Μπροκ Λέσναρ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
MerlIwBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Ρομπότ: Προσθήκη: zh:布洛克·雷斯納
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[File:Brock Lesnar in 2003.jpg|thumb|right|Ο Μπροκ Λέσναρ το 2003.]]
[[File:Brock Lesnar in 2003.jpg|thumb|right|Ο Μπροκ Λέσναρ το 2003.]]


Ο '''Μπροκ Έντγουαρντ Λέσναρ''' (γεν.: [[12 Ιουλίου]] [[1977]]) είναι [[Η.Π.Α|Αμερικάνος]] είναι επαγγελματίας παλαιστής του λεγόμενου "[[Κατς]]", πρώην αθλητής των μεικτών πολεμικών τεχνών και παλαιστής στην [[Πάλη|ερασιτεχνική πάλη]]. Στο παρόν, έχει υπογράψει συμβόλαιο περίπου ενός έτους με την εταιρεία πάλης [[WWE]], για την εμφάνιση του σε 35 επεισόδια. Εμφανίζεται στην εβδομαδιαία διοργάνωση του [[WWE Raw|Raw]]. Ο Λέσναρ έχει γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών στις πολεμικές τέχνες (''[[Ultimate Fighting Championship|UFC]]''), ενώ έχει πάρει και μια ακόμη ζώνη στην ερασιτεχνική πάλη το [[2000]]. Επίσης, το [[1999]] είχε φτάσει στα τελικά, αλλά αποκλείστηκε από τον Στέφαν Νιλ κατακτώντας την 2η θέση.
Ο '''Μπροκ Έντγουαρντ Λέσναρ''' (γεν.: [[12 Ιουλίου]] [[1977]]) είναι Αμερικάνος είναι επαγγελματίας παλαιστής του λεγόμενου "[[Κατς]]", πρώην αθλητής των μεικτών πολεμικών τεχνών και παλαιστής στην [[Πάλη|ερασιτεχνική πάλη]]. Στο παρόν, έχει υπογράψει συμβόλαιο περίπου ενός έτους με την εταιρεία πάλης [[WWE]], για την εμφάνιση του σε 35 επεισόδια. Εμφανίζεται στην εβδομαδιαία διοργάνωση του [[WWE Raw|Raw]]. Ο Λέσναρ έχει γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών στις πολεμικές τέχνες (''[[Ultimate Fighting Championship|UFC]]''), ενώ έχει πάρει και μια ακόμη ζώνη στην ερασιτεχνική πάλη το [[2000]]. Επίσης, το [[1999]] είχε φτάσει στα τελικά, αλλά αποκλείστηκε από τον Στέφαν Νιλ κατακτώντας την 2η θέση.


Στην επαγγελματική πάλη, αγωνίστηκε στο [[WWE]] για δύο χρονιές (2002-2004) και μέσα σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να γίνει [[Πρωτάθλημα WWE|Πρωταθλητής WWE]] τρεις φορές. Χάρη σε αυτές τις τρεις φορές, στην μία κατάκτηση του έγινε ο νεότερος Πρωταθλητής της συγκεκριμένης ζώνης, στην ηλικία των 25. Ο Λέσναρ είναι νικητής του τουρνουά ''King of the Ring'' το 2002, ενώ βγήκε νικητής και στο ''[[Royal Rumble]]'' το [[2003]].
Στην επαγγελματική πάλη, αγωνίστηκε στο [[WWE]] για δύο χρονιές (2002-2004) και μέσα σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να γίνει [[Πρωτάθλημα WWE|Πρωταθλητής WWE]] τρεις φορές. Χάρη σε αυτές τις τρεις φορές, στην μία κατάκτηση του έγινε ο νεότερος Πρωταθλητής της συγκεκριμένης ζώνης, στην ηλικία των 25. Ο Λέσναρ είναι νικητής του τουρνουά ''King of the Ring'' το 2002, ενώ βγήκε νικητής και στο ''[[Royal Rumble]]'' το [[2003]].
Γραμμή 19: Γραμμή 19:
====Προθέρμανση και Ντεμπούτο====
====Προθέρμανση και Ντεμπούτο====


Το [[2000]], αφού αποφοίτησε από το κολέγιο, υπογράφει συμβόλαιο με το [[WWE]]. Αμέσως μετά, πέρασε από το ''Ohio Valley Wrestling'' (κάτι σαν θυγατρική διοργάνωση του WWE) για να μάθει εκεί τα απαραίτητα. Και εκεί, βρίσκει πάλι τον Σέλτον Μπέντζαμιν με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ομάδα συνεργασίας (Tag Team) που αποκαλούνταν "The Minnesota Stretching Crew". Κατάφεραν να πάρουν τις ζώνες Tag Team 3 φορές. Τις χρονιές [[2001]] και αρχές του [[2002]] ο Λέσναρ αγωνιζόταν στα λεγόμενα "dark matches" (δηλαδή αγώνες που δεν μεταδίδονταν στην τηλεόραση). Η τηλεοπτική του εμφάνιση έγινε στις 18 Μαρτίου του 2002, μια μέρα μετα την ''WrestleMania X8''. Ως μάνατζερ του, ήταν ο πρώην διευθυντής του ''ECW'', [[Πολ Χέιμαν]], όπου αποκαλούσε τον Λέσναρ "The Next Big Thing". Η πρώτη του αντιπαλότητα, ήταν με τα αδέρφια Χάρντι και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς αντιμετώπισε τον έναν από τους δύο, τον [[Τζεφ Χάρντι]]. Νίκησε και αυτόν και τον αδερφό του, [[Ματ Χάρντι|Ματ]] την επόμενη νύχτα στο ''Raw''. Σύντομα, ο Λέσναρ έγινε γνωστός για την δύναμη του και τις καταστροφικές κινήσεις του.
Το [[2000]], αφού αποφοίτησε από το κολέγιο, υπογράφει συμβόλαιο με το [[WWE]]. Αμέσως μετά, πέρασε από το ''Ohio Valley Wrestling'' (κάτι σαν θυγατρική διοργάνωση του WWE) για να μάθει εκεί τα απαραίτητα. Και εκεί, βρίσκει πάλι τον Σέλτον Μπέντζαμιν με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ομάδα συνεργασίας (Tag Team) που αποκαλούνταν "The Minnesota Stretching Crew". Κατάφεραν να πάρουν τις ομαδικές ζώνες 3 φορές. Τις χρονιές [[2001]] και αρχές του [[2002]] ο Λέσναρ αγωνιζόταν στα λεγόμενα "dark matches" (δηλαδή αγώνες που δεν μεταδίδονταν στην τηλεόραση). Η τηλεοπτική του εμφάνιση έγινε στις 18 Μαρτίου του 2002, μια μέρα μετα την ''WrestleMania X8''. Ως μάνατζερ του, ήταν ο πρώην διευθυντής του ''ECW'', [[Πολ Χέιμαν]], όπου αποκαλούσε τον Λέσναρ "The Next Big Thing". Η πρώτη του αντιπαλότητα, ήταν με τα αδέρφια Χάρντι και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς αντιμετώπισε τον έναν από τους δύο, τον [[Τζεφ Χάρντι]]. Νίκησε και αυτόν και τον αδερφό του, [[Ματ Χάρντι|Ματ]] την επόμενη νύχτα στο ''Raw''. Σύντομα, ο Λέσναρ έγινε γνωστός για την δύναμη του και τις οδυνηρές κινήσεις του.


====Συνέχεια της καριέρας του (2002-2003)====
====Συνέχεια της καριέρας του (2002-2003)====


Τον Ιούνιο του 2002, αγωνίστηκε στο τουρνουά King of the Ring όπου εξουδετέρωσε τον [[Ρομπ Βαν Νταμ]]. Το αποτέλεσμα τον αντάμειψε με έναν αγώνα για την διεκδίκηση της ζώνης "Undisputed" στο ''[[SummerSlam]]''. Τον Ιούλιο εντάχθηκε στο ρόστερ του ''[[WWE SmackDown|SmackDown]]'' όπου εκεί δημιουργήθηκε ακόμη μια αντιπαλότητα, με τον [[Χαλκ Χόγκαν]]. Ύστερα, βρήκε έναν νέο ανταγωνιστή, τον χαρισματικό [[The Rock|Ροκ]] και ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής της Undisputed ζώνης γίνοντας ο νεότερος Πρωταθλητής στην εταιρία. Εκείνο το βράδυ, ο [[Έρικ Μπίσοφ]] είπε στον Μπροκ να γυρίσει στο Raw, όμως η τότε διευθύντρια του ''SmackDown!'' [[Στέφανι Μακμάν]] κράτησε τον Λέσναρ στο SmackDown.
Τον Ιούνιο του 2002, αγωνίστηκε στο τουρνουά King of the Ring όπου στον τελικό εξουδετέρωσε τον [[Ρομπ Βαν Νταμ]]. Το αποτέλεσμα τον αντέμειψε με έναν αγώνα για την διεκδίκηση της ζώνης "Undisputed" στο ''[[SummerSlam]]''. Τον Ιούλιο εντάχθηκε στο ρόστερ του ''[[WWE SmackDown|SmackDown]]'' όπου εκεί δημιουργήθηκε ακόμη μια αντιπαλότητα, με τον [[Χαλκ Χόγκαν]]. Ύστερα, βρήκε έναν νέο ανταγωνιστή, τον χαρισματικό [[The Rock|Ροκ]] και ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής της Undisputed ζώνης γίνοντας ο νεότερος Πρωταθλητής στην εταιρία. Εκείνο το βράδυ, ο [[Έρικ Μπίσοφ]] είπε στον Μπροκ να γυρίσει στο Raw, όμως η τότε διευθύντρια του ''SmackDown!'' [[Στέφανι Μακμάν]] κράτησε τον Λέσναρ στο SmackDown. Ο Λέσναρ απέκτησε φήμη και έγινε ένα απο τα μεγαλύτερα ονόματα της εταιρείας εκείνη τη στιγμή.


[[File:Undertaker, Vince McMahon, Brock Lesnar, & Sable in a WWE ring.JPG|thumb|left|Ο Αντερτέικερ, ο Βινς Μακμάν και ο Μπροκ Λέσναρ το 2002.]]
[[File:Undertaker, Vince McMahon, Brock Lesnar, & Sable in a WWE ring.JPG|thumb|left|Ο Αντερτέικερ, ο Βινς Μακμάν και ο Μπροκ Λέσναρ το 2002.]]
Εκείνη την περίοδο, ο Μπροκ αφού ήταν πρωταθλητής WWF, μπήκε μπροστά του ο [[The Undertaker|Αντερτέικερ]] για διεκδίκηση τίτλου. Αυτό τους οδήγησε σε έναν αγώνα στο ''Unforgiven'' και εκεί ο Λέσναρ βγήκε νικητής. Στον δεύτερο τους αγώνα, στο ''No Mercy'' ήρθαν αντιμέτωποι αλλά αυτή την φορά σε αγώνα Hell in a Cell (μέσα σε κλουβί), όπου ο Λέσναρ έσπασε το χέρι του "Νεκροθάφτη". Από εκεί βγήκε και πάλι νικητής. Έξι μέρες αργότερα, αντιμετώπισε για τον τίτλο, τον [[Ετζ]].
Εκείνη την περίοδο, ο Μπροκ αφού ήταν πρωταθλητής WWF, μπήκε μπροστά του ο [[Αντερτέικερ]] για διεκδίκηση τίτλου. Αυτό τους οδήγησε σε έναν αγώνα στο ''Unforgiven'' και εκεί ο Λέσναρ βγήκε νικητής. Στον δεύτερο τους αγώνα, στο ''No Mercy'' ήρθαν αντιμέτωποι αλλά αυτή την φορά σε αγώνα Hell in a Cell (μέσα σε κλουβί), όπου ο Λέσναρ έσπασε το χέρι του Αντερτέικερ. Από εκεί βγήκε και πάλι νικητής. Έξι μέρες αργότερα, αντιμετώπισε για τον τίτλο, τον [[Ετζ]].


Επόμενος αντίπαλος, ο γιγαντόσωμος [[Μπιγκ Σόου]] με τον οποίο δυσκολεύτηκε αρκετά. Από αυτόν, έχασε και τον τίτλο στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν στο PPV ''Survivor Series'' ενώ προδόθηκε από τον μάνατζερ του, Πολ και από τότε, έγινε "face" (δηλαδή "καλός"). Τον Δεκέμβριο όμως, όταν ο Μπιγκ Σόου αντιμετώπιζε τον [[Κερτ Ανγκλ]], ο Λέσναρ διέκοψε τον αγώνα και έκανε την τελειωτική του κίνηση (F-5), στη νίκη του Ανγκλ. Ύστερα, ο Ανγκλ ως Πρωταθλητής παρουσίασε τον μάνατζερ του, ο οποίος ήταν ο Πολ Χέιμαν. Και πάλι όμως, δεν μπόρεσε ο Λέσναρ να κατακτήσει τον τίτλο.
Επόμενος αντίπαλος, ο γιγαντόσωμος [[Μπιγκ Σόου]] με τον οποίο ο Λέσναρ δυσκολεύτηκε αρκετά. Από αυτόν, έχασε και τον τίτλο στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν στο PPV ''Survivor Series'' ενώ προδόθηκε από τον μάνατζερ του, Πολ και από τότε, έγινε "face" (δηλαδή "καλός"). Τον Δεκέμβριο όμως, όταν ο Μπιγκ Σόου αντιμετώπιζε τον [[Κερτ Ανγκλ]], ο Λέσναρ διέκοψε τον αγώνα και έκανε την τελειωτική του κίνηση (F-5), συμβάλλοντας στη νίκη του Ανγκλ. Ύστερα, ο Ανγκλ ως Πρωταθλητής παρουσίασε τον μάνατζερ του, ο οποίος ήταν ο Πολ Χέιμαν. Και πάλι όμως, δεν μπόρεσε ο Λέσναρ να κατακτήσει τον τίτλο.

Τον Ιανουάριο του 2003, ο Λέσναρ αναδείχθηκε ο νικητής στον αγώνα [[Royal Rumble]]. Χάρη σε αυτό, πήρε το δικαίωμα να διεκδικήσει ένα απο τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα της εταιρείας στη WrestleMania 19. Ο Λέσναρ, λόγω της κόντρας του με τον Πρωταθλητή WWE, Κερτ Ανγκλ, επέλεξε να αντιμετωπίσει εκείνον στη WrestleMania. Εκεί ο Λέσναρ νίκησε και κατέκτησε το δεύτερο του, Πρωτάθλημα WWE. Σύντομα, άρχισε μια αντιπαλότητα με τον [[Τζον Σίνα]] και στο Backlash ο Λέσναρ τον νίκησε. Μετά, ξεκίνησε μια αντιπαλότητα με τον Μπιγκ Σόου, τον οποίο κατάφερε επίσης να κερδίσει. Αφού κράτησε το πρωτάθλημα για λίγους μήνες, ο Λέσναρ το έχασε όταν αντιμετώπισε τους Μπιγκ Σόου και Κερτ Ανγκλ, όταν ο τελευταίος νίκησε. Ο Λέσναρ διεκδίκησε ανεπιτυχώς το πρωτάθλημα και σύντομα έγινε heel (δηλαδή "κακός"). Αφού εξουδετέρωσε αρκετούς μικρόσωμους παλαιστές, έβαλε στο ξανά στο στόχαστρο το Πρωτάθλημα WWE και το κέρδισε κόντρα στον Κερτ Ανγκλ σε έναν εξηντάλεπτο αγώνα.


====Κόντρα με τον Γκόλντμπεργκ και παραίτηση (2003–2004)====
====Κόντρα με τον Γκόλντμπεργκ και παραίτηση (2003–2004)====
Στο [[Survivor Series]], ο Λέσναρ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον [[Μπιλ Γκόλντμπεργκ]] (Goldberg), με τον οποίο οι οπαδοί σύγκριναν λόγω της σωματικής διάπλασης και των επιτυχιών τους. Σε μια συνέντευξη, ο Λέσναρ ισχυρίστηκε πως μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε παλαιστή, αλλά ο Γκόλντμπεργκ τον διέκοψε και του συστήθηκε. Μετά, ο Λέσναρ άρχισε μια κόντρα με τον Χαρντκόρ Χόλι και τον νίκησε στο Royal Rumble του 2004, διατηρώντας το [[Πρωτάθλημα WWE]]. Στον αγώνα [[Royal Rumble]], ο Λέσναρ επιτέθηκε στον Γκόλντμπεργκ, εφαρμόζοντας το F-5 και αυτό ήταν η αιτία που ο τελευταίος αποκλείστηκε από τον αγώνα.
Στο [[Survivor Series]], ο Λέσναρ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον [[Μπιλ Γκόλντμπεργκ]] (Goldberg), με τον οποίο οι οπαδοί σύγκριναν λόγω της σωματικής διάπλασης και των επιτυχιών τους. Σε μια συνέντευξη, ο Λέσναρ ισχυρίστηκε πως μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε παλαιστή, αλλά ο Γκόλντμπεργκ τον διέκοψε και του συστήθηκε. Στον αγώνα [[Royal Rumble]], ο Λέσναρ επιτέθηκε στον Γκόλντμπεργκ, εφαρμόζοντας το F-5 και αυτό ήταν η αιτία που ο τελευταίος αποκλείστηκε από τον αγώνα.


Τον Φεβρουάριο, ο Λέσναρ αντιμετώπισε τον [[Έντι Γκερέρο]], για το Πρωτάθλημα WWE στο No way out. Στον αγώνα αναμείχθηκε ο Γκόλντμπεργκ, ο οποίος συνέβαλλε στην νίκη του Γκερέρο. Η κόντρα τους φούντωσε και ορίστηκε ένας αγώνας μεταξύ τους στη WrestleMania 20. Στον αγώνα ως ειδικός διαιτητής ορίστηκε ο [[Στιβ Όστιν]]. Στα παρασκήνια, διέρρευσαν φήμες που ήθελαν τον Γκόλντμπεργκ να αποχωρεί μετά από τη WrestleMania, ενώ μια εβδομάδα πριν από το μεγάλο σόου, διέρρευσαν παρόμοιες φήμες για τον Λέσναρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν από τους οπαδούς και ο αγώνας να γίνει φιάσκο. Τελικά, ο Λέσναρ έχασε και στο τέλος ο Στιβ Όστιν τον αποτελείωσε, για να ευχαριστηθεί το κοινό.
Τον Φεβρουάριο, ο Λέσναρ αντιμετώπισε τον [[Έντι Γκερέρο]], για το Πρωτάθλημα WWE στο No way out. Στον αγώνα αναμείχθηκε ο Γκόλντμπεργκ, ο οποίος συνέβαλλε στην νίκη του Γκερέρο. Λόγω αυτού του συμβάντος, φούντωσε η κόντρα του Λέσναρ με τον Γκόλντμπεργκ και ορίστηκε ένας αγώνας μεταξύ τους στη WrestleMania 20. Στον αγώνα ως ειδικός διαιτητής ορίστηκε ο [[Στιβ Όστιν]]. Εκτός σεναρίου, στα παρασκήνια διέρρευσαν φήμες που ήθελαν τον Γκόλντμπεργκ να αποχωρεί μετά από τη WrestleMania, ενώ μια εβδομάδα πριν από το μεγάλο σόου, διέρρευσαν παρόμοιες φήμες για τον Λέσναρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν από τους οπαδούς και ο αγώνας να γίνει φιάσκο. Τελικά, ο Λέσναρ έχασε και στο τέλος ο Στιβ Όστιν τον εξουδετέρωσε, για να ευχαριστηθεί το κοινό.


====Επιστροφή στο WWE (2012-)====
====Επιστροφή στο WWE (2012-)====
Γραμμή 39: Γραμμή 41:
Στις 2 Απριλίου, ο Μπροκ Λέσναρ επέστρεψε στο [[WWE Raw]] και επιτέθηκε στον [[Τζον Σίνα]]. Την επόμενη εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής του Raw, [[Τζον Λορινάιτις]] παρουσίασε τον Λέσναρ ως τον κορυφαίο παλαιστή του WWE και ανακοίνωσε πως στο [[Extreme Rules]] θα αντιμετωπίσει τον Σίνα. Μετά, ο Σίνα εμφανίστηκε και χαστούκισε τον Λέσναρ, με αποτέλεσμα οι δυο τους να καβγαδίσουν και ο Σίνα να ματώσει. Στο Extreme Rules, ο Λέσναρ διέλυσε τον Σίνα, όμως ο τελευταίος κατάφερε στο τέλος να νικήσει.
Στις 2 Απριλίου, ο Μπροκ Λέσναρ επέστρεψε στο [[WWE Raw]] και επιτέθηκε στον [[Τζον Σίνα]]. Την επόμενη εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής του Raw, [[Τζον Λορινάιτις]] παρουσίασε τον Λέσναρ ως τον κορυφαίο παλαιστή του WWE και ανακοίνωσε πως στο [[Extreme Rules]] θα αντιμετωπίσει τον Σίνα. Μετά, ο Σίνα εμφανίστηκε και χαστούκισε τον Λέσναρ, με αποτέλεσμα οι δυο τους να καβγαδίσουν και ο Σίνα να ματώσει. Στο Extreme Rules, ο Λέσναρ διέλυσε τον Σίνα, όμως ο τελευταίος κατάφερε στο τέλος να νικήσει.


Στο επόμενο Raw, ο διευθύνων σύμβουλος, [[Τριπλ Έιτς]] δήλωσε την άρνηση του σχετικά με τις νέες απαιτήσεις του Λέσναρ και δεν δέχτηκε καμία από αυτές. Ο Λέσναρ του επιτέθηκε και εφάρμοσε μια οδυνηρή λαβή, σπάζοντας του το χέρι. Στις 7 Μαΐου, ο νομικός εκπρόσωπος του Λέσναρ, [[Πολ Χέιμαν]] ανακοίνωσε πως ο Λέσναρ παραιτήθηκε από το WWE και την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε πως ο Λέσναρ ετοιμάζει αγωγή λόγω αθέτησης συμβολαίου. Παρά τις προκλήσεις του Τριπλ Έιτς για αγώνα στο SummerSlam, ο Χέιμαν του έδινε αρνητική απάντηση. Στο 1000ο επεισόδιο του Raw, η [[Στέφανι Μακμάν]] αποκάλεσε τον Πολ Χέιμαν αποτυχημένο και εκείνος πάνω στο θυμό του, ανακοίνωσε πως ο Λέσναρ θα παλέψει με τον Τριπλ Έιτς στο SummerSlam. Ο Λέσναρ εμφανίστηκε και άρχισε καβγάς με τον Τριπλ Έιτς, ο οποίος και επικράτησε. Σε επεισόδιο του Raw, ο Λέσναρ επιτέθηκε στον φίλο του Τριπλ Έιτς, τον [[Σον Μάικλς]], αφήνοντας τον λιπόθυμο και με σπασμένο χέρι.
Στο επόμενο Raw, ο διευθύνων σύμβουλος, [[Τριπλ Έιτς]] δήλωσε την άρνηση του σχετικά με τις νέες απαιτήσεις του Λέσναρ και δεν δέχτηκε καμία από αυτές. Ο Λέσναρ του επιτέθηκε και εφάρμοσε μια οδυνηρή λαβή, σπάζοντας του το χέρι. Στη συνέχεια, ο [[Πολ Χέιμαν]] συμμετείχε στο σενάριο, ως ο νομικός εκπρόσωπος του Λέσναρ. Ο Χέιμαν ανακοίνωσε πως ο Λέσναρ παραιτήθηκε από το WWE και την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε πως ο Λέσναρ ετοιμάζει αγωγή λόγω αθέτησης συμβολαίου. Παρά τις προκλήσεις του Τριπλ Έιτς για αγώνα στο SummerSlam, ο Χέιμαν του έδινε αρνητική απάντηση. Στο 1000ο επεισόδιο του Raw, η [[Στέφανι Μακμάν]] αποκάλεσε τον Πολ Χέιμαν αποτυχημένο και εκείνος πάνω στο θυμό του, ανακοίνωσε πως ο Λέσναρ θα παλέψει με τον Τριπλ Έιτς στο SummerSlam. Ο Λέσναρ εμφανίστηκε και άρχισε καβγάς με τον Τριπλ Έιτς, ο οποίος και επικράτησε. Σε επεισόδιο του Raw, ο Λέσναρ επιτέθηκε στον φίλο του Τριπλ Έιτς, τον [[Σον Μάικλς]], αφήνοντας τον λιπόθυμο και με σπασμένο χέρι. Στο SummerSlam, ο Λέσναρ κατάφερε να νικήσει τον Τριπλ Έιτς, αναγκάζοντας τον να υποταχθεί. Το σενάριο εκτυλίχθηκε, με τον Λέσναρ να δηλώνει οτι αποσύρεται απο το WWE.


==Πηγές==
==Πηγές==
Γραμμή 45: Γραμμή 47:
* [http://wwe.com/superstars/brock-lesnar Προφίλ στο WWE]
* [http://wwe.com/superstars/brock-lesnar Προφίλ στο WWE]


* [http://lordofrings.gr/index.php?mid=news_details&newsID=7691&news_ctgID=15&view=kick Μπροκ Λέσναρ 2002-04]
* [http://lordofrings.gr/index.php?mid=news_details&newsID=7691&news_ctgID=15&view=wrestling Μπροκ Λέσναρ 2002-04]


{{Πρότυπο:Επαγγελματίες Παλαιστές του WWE}}{{Πρότυπο:Royal Rumble}}{{Πρότυπο:Πρωτάθλημα WWE}}
{{Πρότυπο:Επαγγελματίες Παλαιστές του WWE}}{{Πρότυπο:Royal Rumble}}{{Πρότυπο:Πρωτάθλημα WWE}}
{{DEFAULTSORT:Λέσναρ Μπροκ}}
{{DEFAULTSORT:Λέσναρ Μπροκ}}
[[Κατηγορία:Επαγγελματίες Παλαιστές]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1977]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1977]]
[[Κατηγορία:Επαγγελματίες Παλαιστές]]


[[ar:بروك ليسنر]]
[[ar:بروك ليسنر]]

Έκδοση από την 01:15, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μπροκ Λέσναρ το 2003.

Ο Μπροκ Έντγουαρντ Λέσναρ (γεν.: 12 Ιουλίου 1977) είναι Αμερικάνος είναι επαγγελματίας παλαιστής του λεγόμενου "Κατς", πρώην αθλητής των μεικτών πολεμικών τεχνών και παλαιστής στην ερασιτεχνική πάλη. Στο παρόν, έχει υπογράψει συμβόλαιο περίπου ενός έτους με την εταιρεία πάλης WWE, για την εμφάνιση του σε 35 επεισόδια. Εμφανίζεται στην εβδομαδιαία διοργάνωση του Raw. Ο Λέσναρ έχει γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών στις πολεμικές τέχνες (UFC), ενώ έχει πάρει και μια ακόμη ζώνη στην ερασιτεχνική πάλη το 2000. Επίσης, το 1999 είχε φτάσει στα τελικά, αλλά αποκλείστηκε από τον Στέφαν Νιλ κατακτώντας την 2η θέση.

Στην επαγγελματική πάλη, αγωνίστηκε στο WWE για δύο χρονιές (2002-2004) και μέσα σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να γίνει Πρωταθλητής WWE τρεις φορές. Χάρη σε αυτές τις τρεις φορές, στην μία κατάκτηση του έγινε ο νεότερος Πρωταθλητής της συγκεκριμένης ζώνης, στην ηλικία των 25. Ο Λέσναρ είναι νικητής του τουρνουά King of the Ring το 2002, ενώ βγήκε νικητής και στο Royal Rumble το 2003.

Ράγκμπι και Ιαπωνία

Μετά τη φυγή του από το WWE, αποφάσισε να ασχοληθεί -και ήταν και ο λόγος που έφυγε- με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, όπου η καριέρα του δεν ήταν μεγάλη. Ήταν στις προπονήσεις της ομάδας Μιννεσότα Βίκινγκς, αλλά τελευταία στιγμή "κόπηκε". Συνέχισε την καριέρα του στα ριγνκ, το 2005 κάνοντας καριέρα στην Ιαπωνία, στο New Japan Pro Wrestling όπου στον πρώτο του κιόλας αγώνα, διακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της ζώνης IWGP. Τη ζώνη την κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του '07.

Mixed Martial Arts και WWE

Ύστερα, ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες, κάνοντας ένταξη στο ΜΜΑ το καλοκαίρι του 2007 και στο UFC (Ultimate Fighting Championship) λίγους μήνες αργότερα (Οκτώβριος 2007). Στον πρώτο του αγώνα στο MMA νίκησε, ενώ στον πρώτο του αγώνα στο UFC, έχασε. Στις 15 Νοεμβρίου του 2008, έγινε για πρώτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατακτώντας την ζώνη από τον Ράντι Κουτούρ. Αγωνίστηκε μέχρι το τέλος του 2011, κάνοντας έτσι την επίσημη παραίτηση του εκεί. Τον Απρίλιο του 2012, έκανε την επιστροφή του στο WWE, μετά από 8 χρόνια.

Νεανική Ζωή

Ο Μπροκ γεννήθηκε στο Γουέμπστερ της Νότιας Ντακότα και εκεί ολοκλήρωσε και τις σπουδές του. Από τα σχολικά χρόνια ασχολήθηκε με την ερασιτεχνική πάλη κάνοντας ένα σερί 33-0-0. Ύστερα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσσότα, όπου συνάντησε έναν άλλον επαγγελματία παλαιστή, τον Σέλτον Μπέντζαμιν, που είχε γίνει ο προπονητής του Μπροκ. Το 1999 έφτασε στην 2η θέση και το 2000 βγήκε Πρωταθλητής, παίρνοντας την 1η θέση, έχοντας ένα σερί 106-5 στους αγώνες.

Καριέρα επαγγελματικής πάλης

World Wrestling Entertainment (2000-2004, 2012-)

Προθέρμανση και Ντεμπούτο

Το 2000, αφού αποφοίτησε από το κολέγιο, υπογράφει συμβόλαιο με το WWE. Αμέσως μετά, πέρασε από το Ohio Valley Wrestling (κάτι σαν θυγατρική διοργάνωση του WWE) για να μάθει εκεί τα απαραίτητα. Και εκεί, βρίσκει πάλι τον Σέλτον Μπέντζαμιν με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ομάδα συνεργασίας (Tag Team) που αποκαλούνταν "The Minnesota Stretching Crew". Κατάφεραν να πάρουν τις ομαδικές ζώνες 3 φορές. Τις χρονιές 2001 και αρχές του 2002 ο Λέσναρ αγωνιζόταν στα λεγόμενα "dark matches" (δηλαδή αγώνες που δεν μεταδίδονταν στην τηλεόραση). Η τηλεοπτική του εμφάνιση έγινε στις 18 Μαρτίου του 2002, μια μέρα μετα την WrestleMania X8. Ως μάνατζερ του, ήταν ο πρώην διευθυντής του ECW, Πολ Χέιμαν, όπου αποκαλούσε τον Λέσναρ "The Next Big Thing". Η πρώτη του αντιπαλότητα, ήταν με τα αδέρφια Χάρντι και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς αντιμετώπισε τον έναν από τους δύο, τον Τζεφ Χάρντι. Νίκησε και αυτόν και τον αδερφό του, Ματ την επόμενη νύχτα στο Raw. Σύντομα, ο Λέσναρ έγινε γνωστός για την δύναμη του και τις οδυνηρές κινήσεις του.

Συνέχεια της καριέρας του (2002-2003)

Τον Ιούνιο του 2002, αγωνίστηκε στο τουρνουά King of the Ring όπου στον τελικό εξουδετέρωσε τον Ρομπ Βαν Νταμ. Το αποτέλεσμα τον αντέμειψε με έναν αγώνα για την διεκδίκηση της ζώνης "Undisputed" στο SummerSlam. Τον Ιούλιο εντάχθηκε στο ρόστερ του SmackDown όπου εκεί δημιουργήθηκε ακόμη μια αντιπαλότητα, με τον Χαλκ Χόγκαν. Ύστερα, βρήκε έναν νέο ανταγωνιστή, τον χαρισματικό Ροκ και ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής της Undisputed ζώνης γίνοντας ο νεότερος Πρωταθλητής στην εταιρία. Εκείνο το βράδυ, ο Έρικ Μπίσοφ είπε στον Μπροκ να γυρίσει στο Raw, όμως η τότε διευθύντρια του SmackDown! Στέφανι Μακμάν κράτησε τον Λέσναρ στο SmackDown. Ο Λέσναρ απέκτησε φήμη και έγινε ένα απο τα μεγαλύτερα ονόματα της εταιρείας εκείνη τη στιγμή.

Ο Αντερτέικερ, ο Βινς Μακμάν και ο Μπροκ Λέσναρ το 2002.

Εκείνη την περίοδο, ο Μπροκ αφού ήταν πρωταθλητής WWF, μπήκε μπροστά του ο Αντερτέικερ για διεκδίκηση τίτλου. Αυτό τους οδήγησε σε έναν αγώνα στο Unforgiven και εκεί ο Λέσναρ βγήκε νικητής. Στον δεύτερο τους αγώνα, στο No Mercy ήρθαν αντιμέτωποι αλλά αυτή την φορά σε αγώνα Hell in a Cell (μέσα σε κλουβί), όπου ο Λέσναρ έσπασε το χέρι του Αντερτέικερ. Από εκεί βγήκε και πάλι νικητής. Έξι μέρες αργότερα, αντιμετώπισε για τον τίτλο, τον Ετζ.

Επόμενος αντίπαλος, ο γιγαντόσωμος Μπιγκ Σόου με τον οποίο ο Λέσναρ δυσκολεύτηκε αρκετά. Από αυτόν, έχασε και τον τίτλο στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν στο PPV Survivor Series ενώ προδόθηκε από τον μάνατζερ του, Πολ και από τότε, έγινε "face" (δηλαδή "καλός"). Τον Δεκέμβριο όμως, όταν ο Μπιγκ Σόου αντιμετώπιζε τον Κερτ Ανγκλ, ο Λέσναρ διέκοψε τον αγώνα και έκανε την τελειωτική του κίνηση (F-5), συμβάλλοντας στη νίκη του Ανγκλ. Ύστερα, ο Ανγκλ ως Πρωταθλητής παρουσίασε τον μάνατζερ του, ο οποίος ήταν ο Πολ Χέιμαν. Και πάλι όμως, δεν μπόρεσε ο Λέσναρ να κατακτήσει τον τίτλο.

Τον Ιανουάριο του 2003, ο Λέσναρ αναδείχθηκε ο νικητής στον αγώνα Royal Rumble. Χάρη σε αυτό, πήρε το δικαίωμα να διεκδικήσει ένα απο τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα της εταιρείας στη WrestleMania 19. Ο Λέσναρ, λόγω της κόντρας του με τον Πρωταθλητή WWE, Κερτ Ανγκλ, επέλεξε να αντιμετωπίσει εκείνον στη WrestleMania. Εκεί ο Λέσναρ νίκησε και κατέκτησε το δεύτερο του, Πρωτάθλημα WWE. Σύντομα, άρχισε μια αντιπαλότητα με τον Τζον Σίνα και στο Backlash ο Λέσναρ τον νίκησε. Μετά, ξεκίνησε μια αντιπαλότητα με τον Μπιγκ Σόου, τον οποίο κατάφερε επίσης να κερδίσει. Αφού κράτησε το πρωτάθλημα για λίγους μήνες, ο Λέσναρ το έχασε όταν αντιμετώπισε τους Μπιγκ Σόου και Κερτ Ανγκλ, όταν ο τελευταίος νίκησε. Ο Λέσναρ διεκδίκησε ανεπιτυχώς το πρωτάθλημα και σύντομα έγινε heel (δηλαδή "κακός"). Αφού εξουδετέρωσε αρκετούς μικρόσωμους παλαιστές, έβαλε στο ξανά στο στόχαστρο το Πρωτάθλημα WWE και το κέρδισε κόντρα στον Κερτ Ανγκλ σε έναν εξηντάλεπτο αγώνα.

Κόντρα με τον Γκόλντμπεργκ και παραίτηση (2003–2004)

Στο Survivor Series, ο Λέσναρ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Μπιλ Γκόλντμπεργκ (Goldberg), με τον οποίο οι οπαδοί σύγκριναν λόγω της σωματικής διάπλασης και των επιτυχιών τους. Σε μια συνέντευξη, ο Λέσναρ ισχυρίστηκε πως μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε παλαιστή, αλλά ο Γκόλντμπεργκ τον διέκοψε και του συστήθηκε. Στον αγώνα Royal Rumble, ο Λέσναρ επιτέθηκε στον Γκόλντμπεργκ, εφαρμόζοντας το F-5 και αυτό ήταν η αιτία που ο τελευταίος αποκλείστηκε από τον αγώνα.

Τον Φεβρουάριο, ο Λέσναρ αντιμετώπισε τον Έντι Γκερέρο, για το Πρωτάθλημα WWE στο No way out. Στον αγώνα αναμείχθηκε ο Γκόλντμπεργκ, ο οποίος συνέβαλλε στην νίκη του Γκερέρο. Λόγω αυτού του συμβάντος, φούντωσε η κόντρα του Λέσναρ με τον Γκόλντμπεργκ και ορίστηκε ένας αγώνας μεταξύ τους στη WrestleMania 20. Στον αγώνα ως ειδικός διαιτητής ορίστηκε ο Στιβ Όστιν. Εκτός σεναρίου, στα παρασκήνια διέρρευσαν φήμες που ήθελαν τον Γκόλντμπεργκ να αποχωρεί μετά από τη WrestleMania, ενώ μια εβδομάδα πριν από το μεγάλο σόου, διέρρευσαν παρόμοιες φήμες για τον Λέσναρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν από τους οπαδούς και ο αγώνας να γίνει φιάσκο. Τελικά, ο Λέσναρ έχασε και στο τέλος ο Στιβ Όστιν τον εξουδετέρωσε, για να ευχαριστηθεί το κοινό.

Επιστροφή στο WWE (2012-)

Ο Λέσναρ με τον Σίνα

Στις 2 Απριλίου, ο Μπροκ Λέσναρ επέστρεψε στο WWE Raw και επιτέθηκε στον Τζον Σίνα. Την επόμενη εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής του Raw, Τζον Λορινάιτις παρουσίασε τον Λέσναρ ως τον κορυφαίο παλαιστή του WWE και ανακοίνωσε πως στο Extreme Rules θα αντιμετωπίσει τον Σίνα. Μετά, ο Σίνα εμφανίστηκε και χαστούκισε τον Λέσναρ, με αποτέλεσμα οι δυο τους να καβγαδίσουν και ο Σίνα να ματώσει. Στο Extreme Rules, ο Λέσναρ διέλυσε τον Σίνα, όμως ο τελευταίος κατάφερε στο τέλος να νικήσει.

Στο επόμενο Raw, ο διευθύνων σύμβουλος, Τριπλ Έιτς δήλωσε την άρνηση του σχετικά με τις νέες απαιτήσεις του Λέσναρ και δεν δέχτηκε καμία από αυτές. Ο Λέσναρ του επιτέθηκε και εφάρμοσε μια οδυνηρή λαβή, σπάζοντας του το χέρι. Στη συνέχεια, ο Πολ Χέιμαν συμμετείχε στο σενάριο, ως ο νομικός εκπρόσωπος του Λέσναρ. Ο Χέιμαν ανακοίνωσε πως ο Λέσναρ παραιτήθηκε από το WWE και την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε πως ο Λέσναρ ετοιμάζει αγωγή λόγω αθέτησης συμβολαίου. Παρά τις προκλήσεις του Τριπλ Έιτς για αγώνα στο SummerSlam, ο Χέιμαν του έδινε αρνητική απάντηση. Στο 1000ο επεισόδιο του Raw, η Στέφανι Μακμάν αποκάλεσε τον Πολ Χέιμαν αποτυχημένο και εκείνος πάνω στο θυμό του, ανακοίνωσε πως ο Λέσναρ θα παλέψει με τον Τριπλ Έιτς στο SummerSlam. Ο Λέσναρ εμφανίστηκε και άρχισε καβγάς με τον Τριπλ Έιτς, ο οποίος και επικράτησε. Σε επεισόδιο του Raw, ο Λέσναρ επιτέθηκε στον φίλο του Τριπλ Έιτς, τον Σον Μάικλς, αφήνοντας τον λιπόθυμο και με σπασμένο χέρι. Στο SummerSlam, ο Λέσναρ κατάφερε να νικήσει τον Τριπλ Έιτς, αναγκάζοντας τον να υποταχθεί. Το σενάριο εκτυλίχθηκε, με τον Λέσναρ να δηλώνει οτι αποσύρεται απο το WWE.

Πηγές