Λοκάρνο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
RedBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.2) (Ρομπότ: Προσθήκη: hu:Locarno
RedBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.2) (Ρομπότ: Προσθήκη: uk:Локарно
Γραμμή 82: Γραμμή 82:
[[sv:Locarno]]
[[sv:Locarno]]
[[tr:Locarno]]
[[tr:Locarno]]
[[uk:Локарно]]
[[vo:Locarno]]
[[vo:Locarno]]
[[war:Locarno]]
[[war:Locarno]]

Έκδοση από την 13:30, 13 Αυγούστου 2012

Συντεταγμένες: 46°10′14″N 8°47′40″E / 46.17056°N 8.79444°E / 46.17056; 8.79444

Θέα από τα περιβάλλοντα βουνά του Λοκάρνο

Το Λοκάρνο (Locarno) είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Λοκάρνο και βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της Λίμνης Ματζόρε (Lago Maggiore) στο Ελβετικό καντόνι του Τιτσίνο, κοντά στην Ασκόνα στους πρόποδες των Άλπεων. Διαθέτει πληθυσμό περίπου 15.000 (60.000 για την ευρύτερη αστική περιοχή που περιλαμβάνει και την Ασκόνα). Επίσημη γλώσσα του Λοκάρνο είναι τα Ιταλικά. Είναι η 74η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Ελβετίας.

Τον Ιανουάριο του 2004, ο Ιταλός ιστορικός Μαρίνο Βιγκάνο (Marino Vigano) έκανε την υπόθεση πως το κάστρο του Λοκάρνο μπορεί να έχει σχεδιαστεί από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Κύρια Αξιοθέατα

Το Λοκάρνο διαθέτει διάφορα ενδιαφέροντα αξιοθέτα που προσελκύουν τουρίστες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αστρόβια Λοκάρνο

Η Αστρόβια Λοκάρνο (Astrovia Locarno) είναι ένα μοντέλο του Ηλιακού Συστήματος σε κλίμακα 1 : 1.000.000.000. Ο Ήλιος βρίσκεται στο τέλος της Via Gioacchino Respini, όπου ξεκινά το κυκλικό μονοπάτι που τρέχει παράλληλα με τον ποταμό. Ο Πλούτωνας, τελευταίος πλανήτης του μοντέλου, βρίσκεται 6 χιλιόμετρα μακριά από αυτό το σημείο εκκίνησης στο χωριό Τένια (Tegna).

Μαντόνα ντελ Σάσσο, Καρντάντα και Τσιμεττά

Madonna del Sasso.

Ο ναός της Μαντόνα ντελ Σάσσο (Madonna del Sasso) στην Ορσελίνα πάνω από την πόλη είναι το βασικό αξιοθέατο και τόπος προσκυνήματος της πόλης.

Ο ναός ιδρύθηκε μετά από όραμα με την Παναγία που είχε ο Φραγκισκανός αδερφός Μπαρτολομέο ντ'Ιβρέα (Bartolomeo d'Ivrea) κατά τη διάρκεια της νύχτας 14/15 Αυγούστου 1480. Το εσωτερικό του διαθέτει υψηλή διακόσμηση, ενώ μια πλατφόρμα προσφέρει υπέροχη θέα προσ την πόλη.

Καστέλλο Βισκόντεο

Castello Visconteo.

Το Καστέλλο Βισκόντεο (Castello Visconteo), στην άκρη της παλιάς πόλης, κτίστηκε κατά τον 12ο αιώνα, πιθανότατα ως κατοικία του Καπετάνιου Ορέλλι (Orelli), ο οποίος παρέμεινε έμπιστος στον Αυτοκράτορα. Το 1260, έπεσε στα χέρια των Γιβελλίνων. Το 1342 οι Βισκόντι του Μιλάνου, από τους οποίους παίρνει τώρα το όνομά του, επιτέθηκαν στον κάστρο από εδάφους και από τη λίμνη και το κατέλαβαν. Αρχικά έπεσε στα χέρια των Eidgenossen το 1503. Σήμερα διατηρείται μόνο το ένα πέμπτο της αρχικής κατασκευής. Το μεγαλύτερο του μέρος χρονολογείται από τον 15ο και 16ο αιώνα. Το μόνο που επιβιώνει από την αρχική κατασκευή είναι τα θεμέλια.

Σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα

Το Λοκάρνο είναι γνωστό από τις Συνθήκες που υπεγράφησαν εδώ στις 16 Οκτωβρίου 1925 από τις Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία. Οι Συμφωνίες αφορούσαν εδαφικές και άλλες διευθετήσεις μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο Λοκάρνο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Αύγουστο στην Piazza Grande ένα σημαντικό φεστιβάλ κινηματογράφου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.

Στις 18 Μαρτίου 1980 πέθανε εδώ ο διάσημος Γερμανο-Αμερικανός ψυχολόγος και φιλόσοφος Έριχ Φρομ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι