Αλμπέρτο Ντελ Ρίο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 23: Γραμμή 23:
Στις 19 Φεβρουαρίου 2012, ο Αλμπέρτο Ντελ Ρίο εμφανίστηκε στο [[Elimination Chamber]] για να στηρίξει τον Γενικό Διευθυντή του Raw, Τζον Λορινάιτις. Στις 2 Απριλίου, επέστρεψε στο Raw και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον [[Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών (WWE)|Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βαρέων Βαρών]], [[Σέιμους]]. Σε επεισόδιο του SmackDown, ο Ντελ Ρίο νίκησε αντικανονικά τον Σέιμους και εισέπραξε ένα μελλοντικό αγώνα διεκδίκησης του τίτλου. Στις 20 Απριλίου ανακοινώθηκε πως ο Ντελ Ρίο μεταγράφηκε στο SmackDown.
Στις 19 Φεβρουαρίου 2012, ο Αλμπέρτο Ντελ Ρίο εμφανίστηκε στο [[Elimination Chamber]] για να στηρίξει τον Γενικό Διευθυντή του Raw, Τζον Λορινάιτις. Στις 2 Απριλίου, επέστρεψε στο Raw και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον [[Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών (WWE)|Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βαρέων Βαρών]], [[Σέιμους]]. Σε επεισόδιο του SmackDown, ο Ντελ Ρίο νίκησε αντικανονικά τον Σέιμους και εισέπραξε ένα μελλοντικό αγώνα διεκδίκησης του τίτλου. Στις 20 Απριλίου ανακοινώθηκε πως ο Ντελ Ρίο μεταγράφηκε στο SmackDown.


Στις 20 Μαΐου στο [[Over the Limit]], αντιμετώπισε τους [[Κρις Τζέρικο]], [[Ράντυ Όρτον]] και τον πρωταθλητή Σέιμους. Στο επόμενο επεισόδιο του SmackDown, ο Ντελ Ρίο νίκησε τους [[Κέιν]] και Ράντυ Όρτον, για να γίνει πρώτος διεκδικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βαρέων Βαρών. Στις 5 Ιουνίου, ο Ντελ Ρίο έπαθε απο διάσειση και το WWE αποφάσισε να τον αποσύρει απο τον αγώνα τίτλου που θα είχε στο [[WWE No Way Out|No way out]] κόντρα στον Σέιμους. Τον Ιούλιο στο Money in the Bank, διεκδίκησε το τίτλο ενάντια στον Σέιμους, ενώ στο [[SummerSlam]], το σκηνικό επαναλήφθηκε, με τον Σέιμους να χρησιμοποιεί ύπουλες τακτικές για να κερδίσει. Η καριέρα του Ντελ Ρίο στο WWE άρχισε να χάνει τη λάμψη της, αφού εκείνος έχασε άλλη μια φορά απο τον Σέιμους στο Night of Champions. Στη συνέχεια, άρχισε μια κόντρα με τον Ράντυ Όρτον και στο Hell in a Cell (28/10) οι δυο τους θα έρθουν αντιμέτωποι.
Στις 20 Μαΐου στο [[Over the Limit]], αντιμετώπισε τους [[Κρις Τζέρικο]], [[Ράντυ Όρτον]] και τον πρωταθλητή Σέιμους. Στο επόμενο επεισόδιο του SmackDown, ο Ντελ Ρίο νίκησε τους [[Κέιν]] και Ράντυ Όρτον, για να γίνει πρώτος διεκδικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βαρέων Βαρών. Στις 5 Ιουνίου, ο Ντελ Ρίο έπαθε διάσειση και το WWE αποφάσισε να τον αποσύρει απο τον αγώνα τίτλου που θα είχε στο [[WWE No Way Out|No way out]] κόντρα στον Σέιμους. Τον Ιούλιο στο Money in the Bank, διεκδίκησε χωρίς επιτυχία το τίτλο ενάντια στον Σέιμους. Στο [[SummerSlam]] ο Σέιμους τον νίκησε ξανά, αφού χρησιμοποίησε ύπουλες τακτικές. Στο Night of Champions, ο Ντελ Ρίο πήρε άλλη μια ευκαιρία για το τίτλο, αλλά δεν τα κατάφερε. Στη συνέχεια, άρχισε μια κόντρα με τον Ράντυ Όρτον, κάνοντας του αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Στο Hell in a Cell, ο Ντελ Ρίο ηττήθηκε απο τον Όρτον.


====Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (2010 - σήμερα)====
====Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (2010 - σήμερα)====

Έκδοση από την 15:22, 29 Οκτωβρίου 2012

O Αλμπέρτο στο WWE Tribute to the Troops το Δεκέμβριο του 2010

O Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1977 και είναι Μεξικανός επαγγελματίας παλαιστής που έχει συμβόλαιο με το WWE. Εκεί είναι γνωστός ως Αλμπέρτο Ντελ Ρίο. Πριν ασχοληθεί με το WWE, πάλευε ως Dos Caras, Jr. και ήταν μαχητής Μεικτών Πολεμικών Τεχνών στο Μεξικό και στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα στην Consejo Mundial de Lucha Libre, όπου ήταν πρώην πρωταθλητής βαρέων βαρών.

Καριέρα στο WWE

SmackDown (2010-2011)

Στις 25 Ιουνίου του 2010, το WWE άρχισε να προβάλλει βίντεο σχετικά με τον Αλμπέρτο Ντελ Ρίο. Τα βίντεο αυτά, προβάλλονταν κάθε εβδομάδα στο SmackDown και παρουσίαζαν το χαρακτήρα του ως έναν αλαζονικό Μεξικανό αριστοκράτη. Στις 20 Αυγούστου, ο Αλμπέρτο έκανε το ντεμπούτο του στο SmackDown νικώντας τον βετεράνο συμπατριώτη του, Ρέι Μυστέριο. Ο Αλμπέρτο άρχισε κόντρα με τον Μυστέριο και του επιτέθηκε μετά απο έναν αγώνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Δύο εβδομάδες αργότερα ο Αλμπέρτο υπέταξε και τον Ματ Χάρντι, που εμφανιζόταν για τελευταία φορά στο WWE. Μετά τον αγώνα ο Αλμπέρτο προσπάθησε να του επιτεθεί, αλλά ο Κρίστιαν τον σταμάτησε. Σε ένα επεισόδιο του SmackDown, ο Αλμπέρτο τραυμάτισε τον Κρίστιαν, ρίχνοντας τον πάνω στο σιδερένιο στύλο του ρινγκ. Στο TLC, ο Αλμπέρτο διεκδίκησε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών ενάντια στους Κέιν, Ρέι Μυστέριο και Ετζ.

Στις 30 Ιανουαρίου του 2011, ο Αλμπέρτο εξουδετέρωσε 39 παλαιστές και νίκησε το Royal Rumble[1]. Χάρη σε αυτή τη νίκη, είχε το δικαίωμα να διεκδικήσει έναν απο τους δυο παγκόσμιους τίτλους στη WrestleMania 27. Την επόμενη μέρα σε ένα επεισόδιο του Raw, ο Αλμπέρτο αποφάσισε πως θα διεκδικούσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, το οποίο κατείχε ο Ετζ. Στη WrestleMania αντιμετώπισε τον Ετζ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο.

O Αλμπέρτο Ντελ Ρίο ως Πρωταθλητής WWE σε ζωντανό σόου.

Raw και Πρωτάθλημα WWE (2011)

Στις 25 Απριλίου, ο Αλμπέρτο μεταφέρθηκε στη κορυφαία τηλεοπτική εκπομπή της εταιρείας, το Raw. Αντιμετώπισε τον Κρίστιαν σε έναν αγώνα με σκάλες στο Extreme Rules για να οριστεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών, αλλά απέτυχε. Τον Ιούλιο στο Money in the Bank, στον ομώνυμο αγώνα ο Αλμπέρτο νίκησε επτά παλαιστές. Το έπαθλο ήταν η βαλίτσα Money in The Bank, η οποία του έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα WWE όποια στιγμή θέλει.

Τον επόμενο μήνα στο SummerSlam, ο Αλμπέρτο έγινε Πρωταθλητής WWE όταν εξαργύρωσε τη βαλίτσα του και κέρδισε τον Σι Εμ Πανκ. Την επόμενη μέρα σε ένα επεισόδιο του Raw, έκανε τη πρώτη του υπεράσπιση τίτλου κόντρα στον Ρέι Μυστέριο. Ο Αλμπέρτο δεν κατάφερε να κρατήσει το τίτλο για πολύ, αφού τον Σεπτέμβριο στο Night of Champions, έχασε το τίτλο απο τον Τζον Σίνα. Στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, το Hell in a Cell, έγινε για δεύτερη φορά πρωταθλητής, νικώντας τους Τζον Σίνα και Σι Εμ Πανκ σε έναν αγώνα σε κλουβί. Στις 23 Οκτωβρίου στο Vengeance, υπερασπίστηκε τον τίτλο εναντίον του Τζον Σίνα σε ένα αγώνα Last Man Standing, χάρη στην παρέμβαση των Μιζ και Αρ Τρουθ.

Ο Αλμπέρτο έχασε το τίτλο του στο Survivor Series απο τον Σι Εμ Πανκ και στις 28 Νοεμβρίου πήρε επαναληπτικό αγώνα, αλλά ο Πανκ τον έριξε πάνω σε εκτεθειμένο εντατήρα και κέρδισε. Σε ένα επεισόδιο του Raw, ο Αλμπέρτο υπέταξε τον Ντάνιελ Μπράιαν και κέρδισε μια ευκαιρία διεκδίκησης του Πρωταθλήματος WWE στο TLC. Εκεί αντιμετώπισε τον Μιζ και τον πρωταθλητή Σι Εμ Πανκ, σε έναν αγώνα με τραπέζια, σκάλες και καρέκλες. Παρόλο που ο εκφωνητής του, ο Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, μπήκε στον αγώνα, στο τέλος ο Αλμπέρτο έμεινε με άδεια χέρια. Τον Δεκέμβριο, ο Αλμπέρτο τραυματίστηκε και σταμάτησε να εμφανίζεται στα σόου του WWE.

Επιστροφή στο SmackDown (2012-σήμερα)

Στις 19 Φεβρουαρίου 2012, ο Αλμπέρτο Ντελ Ρίο εμφανίστηκε στο Elimination Chamber για να στηρίξει τον Γενικό Διευθυντή του Raw, Τζον Λορινάιτις. Στις 2 Απριλίου, επέστρεψε στο Raw και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Σέιμους. Σε επεισόδιο του SmackDown, ο Ντελ Ρίο νίκησε αντικανονικά τον Σέιμους και εισέπραξε ένα μελλοντικό αγώνα διεκδίκησης του τίτλου. Στις 20 Απριλίου ανακοινώθηκε πως ο Ντελ Ρίο μεταγράφηκε στο SmackDown.

Στις 20 Μαΐου στο Over the Limit, αντιμετώπισε τους Κρις Τζέρικο, Ράντυ Όρτον και τον πρωταθλητή Σέιμους. Στο επόμενο επεισόδιο του SmackDown, ο Ντελ Ρίο νίκησε τους Κέιν και Ράντυ Όρτον, για να γίνει πρώτος διεκδικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βαρέων Βαρών. Στις 5 Ιουνίου, ο Ντελ Ρίο έπαθε διάσειση και το WWE αποφάσισε να τον αποσύρει απο τον αγώνα τίτλου που θα είχε στο No way out κόντρα στον Σέιμους. Τον Ιούλιο στο Money in the Bank, διεκδίκησε χωρίς επιτυχία το τίτλο ενάντια στον Σέιμους. Στο SummerSlam ο Σέιμους τον νίκησε ξανά, αφού χρησιμοποίησε ύπουλες τακτικές. Στο Night of Champions, ο Ντελ Ρίο πήρε άλλη μια ευκαιρία για το τίτλο, αλλά δεν τα κατάφερε. Στη συνέχεια, άρχισε μια κόντρα με τον Ράντυ Όρτον, κάνοντας του αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Στο Hell in a Cell, ο Ντελ Ρίο ηττήθηκε απο τον Όρτον.

Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (2010 - σήμερα)

Από το ντεμπούτο του μέχρι και σήμερα, στο πλευρό του Αλμπέρτο Ντελ Ρίο, βρίσκεται ο Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, ο προσωπικός εκφωνητής του παλαιστή στα μεξικάνικα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ροντρίγκεζ έχει αναμειχθεί σε αγώνες του Ντελ Ρίο, για να τον βοηθήσει να πάρει την νίκη. Έχει επίσης, δικά του σενάρια με άλλους παλαιστές, όπως ο Σαντίνο Μαρέλα και ο Χορνσουάγκλ και στην πραγματικότητα είναι και εκείνος παλαιστής, έχοντας δώσει αγώνες και στο WWE.

Προσωπική ζωή

Ο Αλμπέρτο γεννήθηκε στο Σαν Λουίς Ποτόσι (San Luis Potosí), μία περιφέρεια του Μεξικού. Αυτήν την στιγμή μένει στην Φλόριντα. Είναι γιος του διάσημου Μεξικανού παλαιστή Dos Caras, ανιψιός του Mil Máscaras και ξάδερφος του Sicodelico, Jr. Οι Rodriguez είναι από τις πιο διάσημες Μεξικάνικες οικογένειες, στην πάλη.

Ο Ντελ Ρίο έχει δηλώσει ότι θέλει να αποσυρθεί απο τη πάλη σε ηλικία 39 ετών, δηλαδή το 2016.[2]

Στην πάλη

Χαρακτηριστικές κινήσεις

  • Cross Armbreaker (Cross armbar, μερικές φορές κάνοντας ρoλ)
  • Enzuigiri (Άλμα και κλωτσιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού)
  • Bridging / German suplex
  • Double knee armbreaker
  • Double knee backbreaker
  • Single arm DDT
  • Tilt-a-whirl backbreaker

Μάνατζερς

Τίτλοι και Κατορθώματα

Παραπομπές

Πηγές