Freddy Krueger: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|28|12|2012}}
{{πηγές|28|12|2012}}
Ο '''Φρέντυ Κρούγκερ''' είναι [[φανταστικός χαρακτήρας]], ο κύριος [[ανταγωνιστής]] της ταινίας [[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες]] (1984) και της ομώνυμης σειράς ταινιών που ακολούθησαν. Εμφανίζεται ως ένας παραμορφωμένος [[κατά συρροή δολοφόνος]] ο οποίος χρησιμοποιεί ένα [[γάντι]] οπλισμένο με ξυράφια για να σκοτώσει τα θύματά του στα όνειρά τους, προκαλώντας έτσι το θάνατό τους και στον πραγματικό κόσμο.
Ο '''Φρέντυ Κρούγκερ''' είναι [[φανταστικός χαρακτήρας]], ο κύριος [[ανταγωνιστής]] της ταινίας [[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες]] (''Nightmare on Elm Street'', 1984) και της ομώνυμης σειράς ταινιών που ακολούθησαν. Εμφανίζεται ως ένας παραμορφωμένος [[κατά συρροή δολοφόνος]] ο οποίος χρησιμοποιεί ένα [[γάντι]] οπλισμένο με ξυράφια για να σκοτώσει τα θύματά του στα όνειρά τους, προκαλώντας έτσι το θάνατό τους και στον πραγματικό κόσμο.


Τον Φρέντυ, και στις έξι ταινίες της σειράς, ενσαρκώνει ο ηθοποιός [[Ρόμπερτ Ίνγκλουντ]] ('' Robert Englund''). Ο Φρέντυ έχει εκδικητικό πνεύμα και επιτίθεται στα θύματά του μέσα από τα όνειρά τους. Αναγνωρίζεται από το καμένο, παραμορφωμένο πρόσωπό του, το κόκκινο-πράσινο σκούρο ριγέ πουλόβερ του, το καφέ καπέλο, και το χαρακτηριστικό καφέ δερμάτινο γάντι, με τις μεταλλικές λεπίδες, στο δεξί του χέρι.
Τον Φρέντυ, και στις έξι ταινίες της σειράς, ενσαρκώνει ο ηθοποιός [[Ρόμπερτ Ίνγκλουντ]] (''Robert Englund''). Ο Φρέντυ έχει εκδικητικό πνεύμα και επιτίθεται στα θύματά του μέσα από τα όνειρά τους. Αναγνωρίζεται από το καμένο, παραμορφωμένο πρόσωπό του, το κόκκινο-πράσινο σκούρο ριγέ πουλόβερ του, το καφέ καπέλο, και το χαρακτηριστικό καφέ δερμάτινο γάντι, με τις μεταλλικές λεπίδες, στο δεξί του χέρι.


Ενώ στη φυσική του μορφή είναι νεκρός, το πνεύμα του ζει στα μυαλά κάποιων εφήβων, που μένουν στην παλιά του γειτονιά, στην Elm Street (''Όδος Λεύκας'', που αποδίδεται ''Δρόμος με τις Λεύκες'') και τους εξολοθρεύει έναν-έναν , μπαίνοντας στα όνειρά τους, και σκοτώνοντάς τους στη συνέχεια. Αν και στο τέλος της πρώτης ταινίας φαίνεται ότι τον σκοτώνει μια από τις ηρωίδες, στην τελευταία σκηνή αποδεικνυέται ότι τελικά έχει επιζήσει. Έτσι συνεχίζει να εξολοθρεύει έφηβους στις υπόλοιπες πέντε ταινίες της σειράς.
Ενώ στη φυσική του μορφή είναι νεκρός, το πνεύμα του ζει στα μυαλά κάποιων εφήβων, που μένουν στην παλιά του γειτονιά, στην Elm Street (''Όδος Λεύκας'', που αποδίδεται ''Δρόμος με τις Λεύκες'') και τους οποίους εξολοθρεύει έναν-έναν, μπαίνοντας στα όνειρά τους, και σκοτώνοντάς τους στη συνέχεια. Αν και στο τέλος της πρώτης ταινίας φαίνεται ότι τον σκοτώνει μια από τις ηρωίδες, στην τελευταία σκηνή αποδεικνυέται ότι τελικά έχει επιζήσει. Έτσι συνεχίζει να εξολοθρεύει έφηβους στις υπόλοιπες πέντε ταινίες της σειράς.


Το 2003, ο Φρέντυ πολέμησε στην ταινία ''Φρέντυ Εναντίον Τζέισον'' τον επίσης γνωστό "κακό" Τζέισον Βόρχις από τη σειρά ταινιών [[Παρασκευή και 13 (ταινία)|Παρασκευή και 13]] (''Friday the 13th''). Το τέλος της ταινίας παραμένει ασαφές ως προς το εάν ή όχι Freddy είναι πραγματικά νεκρός: παρά το γεγονός ότι αποκεφαλίστηκε, τον βλέπουμε να κλείνει το μάτι στους τηλεθεατές.
Το 2003, στην ταινία ''Φρέντυ Εναντίον Τζέισον'', ο Φρέντυ πολέμησε τον επίσης γνωστό "κακό" Τζέισον Βόρχις από τη σειρά ταινιών [[Παρασκευή και 13 (ταινία)|Παρασκευή και 13]] (''Friday the 13th''). Το τέλος της ταινίας παραμένει ασαφές ως προς το εάν ή όχι Freddy είναι πραγματικά νεκρός: παρά το γεγονός ότι αποκεφαλίστηκε, τον βλέπουμε να κλείνει το μάτι στους τηλεθεατές.


Στο [[ριμέικ]] του 2010 της πρώτης ταινίας, ο Freddy περιγράφεται ως [[παιδεραστής]] που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τους έφηβους πρωταγωνιστές της ταινίας, όταν ήταν παιδιά. Όταν οι γονείς τους το έμαθαν, του έβαλαν φωτιά και τον σκότωσαν.
Στο [[ριμέικ]] του 2010 της πρώτης ταινίας, ο Freddy περιγράφεται ως [[παιδεραστής]] που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τους έφηβους πρωταγωνιστές της ταινίας, όταν ήταν παιδιά. Όταν οι γονείς τους το έμαθαν, του έβαλαν φωτιά και τον σκότωσαν.

Έκδοση από την 18:26, 6 Ιανουαρίου 2013

Ο Φρέντυ Κρούγκερ είναι φανταστικός χαρακτήρας, ο κύριος ανταγωνιστής της ταινίας Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες (Nightmare on Elm Street, 1984) και της ομώνυμης σειράς ταινιών που ακολούθησαν. Εμφανίζεται ως ένας παραμορφωμένος κατά συρροή δολοφόνος ο οποίος χρησιμοποιεί ένα γάντι οπλισμένο με ξυράφια για να σκοτώσει τα θύματά του στα όνειρά τους, προκαλώντας έτσι το θάνατό τους και στον πραγματικό κόσμο.

Τον Φρέντυ, και στις έξι ταινίες της σειράς, ενσαρκώνει ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ίνγκλουντ (Robert Englund). Ο Φρέντυ έχει εκδικητικό πνεύμα και επιτίθεται στα θύματά του μέσα από τα όνειρά τους. Αναγνωρίζεται από το καμένο, παραμορφωμένο πρόσωπό του, το κόκκινο-πράσινο σκούρο ριγέ πουλόβερ του, το καφέ καπέλο, και το χαρακτηριστικό καφέ δερμάτινο γάντι, με τις μεταλλικές λεπίδες, στο δεξί του χέρι.

Ενώ στη φυσική του μορφή είναι νεκρός, το πνεύμα του ζει στα μυαλά κάποιων εφήβων, που μένουν στην παλιά του γειτονιά, στην Elm Street (Όδος Λεύκας, που αποδίδεται Δρόμος με τις Λεύκες) και τους οποίους εξολοθρεύει έναν-έναν, μπαίνοντας στα όνειρά τους, και σκοτώνοντάς τους στη συνέχεια. Αν και στο τέλος της πρώτης ταινίας φαίνεται ότι τον σκοτώνει μια από τις ηρωίδες, στην τελευταία σκηνή αποδεικνυέται ότι τελικά έχει επιζήσει. Έτσι συνεχίζει να εξολοθρεύει έφηβους στις υπόλοιπες πέντε ταινίες της σειράς.

Το 2003, στην ταινία Φρέντυ Εναντίον Τζέισον, ο Φρέντυ πολέμησε τον επίσης γνωστό "κακό" Τζέισον Βόρχις από τη σειρά ταινιών Παρασκευή και 13 (Friday the 13th). Το τέλος της ταινίας παραμένει ασαφές ως προς το εάν ή όχι Freddy είναι πραγματικά νεκρός: παρά το γεγονός ότι αποκεφαλίστηκε, τον βλέπουμε να κλείνει το μάτι στους τηλεθεατές.

Στο ριμέικ του 2010 της πρώτης ταινίας, ο Freddy περιγράφεται ως παιδεραστής που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τους έφηβους πρωταγωνιστές της ταινίας, όταν ήταν παιδιά. Όταν οι γονείς τους το έμαθαν, του έβαλαν φωτιά και τον σκότωσαν.

Πρότυπο:Link GA