DQS: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: H DQS Holding GmbH με έδρα τη Φρανκφούρτη στο Main είναι η holding εταιρία του διεθνούς ομίλου DQS - UL Group που πρ...
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 20:59, 2 Νοεμβρίου 2012

H DQS Holding GmbH με έδρα τη Φρανκφούρτη στο Main είναι η holding εταιρία του διεθνούς ομίλου DQS - UL Group που προσφέρει αξιολογήσεις και πιστοποιήσεις των συστημάτων διαχείρισης (management) και διεργασιών.

Ιστορικό

H DQS ιδρύθηκε το 1985 στη Φρανκφούρτη και αποτέλεσε τον πρώτο γερμανικό Φορέα Πιστοποίησης. Ο κύριος στόχος των ιδρυτικών εταίρων DGQ (Γερμανική Εταιρεία για την Ποιότητα) και DIN (Γερμανικό Ινστιτούτο Τυποποίησης) ήταν κυρίως να προωθήσουν τη Γερμανική οικονομία. H ίδρυσή της συνέπεσε με την έκδοση των πρώτων σχεδίων της σειράς προτύπων ISO 9000, η οποία περιλαμβάνει και το πιο δημοφιλές πρότυπο διεθνώς: το ISO 9001. Μετά τη συγχώνευση της DQS με το τμήμα Management Systems Solutions (MSS) της αμερικάνικης εταιρείας American Underwriters Laboratories Inc., το Μάρτιο του 2008, ο όμιλος DQS Group αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους Φορείς Πιστοποίησης παγκοσμίως.

Εταιρική Δομή

Η DQS Holding GmbH διατηρεί περισσότερα από 80 γραφεία και υποκαταστήματα σε πάνω από 60 χώρες, διατηρώντας έτσι ένα δίκτυο για τη διαχείριση έργων και λογαριασμών σε διεθνές επίπεδο. Ο Όμιλος DQS-UL αριθμεί αυτήν τη στιγμή περίπου 20.000 πιστοποιημένες εταιρείες με ενεργά πιστοποιητικά από όλους τους κλάδους της οικονομίας, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 47.000 πιστοποιημένους τόπους εγκατάστασης σε περισσότερες από 100 χώρες. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 2.800 άτομα συνολικά, εκ των οποίων οι 2.300 είναι επιθεωρητές. Οι πιο ισχυρές εταιρείες του Ομίλου είναι η UL DQS Inc. (Η.Π.Α.), η DQS do Brasil Ltd. (Βραζιλία), η UL DQS Japan (Ιαπωνία), η DQS Medical Devices GmbH και ηDQS GmbH (οι τελευταίες δύο είναι γερμανικές).

Εταιρικές Δραστηριότητες

Ο όμιλος DQS-UL παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης και επιθεώρησης σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας / οικονομίας σύμφωνα με ειδικές για κάθε κλάδο (κλαδικές) απαιτήσεις , αλλά και υπηρεσίες πιστοποίησης σύμφωνα με 100 εθνικά και διεθνή πρότυπα ή προδιαγραφές. Κάποια από τα πιο σημαντικά είναι: ISO 9001 (Ποιότητα) ISO 14001 ( Περιβάλλον) BS OHSAS 18001 (Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία) ISO / TS 16949 (Aυτοκινητοβιομηχανία) ISO 50001 (Διαχείριση Ενέργειας) ISO 27001 ( Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων) ISO 13485 ( Ιατροτεχνολογικά προϊόντα & συσκευές) IRIS (Βιομηχανία Σιδηροδρόμων) EN 9100ff ( Αεροδιαστημική) Συμπληρωματικά, η DQS προσφέρει υπηρεσίες αξιολόγησης και πιστοποίησης σε θέματα Διαχείρισης Κινδύνου, Αειφορίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Εκπαίδευσης, Επιχειρηματικής Αριστείας, Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών, καθώς και Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διαχείρισης.

Προσέγγιση

Η προσέγγιση του Ομίλου ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες επιθεώρησης είναι η εξής: οι υπηρεσίες παρέχονται κυρίως από εξωτερικούς επιθεωρητές που πληρώνονται ανά ανθρωποημέρα εργασίας. Οι επιθεωρητές αυτοί εργάζονται κατά κανόνα στον κλάδο της βιομηχανίας τον οποίο και μπορούν να επιθεωρούν. Αυτός ο συνδυασμός της πιστοποίησης με την ουσιαστική γνώση του αντικειμένου μέσω πρακτικής εμπειρίας και της τεχνογνωσίας των επιθεωρητών έχει σαν στόχο τη διασφάλιση ότι η επιθεώρηση διεξάγεται σύμφωνα λαμβάνοντας υπόψη τα πιο σύγχρονα δεδομένα που ισχύουν σε έναν κλάδο.

Δίκτυα

Η DQS είναι πλήρες μέλος του διεθνούς δικτύου πιστοποίησης IQNet Association, το οποίο ιδρύθηκε το 1990. Κύριος στόχος των 36 περίπου μελών του δικτύου είναι η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιήσεων που διενεργούνται από τις εταιρίες - μέλη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DQS GmbH, Michael Drechsel, είναι αυτή τη στιγμή πρόεδρος και του δικτύου IQNet.