ΝΚ Ντομζάλε: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 39: Γραμμή 39:
==Παραπομπές==
==Παραπομπές==
{{παραπομπές}}
{{παραπομπές}}

==Εξωτερικός Σύνδεσμος==
{{commonscat}}
*{{sl icon}} [http://www.nkdomzale.si/ Επίσημη Ιστοσελίδα]


{{DEFAULTSORT:ΝΚ Ντομζάλε}}
{{DEFAULTSORT:ΝΚ Ντομζάλε}}

Έκδοση από την 22:58, 1 Νοεμβρίου 2012

ΝΚ Ντομζάλε
Αρχείο:NK Domzale.png
Επίσημη ονομασίαΝογκομέτνι Κλουμπ Ντομζάλε
ΠροσωνύμιοRavbarji (Οι Ληστές)
Ίδρυση1921 (ως ΣΚ Ντισκ)
ΈδραΝτομζάλε, Σλοβενία
ΣτάδιοΣτάντιον Ντομζάλε, Ντομζάλε
Πρόεδρος Στάνε Όραζεμ
Προπονητής Στέβαν Μοϊσίλοβιτς
ΠρωτάθλημαPrvaLiga Σλοβενίας
Ιστότοποςhttp://www.nkdomzale.si/
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η ΝΚ Ντομζάλε είναι μια σλοβένικη ποδοσφαιρική ομάδα, με έδρα την πόλη του Ντομζάλε. Έχει κατακτήσει τόσο το Σλοβένικο Πρωτάθλημα, όσο και το Σούπερ Καπ Σλοβενίας δύο φορές, καθώς και μία φορά το Κύπελλο Σλοβενίας.

Ιστορία

Αγώνας μεταξύ Ολίμπια - Ντομζάλε για την σεζόν 2011-12 του σλοβένικου πρωταθλήματος στο Στάντιον Στόζιτσε

Η ΝΚ Ντομζάλε ιδρύθηκε το 1921 και είναι μία από τις παλαιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Σλοβενία. Το σημερινό της γήπεδο, το Športni Park, κατασκευάστηκε το 1948. Ανακαινήστηκε και εκσυγχρονίστηκε το 1997 και το 1999. Εργασίες στην νέα δυτική κερκίδα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2003 και τελείωσαν τον Απρίλιο του 2004. Στις 29 Ιουνίου 2006, τοποθετήθηκαν προβολείς στο γήπεδο, τοποθετημένοι πάνω σε τέσσερεις πύργους, ο καθένας εκ των οποίων βρισκόταν σε μια από τς τέσσερεις γωνίες του σταδίου. Υπάρχουν συνολικά 120, κάτι που επιτρέπει την διεξαγωγή αγώνων τα απογεύματα.

Η χρυσή εποχή στην ιστορία της ομάδας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2002, όταν προσλήφτηκε ως προπονητής ο Σλάβισα Στογιάνοβιτς. Αυτός ήταν που ανέβασε την ΝΚ Ντομζάλε στην 1.SNL. Την σεζόν 2005–06, ξεπέρασε τους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, προτού αποκλειστεί στον πρώτο γύρο από την Στουτγκάρδη. Αγωνίστηκε στα προκριματικά της σεζόν 2006–07, αλλά αποκλείστηκε από την Χάποελ Τελ Αβίβ. Μετά από μια εκτός έδρας νίκη με 4–0 επί της Πρίμοριε, στις 13 Μαΐου, η Ντομζάλε εξασφάλισε την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αυτή η κατάκτηση καθιστά την ομάδα μόλις την πέμπτη που πετυχαίνει κάτι τέτοιο από την δημιουργία του ανεξάρτητου πρωταθλήματος της Σλοβενίας, την σεζόν 1991–92.[1]

Οπαδοί

Υπάρχουν δύο κύριες λέσχες οπαδών της ΝΚ Ντομζάλε. Η πρώτη, και παλαιότερη, είναι μια λέσχη φίλων της ομάδας με έτος ίδρυσης το 1988, η οποία έχει την ονομασία Ravbarji. Η δεύτερη λέσχη, με έτος ίδρυσης τα τέλη του 2006, είναι μία λέσχη ultras με την ονομασία Ultras Domžale.

Παραπομπές

Εξωτερικός Σύνδεσμος