Ακαδημία Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών (Ισραήλ): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
ZéroBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Προσθήκη: ca:Acadèmia Israeliana de Ciències i Humanitats
RedBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.2) (Ρομπότ: Προσθήκη: eo:Izrael Akademio de Sciencoj kaj Homaroj
Γραμμή 25: Γραμμή 25:
[[de:Israelische Akademie der Wissenschaften]]
[[de:Israelische Akademie der Wissenschaften]]
[[en:Israel Academy of Sciences and Humanities]]
[[en:Israel Academy of Sciences and Humanities]]
[[eo:Izrael Akademio de Sciencoj kaj Homaroj]]
[[fr:Académie israélienne des sciences et lettres]]
[[fr:Académie israélienne des sciences et lettres]]
[[he:האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים]]
[[he:האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים]]

Έκδοση από την 22:02, 22 Αυγούστου 2012

Συντεταγμένες: 31°46′13.73″N 35°12′56.74″E / 31.7704806°N 35.2157611°E / 31.7704806; 35.2157611

Λογότυπο της Ακαδημίας

Η Ακαδημία Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ισραήλ με έδρα την Ιερουσαλήμ, ιδρύθηκε το 1961 από το κράτος του Ισραήλ για την προώθηση των επαφών μεταξύ επιστημόνων από τις επιστήμες και ανθρωπιστικές σπουδές στο Ισραήλ, για να συμβουλεύει την κυβέρνηση σε ερευνητικά έργα εθνικής σημασίας, και να προωθηθεί η αριστεία. Αποτελείται από 102 από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες του Ισραήλ. Η έδρα της Ακαδημίας βρίσκεται δίπλα στην επίσημη κατοικία του προέδρου του Ισραήλ.

Στις επιστήμες, ασχολείται με τη γεωλογία, τη χλωρίδα και την πανίδα του Ισραήλ, και διευκολύνει τη συμμετοχή των ισραηλινών επιστημόνων στον τομέα της έρευνας σε διεθνή έργα, όπως η φυσική υψηλών ενεργειών στο CERN) και ακτινοβολία Σύγχροτρον στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Ακτινοβολίας Σύγχροτρον .

Στις ανθρωπιστικές επιστήμες, η έρευνα χρηματοδοτείται στη μελέτη του Tanakh και Talmud, εβραϊκή ιστορία, εβραϊκή φιλοσοφία, την Εβραϊκή τέχνη, και την εβραϊκή γλώσσα.

Η Ακαδημία διαχειρίζεται το ταμείο υποτροφιών Einstein, το οποίο αποσκοπεί στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ των επιστημόνων από όλο τον κόσμο και την ισραηλινή ακαδημαϊκή κοινότητα, το Ισραήλ επιστήμη Ταμείο, με ετήσιο προϋπολογισμό των 53 εκατομμυρίων δολαρίων, και μια σειρά από ερευνητικά κονδύλια με βάση τις επιχορηγήσεις του Adler Ταμείο Διαστημικών Ερευνών, το Ίδρυμα Wolf, και το Fulks Ταμείο για την ιατρική έρευνα. η Ακαδημία λειτουργεί επίσης το Ισραήλ ακαδημαϊκό κέντρο στο Κάιρο, η οποία βοηθά τους μελετητές του Ισραήλ με την έρευνα στην Αίγυπτο και το Αιγυπτιακό πολιτισμό, και διευκολύνει τη συνεργασία με τον Αιγύπτιο ακαδημαϊκούς.

Η Ακαδημία έχει το καθεστώς του παρατηρητή στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επιστημών, και τρέχει τα προγράμματα ανταλλαγών με τη βρετανική Royal Society, της Βρετανικής Ακαδημίας, η Σουηδική Ακαδημία, και το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Σιγκαπούρης.

Εξωτερικές συνδέσεις