη του από τις επιδρομές των Βίκινγκ.

Κληρονόμοι

Με την νόμιμη σύζυγο του Ερμενγάρδη (πέθανε το 935) απέκτησε έναν γιο, τον Ρανούλφ Γ΄, που τον διαδέχθηκε στο Πουατιέ. Είχε και έναν νόθο γιο, τον Εμπλ, που τον διαδέχθηκε στην Ακουιτανία, ενώ μετά τον θάνατο του Ρανούλφ Γ΄ πήρε και το Πουατιέ.

Προκάτοχος:
Ρανούλφ Α΄
Δούκας της Ακουιτανίας
887890
Διάδοχος:
Ιμπάλι της Ακουιτανίας
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Ranulf II of Aquitaine της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).