Σαρλ Καμπορέ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Προσθήκη προτύπου πύλης ποδοσφαίρου, μικροαλλαγές
Idioma-bot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.3) (Ρομπότ: Προσθήκη: lt:Charles Kaboré
Γραμμή 115: Γραμμή 115:
[[ja:シャルル・カボレ]]
[[ja:シャルル・カボレ]]
[[ko:샤를 카보레]]
[[ko:샤를 카보레]]
[[lt:Charles Kaboré]]
[[nl:Charles Kaboré]]
[[nl:Charles Kaboré]]
[[pl:Charles Kaboré]]
[[pl:Charles Kaboré]]

Έκδοση από την 21:03, 7 Φεβρουαρίου 2013

Σαρλ Καμπορέ
Προσωπικές πληροφορίες
Ημερ. γέννησης9 Φεβρουαρίου 1988 (1988-02-09) (36 ετών)
Τόπος γέννησηςΜπομπό-Ντιουλασό
Ύψος1,81 μ.
ΘέσηΜέσος
Νούμερο φανέλας12

Ο Σαρλ Καμπορέ, γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου 1988 στο Μπόμπο-Ντιουλασσό (Μπουρκίνα Φάσο), είναι διεθνής ποδοσφαιριστής με την Εθνική Ομάδα της Μπουρκίνα Φάσο που αγωνίζεται στη θέση του μέσου στη Μαρσέιγ.

Σταδιοδρομία

Αγωνιζόμενος στη θέση του αμυντικού μέσου, είναι ιδιαίτερα σταθερός και ικανός να αγωνιστεί και μπροστά. Υπογράφει στις 20 Δεκεμβρίου 2007 στην Μαρσέιγ το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας 5 ετών, αν και έχοντας δεχτεί προτάσεις από την Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα. Είναι, άλλωστε, κυρίως λόγω αυτών των επαφών που οι Μαρσεγιέζοι διοικούντες προτίμησαν να τον αποκτήσουν ως « joker » (κάθε σεζόν στη Γαλλία, μια ομάδα μπορεί να αποκτήσει έναν και μοναδικό ποδοσφαιριστή εκτός μεταγγραφικής περιόδου) και να μην περιμένουν την 1η Ιανουαρίου για να υπογράψουν τον νεαρό Σαρλ[1].

Ο πρώην Βέλγος προπονητής της Μαρσέιγ, Έρικ Γκέρετς, είχε δηλώσει λίγο καιρό μετά την άφιξη του Σαρλ Καμπορέ στην ομάδα της Μασσαλίας : "Με εκπλήσσει, είναι μια ικανοποίηση. Αλλά πριν τον χρησιμοποιήσω βασικό, θα πρέπει να δείξει εξαιρετικά στοιχεία". Ένας καλός οιωνός για την συνέχεια της καριέρας του στην Μαρσέιγ.

Σημειώνει την πρώτη του συμμετοχή όταν μπαίνει στον αγώνα και δεν μπορεί να γλυτώσει την ήττα για την ομάδα του απέναντι στην Οσέρ στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Γαλλίας του 2007.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2008, στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στο Στάδιο Βελοντρόμ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, πραγματοποιεί μια άκρως ικανοποιητική εμφάνιση.

Στις 22 Οκτωβρίου 2008, αγωνίζεται στο πρώτο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Αϊντχόφεν στο Φίλιπς Στάντιον μπαίνοντας στο 62ο λεπτό στην θέση του Καρίμ Ζιανί (0-2).

Πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα της Λιγκ 1 και με τα χρώματα της Μαρσέιγ στις 19 Οκτωβρίου 2008, απέναντι στην Βαλενσιέν ΦΚ (νίκη με 3-1) στη διάρκεια της 9ης αγωνιστικής.

Πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην ΦΚ Κοπεγχάγης στον πρώτο αγώνα για την φάση των 16 στις 18 Φεβρουαρίου 2010.

Στη διάρκεια του δεύτερου μισού της σεζόν 2009-2010, ο Μπενουά Σεϊρού τραυματίζεται και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αποφασίζει να χρησιμοποιήσει ως βασικό τον Καμπορέ. Σιγά-σιγά, καταφέρνει να επιβληθεί και βρίσκει μια θέση βασικού στην ομάδα της Μασσαλίας.

Στις 17 Αυγούστου 2010, μετά την απόκτηση της γαλλικής εθνικότητας, κάνει την παρακάτω αντεθνική δήλωση : « Είμαι περήφανος που αποικιοκρατήθηκα από την Γαλλία[2]. » Αυτή η δήλωση προκαλεί, τότε, ολόκληρο σκάνδαλο στην χώρα καταγωγής του. Αυτό τερματίζεται με τον ίδιο να δηλώνει : « Θα είμαι από την Μπουρκίνα Φάσο μέχρι να αφήσω την τελευταία μου πνοή[3]. »

Τίτλοι

Ατομικές Διακρίσεις

  • 2008 : Ψηφίστηκε ανάμεσα στους 40 καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη κάτω των 21 ετών για την ανάδειξη του Golden Boy από την ιταλική αθλητική εφημερίδα Tuttosport.

Γκολ με την Εθνική ομάδα

# Ημερομηνία Τοποθεσία Αντίπαλος Σκορ Αποτέλεσμα Διοργάνωση
1 Οκτωβρίου 9, 2010 Ουαγκαντούγκου Γκάμπια
3–0
3–1
Προκριματική Φάση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2012

Παραπομπές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι