League of Legends: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
MerlIwBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Ρομπότ: Προσθήκη: eo:League of Legends
μ r2.7.2) (Ρομπότ: Προσθήκη: simple:League of Legends
Γραμμή 92: Γραμμή 92:
[[ro:League of Legends]]
[[ro:League of Legends]]
[[ru:League of Legends]]
[[ru:League of Legends]]
[[simple:League of Legends]]
[[sk:League of Legends]]
[[sk:League of Legends]]
[[sl:League of Legends]]
[[sl:League of Legends]]

Έκδοση από την 08:15, 5 Νοεμβρίου 2012

Το League of Legends (γνωστό και με την συντομογραφία LoL) είναι ένα βιντεοπαιχνίδι δράσης RTS που αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από τους διαχειριστές της εταιρείας Riot Games για τα Microsoft Windows, εμπνευσμένο από το Defense of the Ancients (DotA) και ενός χάρτη του Warcraft III: The Frozen Throne. Η πρώτη κυκλοφορία ανακοινώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2008, και κυκλοφόρησε επίσημα στις 27 Οκτωβρίου 2009. Το παιχνίδι ήταν σε μια κλειστή beta από τις 10 Απριλίου 2009, μέχρι την 22η Οκτωβρίου, 2009. Στη συνέχεια πέρασαν στην ανοικτή beta μέχρι την απελευθέρωση. Το παιχνίδι είναι Free to Play, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αγοραστεί από τον παίκτη. Ωστόσο, υπάρχουν οι ανάλογες επιλογές στον παίκτη να άγορασει κάποιους ήρωες ή κάποια "Skins" για διάφορους ήρωες που δίνουν μια διαφορετική όψη στον χαρακτήρα.

Gameplay

Γενικά

Το League of Legends βασίζεται στη διαφοροποίηση του Warcraft III, Defense of the Ancients, γνωστό και ως DotA. Αυτό είχε τόσο μεγαλη επιτυχία που ώθησε δύο νέα αλλά με την ίδια σκέψη παιχνίδια με τεραστια επιτυχία, το DotA 2 και το League of Legends γνωστό και ως LoL. Οι παίκτες διαμορφώνονται σε 2 άρτιες ομάδες, των τριών ή πέντε Πρωταθλητών σε κάθε ομάδα. Από τον Ιούνιο του 2011, υπάρχουν 79 διαφορετικοί πρωταθλητές οι οποίοι κυκλοφορησαν και ανανεώνονται συνεχώς. Κάθε ομάδα ξεκινά σε δύο αντίθετες πλευρές του χάρτη σε μια περιοχή που ονομάζεται "πηγή", κοντά σε αυτό που ονομάζεται "Nexus". Ένας αγώνας κερδίζεται όταν είτε το Nexus καταστραφεί είτε η αντίπαλη ομάδα παραδοθεί. Για να καταστραφεί ένα Nexus, κάθε ομάδα πρέπει να λειτουργεί μέσα από μια σειρά πύργων που ονομάζονται "Turret". Οι Turret συχνά τοποθετούνται κατά μήκος μιας διαδρομής σε κάθε βάση δεδομένων που αναφέρεται ως "Lane". Στην πορεία, κάθε παίκτης κερδίζει επίπεδα, από τη θανάτωση άλλων πρωταθλητών της αντίπαλης ομάδας, των "Minions" (μικρά NPCs που συνεχώς αναπαράγονται για να επιτεθούν στην άλλη ομάδα) και νικώντας ουδέτερα τέρατα (μερικά από τα οποία χορηγούν buffs γνωστά ως κορυφές επάνω στο θάνατο). Σκοτώνοντας τους εχθρούς επιτρέπεται στους πρωταθλητές να αγοράσουν στην αγορά "αντικείμενα" με χρυσό για τη βελτίωση των στατιστικών τους. Στο League of Legends, κάθε παίκτης ξεκινά στο επίπεδο 1 στην αρχή του αγώνα και μπορεί να επιτύχει το μέγιστο επίπεδο των 18 επιπέδων, με τον πρωταθλητή τους, και για να επιτύχουν την ισοπέδωση των υπόλοιπων πρωταθλητών έχουν επιστρατευμένες 4 διαφορετικές ειδικές δυνατότητες πρωταθλητών.Το League of Legends (γνωστό και ως L.o.L) είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι δράσης που αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από τους διαχειριστές της εταιρείας Riot Games για τα Microsoft Windows.

Έχει δημιουργηθεί με βάση το παιχνίδι Defense of the Ancients (DotA).Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού έγινε στις 27 Οκτωβρίου 2009. Από τότε έχει βγει σε πολλές γλώσσες και από το 2012 έχει βγει και στην ελληνική έκδοση. Προς το παρόν έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία από τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών και έχει πολλά εκατομμύρια λάτρεις σε όλο τον κόσμο.
 Είναι ελεύθερο και μπορεί κάποιος να παίξει αρκεί να έχει το παιχνίδι αυτό εγκατεστημένο στο σκληρό του δίσκο του υπολογιστή του. Ακόμα χρειάζεται ο κάθε χρήστης να έχει το προσωπικό του λογαριασμό (account) για να μπορεί να συνδεθεί όποτε θελήσει να παίξει. Τέλος χρειάζεται να έχει εγκατεστημένη την τελευταία ενημέρωση του παιχνιδιού.



ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (GAMEPLAY)

 Ο κάθε χρήστης έχει στη επιλογή του δέκα παίχτες (champions) οι οποίοι κάθε εβδομάδα αλλάζουν με σκοπό ο χρήστης να μπορεί να τους δοκιμάσει και αν θέλει μπορεί έπειτα να τους αγοράσει  με τη χρήση των IP POINTS τους οποίου συγκεντρώνει στο τέλος κάθε παιχνιδιού. Συνολικά όλοι οι παίχτες είναι εκατόν επτά.

Τρόποι παιχνιδιού και εδραίωση αγώνων

Το League Of Legends είναι ένα session-based παιχνίδι. Η αξιολόγηση των παικτών γίνεται με βάση το μέσο όρο βαθμολογίας επιπέδου (level) κάθε επιμέρους παίκτη και σύμφωνα με αυτό το επίπεδο βρίσκονται αυτόματα παίκτες σχεδόν ή ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με τον κάθε παίκτη. Το παιχνίδι μπορεί σήμερα να παιχτεί με πέντε διαφορετικούς τρόπους: Tutorial, Custom, Co-Op vs. AI, Normal και Ranked.

  • Το Tutorial είναι ο τρόπος παιχνιδιού, όπου οι νέοι παίκτες κατευθύνονται προς το πρώτο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Είναι μια ιδιωτική συνδεδεμένη συνεδρία παιχνιδιού όπου οι παίκτες διδάσκονται τους βασικούς ελέγχους και στόχους του παιχνιδιού.
  • Το Custom mode επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν ένα δικό τους παιχνίδι που άλλοι παίκτες μπορούν να βρουν σε μια λίστα για να συμμετάσχουν. Οι παίκτες μπορούν να προσθέσουν πρωταθλητές με έλεγχο από υπολογιστή (bots), να ορίσουν τον κωδικό πρόσβασης και το μέγιστο αριθμό παικτών στο παιχνίδι.
  • To CO - OP Vs All mode είναι ένα game το οποίο παίζουν κανονικοί παίκτες εναντίον bots! Υπάρχει επιλογή για έυκολα ή για δύσκολα bots,η εμπειρία (experience)

και το IP (Influence Points) είναι μειομένα σε σχέση με κανονικά ή παιχνίδια βαθμολογίας.

  • Στο Normal mode οι ίδιοι οι παίκτες περιμένουν την αυτόματη αναζήτηση να τους ταιριάξει είτε με άλλους παίκτες (Solo) ή ως μέρος μιας ομάδας. Ο διακομιστής δημιουργεί αυτόματα ένα παιχνίδι και προσπαθεί να το συμπληρώσει με τους παίκτες με τέτοιο τρόπο ώστε και οι δύο πλευρές να έχουν από 50% πιθανότητες να κερδίσουν. Μόνο οι νίκες του παίκτη σε κανονική λειτουργία εμφανίζονται δημόσια, οι ήττες δεν εμφανίζονται.
  • Το Ranked mode είναι ο τρόπος παιχνιδιού όπου μάχονται παίχτες(30) μέγιστου επιπέδου αλλά πριν ξεκινήσουν πρέπει να διαλεχτεί ο αρχηγός από τον διακομιστή και αυτός πρέπει να κάνει bans να διώξει ήρωες από το παιχνίδι.Μετά μπορείς ύστερα από συνεννόηση να ανταλλάξεις ήρωα με έναν άλλο ήρωα. Μετά από αυτά μπαίνουν στο παιχνίδι.

Παίκτες

Οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν τον χαρακτήρα που επιθυμούν πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Οι χαρακτήρες διαφοροποιούνται σε : AD Carry, Mage, Tank, Off-Tank, Ranged, Melee, Junglers κλπ. Μία σωστά δομημένη ομάδα πρέπει να έχει ποικιλία ηρώων. Η νίκη εξαρτάται από την κυριαρχία στο χάρτη μίας ομάδας και τελικά η καταστροφή του αντίπαλου "Nexus" οδηγεί στην νίκη. Μετά το παιχνίδι, οι παίκτες μπορούν να αναφέρουν ένα ή περισσότερους παίκτες για διάφορους λόγους. Αυτές οι αναφορές εξετάζονται από το "Tribunal" που είναι μία επιτροπή αποτελούμενη από παίκτες που ψηφίζουν εάν ο κατηγορούμενος είναι ένοχος ή αθώος. Σε περίπτωση ενοχής, ο παίκτης δεν μπορεί να μπει στον λογαριασμό του για μερικές μέρες ως τιμώρια. Αυτοί που συμμετάσχουν στο "Tribunal" λαμβάνουν ένα μικρό ποσό IP εάν η απόφαση τους ήταν σωστή ενώ δεν λαμβάνουν τίποτα εάν ήταν λανθασμένη. Υπάρχουν εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο και είναι διαθέσιμο σε διαφορετικές γλώσσες, ανάμεσα σε αυτές και τα Ελληνικά απά τα τέλη Ιουνίου 2012.

Βραβεία

Ημερομηνία Βραβείο Κατηγορία Αποτέλεσμα
14 Δεκεμβρίου 2009 IGN PC Best Strategy Game 2009 Επιλογή των Αναγνωστών Νίκη
21 Δεκεμβρίου 2009 Gamespy Gamers' Choice Awards 2009 Επιλογή των Παιχτών του Η/Υ Νίκη
8 Οκτωβρίου 2010 1st Game Developers Online Choice Awards Βραβείο του Κοινού Νίκη
21 Οκτωβρίου 2011 Golden Joystick Award Καλύτερο Δωρεάν Παιχνίδι Νίκη

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Επίσημο Site

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα League of Legends της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).