Κωνσταντίνος Γούδας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ ορθογραφικά, replaced: απο → από (3) με τη χρήση AWB (8514)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Κωνσταντίνος Γούδας''' είναι καθηγητής και πολιτευτής Αχαΐας.
Ο '''Κωνσταντίνος Γούδας''' είναι καθηγητής και πολιτευτής Αχαΐας.


Είναι απο τους πρώτους καθηγητές φυσικομαθηματικής του πανεπιστημίου [[Πάτρα|Πατρών]] καθώς και απο τους πιο δραστήριους, αφού έχει διοργανώσει πολλά διεθνή συνέδρια. Το [[1975]] διετέλεσε πρύτανης του πανεπιστημίου ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με την πολιτική. Το [[1986]] έθεσε υποψηφιότητα με την [[Νέα Δημοκρατία]] για τον δημαρχιακό θώκο της Πάτρας χωρίς επιτυχία. Συγκεκριμένα έχασε στον Β΄ γύρο απο τον [[Ανδρέας Καράβολας|Ανδρέα Καράβολα]] με 57,26% έναντι 42,74% που συγκέντρωσε ο ίδιος. Επίσης είχε κατέλθει και ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας χωρίς όμως να εκλεγεί.
Είναι από τους πρώτους καθηγητές φυσικομαθηματικής του πανεπιστημίου [[Πάτρα|Πατρών]] καθώς και από τους πιο δραστήριους, αφού έχει διοργανώσει πολλά διεθνή συνέδρια. Το [[1975]] διετέλεσε πρύτανης του πανεπιστημίου ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με την πολιτική. Το [[1986]] έθεσε υποψηφιότητα με την [[Νέα Δημοκρατία]] για τον δημαρχιακό θώκο της Πάτρας χωρίς επιτυχία. Συγκεκριμένα έχασε στον Β΄ γύρο από τον [[Ανδρέας Καράβολας|Ανδρέα Καράβολα]] με 57,26% έναντι 42,74% που συγκέντρωσε ο ίδιος. Επίσης είχε κατέλθει και ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας χωρίς όμως να εκλεγεί.


Διαμένει μόνιμα στο [[Κάτω Καστρίτσι Αχαΐας|Κάτω Καστρίτσι]], του δήμου [[Δήμος Ρίου|Ρίου]]. Έχει εκδόσει αρκετά βιβλία με θέμα την επιστήμη της φυσικομαθηματικής.
Διαμένει μόνιμα στο [[Κάτω Καστρίτσι Αχαΐας|Κάτω Καστρίτσι]], του δήμου [[Δήμος Ρίου|Ρίου]]. Έχει εκδόσει αρκετά βιβλία με θέμα την επιστήμη της φυσικομαθηματικής.

Έκδοση από την 07:33, 31 Οκτωβρίου 2012

Ο Κωνσταντίνος Γούδας είναι καθηγητής και πολιτευτής Αχαΐας.

Είναι από τους πρώτους καθηγητές φυσικομαθηματικής του πανεπιστημίου Πατρών καθώς και από τους πιο δραστήριους, αφού έχει διοργανώσει πολλά διεθνή συνέδρια. Το 1975 διετέλεσε πρύτανης του πανεπιστημίου ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με την πολιτική. Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα με την Νέα Δημοκρατία για τον δημαρχιακό θώκο της Πάτρας χωρίς επιτυχία. Συγκεκριμένα έχασε στον Β΄ γύρο από τον Ανδρέα Καράβολα με 57,26% έναντι 42,74% που συγκέντρωσε ο ίδιος. Επίσης είχε κατέλθει και ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας χωρίς όμως να εκλεγεί.

Διαμένει μόνιμα στο Κάτω Καστρίτσι, του δήμου Ρίου. Έχει εκδόσει αρκετά βιβλία με θέμα την επιστήμη της φυσικομαθηματικής.

Βιβλία του

  • Μαθήματα μηχανικής, τόμος Β΄, Πάτρα 1983
  • Μαθήματα μηχανικής, τόμος Α΄
  • Σχεδίαση και Υλοποίηση Εφαρμογών, Βιβλίο ΤΕΕ , (μαζί με τούς Χ. Κοίλια, Ε. Κρητικό, Ι. Τσιτσίμη, Κ. Γιαλελή)