Μπροκ Λέσναρ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 3: Γραμμή 3:
Ο '''Μπροκ Έντγουαρντ Λέσναρ''' (γεν.: [[12 Ιουλίου]] [[1977]]) είναι [[Η.Π.Α|Αμερικάνος]] επαγγελματίας παλαιστής του λεγόμενου "[[Κατς]]", πρώην αθλητής των πολεμικών τεχνών και παλαιστής στην [[Πάλη|ερασιτεχνική πάλη]]. Στο παρόν, έχει υπογράψει συμβόλαιο περίπου ενός έτους με το [[WWE]] για την εμφάνιση του σε 35 επεισόδια. Εμφανίζεται στην διοργάνωση του [[WWE Raw|Raw]]. Ο Λέσναρ έχει γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών στις πολεμικές τέχνες (''[[Ultimate Fighting Championship|UFC]]''), ενώ έχει πάρει και μια ακόμη ζώνη στην ερασιτεχνική πάλη το [[2000]]. Επίσης, το [[1999]] είχε φτάσει στα τελικά, αλλά αποκλείστηκε απο τον Στέφαν Νιλ κατακτώντας την 2η θέση.
Ο '''Μπροκ Έντγουαρντ Λέσναρ''' (γεν.: [[12 Ιουλίου]] [[1977]]) είναι [[Η.Π.Α|Αμερικάνος]] επαγγελματίας παλαιστής του λεγόμενου "[[Κατς]]", πρώην αθλητής των πολεμικών τεχνών και παλαιστής στην [[Πάλη|ερασιτεχνική πάλη]]. Στο παρόν, έχει υπογράψει συμβόλαιο περίπου ενός έτους με το [[WWE]] για την εμφάνιση του σε 35 επεισόδια. Εμφανίζεται στην διοργάνωση του [[WWE Raw|Raw]]. Ο Λέσναρ έχει γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών στις πολεμικές τέχνες (''[[Ultimate Fighting Championship|UFC]]''), ενώ έχει πάρει και μια ακόμη ζώνη στην ερασιτεχνική πάλη το [[2000]]. Επίσης, το [[1999]] είχε φτάσει στα τελικά, αλλά αποκλείστηκε απο τον Στέφαν Νιλ κατακτώντας την 2η θέση.


Στην επαγγελματική πάλη, αγωνίστηκε στο [[WWE]] για δύο χρονιές (2002-2004) και μέσα σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να γίνει [[Πρωτάθλημα WWE|Πρωταθλητής WWE]] τρείς φορές. Χάρη σε αυτές τις τρείς φορές, στην μία κατάκτηση του έγινε ο νεότερος Πρωταθλητής της συγκεκριμένης ζώνης, στην ηλικία των 25. Έχει βγεί νικητής του τουρνουά ''[[King of the Ring]]'', το 2002 ενώ βγήκε νικητής και στο ''[[Royal Rumble]]'' του [[2003]].
Στην επαγγελματική πάλη, αγωνίστηκε στο [[WWE]] για δύο χρονιές (2002-2004) και μέσα σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να γίνει [[Πρωτάθλημα WWE|Πρωταθλητής WWE]] τρείς φορές. Χάρη σε αυτές τις τρείς φορές, στην μία κατάκτηση του έγινε ο νεότερος Πρωταθλητής της συγκεκριμένης ζώνης, στην ηλικία των 25. Έχει βγεί νικητής του τουρνουά ''King of the Ring'', το 2002 ενώ βγήκε νικητής και στο ''[[Royal Rumble]]'' του [[2003]].


===[[Ράγκμπι]] και Ιαπωνία===
===[[Ράγκμπι]] και Ιαπωνία===
Μετά την φυγή του απο το WWE, αποφάσισε να ασχοληθεί -και ήταν και ο λόγος που έφυγε- με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, όπου η καριέρα του δεν ήταν μεγάλη. Ήταν στις προπονήσεις της ομάδας Μιννεσότα Βίκινγκς, αλλά τελευταία στιγμή "κόπηκε". Συνέχισε την καριέρα του στα ρίγνκ, το [[2005]] κάνοντας καριέρα στην [[Ιαπωνία]], στο [[New Japan Wrestling]] όπου στον πρώτο του κιόλας αγώνα, διακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της IWGP ζώνης. Την ζώνη την κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του [[2007|'07]].
Μετά την φυγή του απο το WWE, αποφάσισε να ασχοληθεί -και ήταν και ο λόγος που έφυγε- με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, όπου η καριέρα του δεν ήταν μεγάλη. Ήταν στις προπονήσεις της ομάδας Μιννεσότα Βίκινγκς, αλλά τελευταία στιγμή "κόπηκε". Συνέχισε την καριέρα του στα ρίγνκ, το [[2005]] κάνοντας καριέρα στην [[Ιαπωνία]], στο [[New Japan Pro Wrestling]] όπου στον πρώτο του κιόλας αγώνα, διακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της IWGP ζώνης. Την ζώνη την κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του [[2007|'07]].


===Mixed Martial Arts===
===Mixed Martial Arts===
Ύστερα, ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες, κάνοντας ένταξη στο ''ΜΜΑ'' το καλοκαίρι του 2007 και στο ''UFC'' (''Ultimate Fighting Championship'') λίγους μήνες αργότερα (Οκτώβριος 2007). Στον πρώτο του αγώνα στο ''MMA'' νίκησε, ενώ στον πρώτο του αγώνα στο ''UFC'', έχασε. Στις [[15 Νοεμβρίου]] του [[2008]], έγινε για πρώτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατακτώντας την ζώνη απο τον [[Ράντι Κουτούρ]]. Αγωνίστηκε μέχρι το τέλος του [[2011]], κάνοντας έτσι την επίσημη παραίτηση του εκεί. Τον Απρίλιο του [[2012]], κάνει την επιστροφή του στο WWE, μετά απο 8 χρόνια.
Ύστερα, ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες, κάνοντας ένταξη στο ''ΜΜΑ'' το καλοκαίρι του 2007 και στο ''UFC'' (''Ultimate Fighting Championship'') λίγους μήνες αργότερα (Οκτώβριος 2007). Στον πρώτο του αγώνα στο ''MMA'' νίκησε, ενώ στον πρώτο του αγώνα στο ''UFC'', έχασε. Στις 15 Νοεμβρίου του [[2008]], έγινε για πρώτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατακτώντας την ζώνη απο τον [[Ράντι Κουτούρ]]. Αγωνίστηκε μέχρι το τέλος του [[2011]], κάνοντας έτσι την επίσημη παραίτηση του εκεί. Τον Απρίλιο του [[2012]], κάνει την επιστροφή του στο WWE, μετά απο 8 χρόνια.


==Νεανική Ζωή==
==Νεανική Ζωή==
Γραμμή 19: Γραμμή 19:
====Προθέρμανση και Ντεμπούτο====
====Προθέρμανση και Ντεμπούτο====


Το [[2000]], αφού αποφοίτησε απο το κολέγιο, υπογράφει συμβόλαιο με το [[WWE]]. Αμέσως μετά, πέρασε απο το ''Ohio Valley Wrestling'' (κάτι σαν θυγατερική διοργάνωση του WWE) για να μάθει εκεί τα απαραίτητα. Και εκεί, βρίσκει πάλι τον Σέλτον Μπέντζαμιν με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ομάδα συνεργασίας (Tag Team) που αποκαλούνταν "The Minnesota Stretching Crew". Κατάφεραν να πάρουν τις ζώνες Tag Team 3 φορές. Τις χρονιές [[2001]] και αρχές του [[2002]] ο Λέσναρ αγωνιζόταν στα λεγόμενα "dark matches" (δηλαδή αγώνες που δεν μεταδίδοταν στην τηλεόραση). Η τηλεοπτική του εμφάνιση έγινε στις 18 Μαρτίου του 2002, μια μέρα μετα την ''WrestleMania X8''. Ως μάνατζερ του, ήταν ο πρώην διευθυντής του ''ECW'', [[Πολ Χέιμαν]], όπου αποκαλούσε τον Λέσναρ "The Next Big Thing". Η πρώτη του αντιπαλότητα, ήταν με τα αδέρφια Χάρντι και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς αντιμετώπισε τον εναν απο τους δύο, τον [[Τζεφ Χάρντι]]. Νίκησε και αυτόν και τον αδερφό του, [[Ματ Χάρντι|Ματ]] την επόμενη νύχτα στο ''Raw''.
Το [[2000]], αφού αποφοίτησε απο το κολέγιο, υπογράφει συμβόλαιο με το [[WWE]]. Αμέσως μετά, πέρασε απο το ''Ohio Valley Wrestling'' (κάτι σαν θυγατρική διοργάνωση του WWE) για να μάθει εκεί τα απαραίτητα. Και εκεί, βρίσκει πάλι τον Σέλτον Μπέντζαμιν με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ομάδα συνεργασίας (Tag Team) που αποκαλούνταν "The Minnesota Stretching Crew". Κατάφεραν να πάρουν τις ζώνες Tag Team 3 φορές. Τις χρονιές [[2001]] και αρχές του [[2002]] ο Λέσναρ αγωνιζόταν στα λεγόμενα "dark matches" (δηλαδή αγώνες που δεν μεταδίδοταν στην τηλεόραση). Η τηλεοπτική του εμφάνιση έγινε στις 18 Μαρτίου του 2002, μια μέρα μετα την ''WrestleMania X8''. Ως μάνατζερ του, ήταν ο πρώην διευθυντής του ''ECW'', [[Πολ Χέιμαν]], όπου αποκαλούσε τον Λέσναρ "The Next Big Thing". Η πρώτη του αντιπαλότητα, ήταν με τα αδέρφια Χάρντι και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς αντιμετώπισε τον εναν απο τους δύο, τον [[Τζεφ Χάρντι]]. Νίκησε και αυτόν και τον αδερφό του, [[Ματ Χάρντι|Ματ]] την επόμενη νύχτα στο ''Raw''. Σύντομα, ο Λέσναρ έγινε γνωστός για την δύναμη του και τις καταστροφικές κινήσεις του.


====Συνέχεια της καριέρας του (2002-2003)====
====Συνέχεια της καριέρας του (2002-2003)====


Τον Ιούνιο του 2002, αγωνίστηκε στο ετήσιο τουρνουά King of the Ring όπου εξουδετέρωσε τον [[Ρομπ Βαν Νταμ]]. Το αποτέλεσμα τον αντάμειψε με εναν αγώνα για την διεκδίκηση της ζώνης "Undisputed" στο ''SummerSlam''. Τον Ιούλιο εντάχθηκε στο ρόστερ του ''[[WWE SmackDown|SmackDown]]'' οπου εκεί δημιουργήθηκε ακόμη μια αντιπαλότητα, με τον [[Χαλκ Χόγκαν]]. Ύστερα, βρήκε εναν νεο ανταγωνιστή του τον [[The Rock]] και ανακυρήχθηκε Πρωταθλητής της Undisputed ζώνης γίνοντας ο νεότερος Πρωταθλητής στην εταιρία. Εκείνο το βράδυ, ο [[Έρικ Μπίσοφ]] είπε στον Μπροκ να γυρίσει στο Raw, όμως η τότε διευθύντρια του ''SmackDown!'' [[Στέφανι Μακμάν]] δεν είχε κάποια ζώνη στην δικιά της διοργάνωση, φτιάχτηκε το [[Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών (WWE)|Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών]] στις 3 Σεπτεμβρίου του 2002, ενώ η ζώνη Undisputed έγινε ''WWE Championship'' δημιουργώντας δυο ξεχωριστές ζώνες.
Τον Ιούνιο του 2002, αγωνίστηκε στο τουρνουά King of the Ring όπου εξουδετέρωσε τον [[Ρομπ Βαν Νταμ]]. Το αποτέλεσμα τον αντάμειψε με εναν αγώνα για την διεκδίκηση της ζώνης "Undisputed" στο ''[[SummerSlam]]''. Τον Ιούλιο εντάχθηκε στο ρόστερ του ''[[WWE SmackDown|SmackDown]]'' οπου εκεί δημιουργήθηκε ακόμη μια αντιπαλότητα, με τον [[Χαλκ Χόγκαν]]. Ύστερα, βρήκε εναν νεο ανταγωνιστή, τον χαρισματικό [[The Rock|Ροκ]] και ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής της Undisputed ζώνης γίνοντας ο νεότερος Πρωταθλητής στην εταιρία. Εκείνο το βράδυ, ο [[Έρικ Μπίσοφ]] είπε στον Μπροκ να γυρίσει στο Raw, όμως η τότε διευθύντρια του ''SmackDown!'' [[Στέφανι Μακμάν]] κράτησε τον Λέσναρ στο SmackDown.


[[File:Undertaker, Vince McMahon, Brock Lesnar, & Sable in a WWE ring.JPG|thumb|left|Ο Αντερτέικερ, ο Βινς Μακμάν και ο Μπροκ Λέσναρ το 2002.]]
[[File:Undertaker, Vince McMahon, Brock Lesnar, & Sable in a WWE ring.JPG|thumb|left|Ο Αντερτέικερ, ο Βινς Μακμάν και ο Μπροκ Λέσναρ το 2002.]]
Εκείνη την περίοδο, ο Μπροκ αφού ήταν πρωταθλητής Βαρέων Βαρών, μπήκε μπροστά του ο [[The Undertaker|Αντερτέικερ]] για διεκδίκηση τίτλου. Αυτό τους οδήγησε σε έναν αγώνα στο ''Unforgiven'' και απο εκεί ο Λέσναρ βγήκε νικητής. Στον δεύτερο τους αγώνα, στο ''No Mercy'' ήρθαν αντιμέτωποι αλλα αυτή την φορά σε Hell in a Cell αγώνα (μέσα σε κλουβί) όπου ο Λέσναρ έσπασε το χέρι του "Νεκροθάφτη". Απο εκεί βγήκε και πάλι νικητής. Έξι μέρες αργότερα, υπέγραψε συμβόλαιο για ακόμα 2 εναντίον ενός για τον τίτλο, ενάντια στον [[Ετζ]].
Εκείνη την περίοδο, ο Μπροκ αφού ήταν πρωταθλητής WWF, μπήκε μπροστά του ο [[The Undertaker|Αντερτέικερ]] για διεκδίκηση τίτλου. Αυτό τους οδήγησε σε έναν αγώνα στο ''Unforgiven'' και απο εκεί ο Λέσναρ βγήκε νικητής. Στον δεύτερο τους αγώνα, στο ''No Mercy'' ήρθαν αντιμέτωποι αλλά αυτή την φορά σε Hell in a Cell αγώνα (μέσα σε κλουβί) όπου ο Λέσναρ έσπασε το χέρι του "Νεκροθάφτη". Απο εκεί βγήκε και πάλι νικητής. Έξι μέρες αργότερα, αντιμετώπισε για τον τίτλο, τον [[Ετζ]].


Επόμενος αντίπαλος, ο [[Μπιγκ Σόου]] με τον οποίο δυσκολεύτηκε αρκετά. Απο αυτόν, έχασε και τον τίτλο στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν στο PPV ''Survivor Series'' ενω προδόθηκε απο τον μάνατζερ του, Πολ και απο τότε, έγινε "face" (δηλαδή "καλός"). O Χέιμαν, είχε πει πως ο Μπιγκ Σόου δεν θα αντιμετώπιζε τον Μπροκ, για να τον τίτλο και έτσι έγινε. Τον Δεκέμβριο όμως, οταν ο τότε βαρύτερος παλαιστής αντιμετώπιζε τον [[Κερτ Ανγκλ]] στο ''Armagedo'' ο Λέσναρ διέκοψε τον αγώνα και έκανε την τελειωτική του κίνηση (F-5) με αποτέλεσμα ο Ανγκλ να γίνει Πρωταθλητής. Ύστερα, ο Ανγκλ σαν Πρωταθλητής παρουσίασε τον μάνατζερ του, ο οποίος ήταν ο Πολ Χέιμαν. Kαι πάλι όμως, δεν μπόρεσε ο Λέσναρ να κατακτήσει τον τίτλο.
Επόμενος αντίπαλος, ο [[Μπιγκ Σόου]] με τον οποίο δυσκολεύτηκε αρκετά. Απο αυτόν, έχασε και τον τίτλο στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν στο PPV ''Survivor Series'' ενω προδόθηκε απο τον μάνατζερ του, Πολ και απο τότε, έγινε "face" (δηλαδή "καλός"). O Χέιμαν, είχε πει πως ο Μπιγκ Σόου δεν θα αντιμετώπιζε τον Μπροκ, για να τον τίτλο και έτσι έγινε. Τον Δεκέμβριο όμως, οταν ο τότε βαρύτερος παλαιστής αντιμετώπιζε τον [[Κερτ Ανγκλ]], ο Λέσναρ διέκοψε τον αγώνα και έκανε την τελειωτική του κίνηση (F-5) με αποτέλεσμα ο Ανγκλ να γίνει Πρωταθλητής. Ύστερα, ο Ανγκλ σαν Πρωταθλητής παρουσίασε τον μάνατζερ του, ο οποίος ήταν ο Πολ Χέιμαν. Kαι πάλι όμως, δεν μπόρεσε ο Λέσναρ να κατακτήσει τον τίτλο.


====Κόντρα με τον Γκόλντμπεργκ και παραίτηση (2003–2004)====
====Κόντρα με τον Γκόλντμπεργκ και παραίτηση (2003–2004)====
Στο [[Survivor Series]], ο Λέσναρ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον [[Μπιλ Γκόλντμπεργκ]] (Goldberg), με τον οποίο οι οπαδοί σύγκριναν λόγω της σωματικής διάπλασης και των επιτυχιών τους. Σε μια συνέντευξη, ο Λέσναρ ισχυρίστηκε πως μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε παλαιστή, αλλά ο Γκόλντμπεργκ τον διέκοψε και του συστήθηκε. Μετά, ο Λέσναρ άρχισε μια κόντρα με τον Χαρντκόρ Χόλι και τον νίκησε στο Royal Rumble του 2004, διατηρώντας το [[Πρωτάθλημα WWE]]. Στον αγώνα [[Royal Rumble]], ο Λέσναρ επιτέθηκε στον Γκόλντμπεργκ, εφαρμόζοντας το F-5 και αυτό ήταν η αιτία που ο τελευταίος αποκλείστηκε απο τον αγώνα.
Στο [[Survivor Series]], ο Λέσναρ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον [[Μπιλ Γκόλντμπεργκ]] (Goldberg), με τον οποίο οι οπαδοί σύγκριναν λόγω της σωματικής διάπλασης και των επιτυχιών τους. Σε μια συνέντευξη, ο Λέσναρ ισχυρίστηκε πως μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε παλαιστή, αλλά ο Γκόλντμπεργκ τον διέκοψε και του συστήθηκε. Μετά, ο Λέσναρ άρχισε μια κόντρα με τον Χαρντκόρ Χόλι και τον νίκησε στο Royal Rumble του 2004, διατηρώντας το [[Πρωτάθλημα WWE]]. Στον αγώνα [[Royal Rumble]], ο Λέσναρ επιτέθηκε στον Γκόλντμπεργκ, εφαρμόζοντας το F-5 και αυτό ήταν η αιτία που ο τελευταίος αποκλείστηκε απο τον αγώνα.


Τον Φεβρουάριο, ο Λέσναρ αντιμετώπισε τον [[Έντι Γκερέρο]], για το Πρωτάθλημα WWE στο No Way Out. Στον αγώνα αναμείχθηκε ο Γκόλντμπεργκ, ο οποίος συνέβαλλε στην νίκη του Γκερέρο. Η κόντρα τους φούντωσε και ορίστηκε ένας αγώνας μεταξύ τους στη WrestleMania 20. Επίσης ως ειδικός διαιτητής ορίστηκε ο [[Στιβ Όστιν]]. Στα παρασκήνια, διέρρευσαν φήμες που ήθελαν τον Γκόλντμπεργκ να αποχωρεί μετά απο τη WrestleMania. Μια εβδομάδα πριν απο το μεγάλο σόου, διέρρευσαν παρόμοιες φήμες για τον Λέσναρ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν απο τους οπαδούς και ο αγώνας να γίνει φιάσκο. Τελικά, ο Λέσναρ έχασε και στο τέλος ο Στιβ Όστιν αποτελείωσε και τους δύο παλαιστές, για να ευχαριστηθεί το κοινό.
Τον Φεβρουάριο, ο Λέσναρ αντιμετώπισε τον [[Έντι Γκερέρο]], για το Πρωτάθλημα WWE στο No way out. Στον αγώνα αναμείχθηκε ο Γκόλντμπεργκ, ο οποίος συνέβαλλε στην νίκη του Γκερέρο. Η κόντρα τους φούντωσε και ορίστηκε ένας αγώνας μεταξύ τους στη WrestleMania 20. Επίσης ως ειδικός διαιτητής ορίστηκε ο [[Στιβ Όστιν]]. Στα παρασκήνια, διέρρευσαν φήμες που ήθελαν τον Γκόλντμπεργκ να αποχωρεί μετά απο τη WrestleMania. Μια εβδομάδα πριν απο το μεγάλο σόου, διέρρευσαν παρόμοιες φήμες για τον Λέσναρ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν απο τους οπαδούς και ο αγώνας να γίνει φιάσκο. Τελικά, ο Λέσναρ έχασε και στο τέλος ο Στιβ Όστιν αποτελείωσε και τους δύο παλαιστές, για να ευχαριστηθεί το κοινό.


====Επιστροφή στο WWE (2012-)====
====Επιστροφή στο WWE (2012-)====
[[File:Brock Lesnar and John Cena.jpg|thumb|right|Ο Λέσναρ με τον Σίνα]]
[[File:Brock Lesnar and John Cena.jpg|thumb|right|Ο Λέσναρ με τον Σίνα]]
Στις 2 Απριλίου, ο Μπροκ Λέσναρ επέστρεψε στο [[WWE Raw]] και επιτέθηκε στον [[Τζον Σίνα]]. Την επόμενη εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής του Raw, Τζον Λορινάιτις παρουσίασε τον Λέσναρ ως τον κορυφαίο παλαιστή του WWE και ανακοίνωσε πως στο [[Extreme Rules]] θα αντιμετωπίσει τον Σίνα. Μετά, ο Σίνα εμφανίστηκε και χαστούκισε τον Λέσναρ, με αποτέλεσμα οι δυο τους να καβγαδίσουν και ο Σίνα να ματώσει. Στο Extreme Rules, ο Λέσναρ διέλυσε τον Σίνα, όμως ο τελευταίος κατάφερε στο τέλος να νικήσει.
Στις 2 Απριλίου, ο Μπροκ Λέσναρ επέστρεψε στο [[WWE Raw]] και επιτέθηκε στον [[Τζον Σίνα]]. Την επόμενη εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής του Raw, [[Τζον Λορινάιτις]] παρουσίασε τον Λέσναρ ως τον κορυφαίο παλαιστή του WWE και ανακοίνωσε πως στο [[Extreme Rules]] θα αντιμετωπίσει τον Σίνα. Μετά, ο Σίνα εμφανίστηκε και χαστούκισε τον Λέσναρ, με αποτέλεσμα οι δυο τους να καβγαδίσουν και ο Σίνα να ματώσει. Στο Extreme Rules, ο Λέσναρ διέλυσε τον Σίνα, όμως ο τελευταίος κατάφερε στο τέλος να νικήσει.


Στο επόμενο Raw, ο διευθύνων σύμβουλος, [[Τριπλ Έιτς]] δήλωσε την άρνηση του σχετικά με τις νέες απαιτήσεις του Λέσναρ και δήλωσε πως δεν δέχεται καμία απο αυτές. Ο Λέσναρ του επιτέθηκε και εφάρμοσε μια οδυνηρή λαβή, σπάζοντας του το χέρι. Στις 7 Μαΐου, ο νομικός εκπρόσωπος του Λέσναρ, [[Πολ Χέιμαν]] ανακοίνωσε πως ο Λέσναρ παραιτήθηκε απο το WWE και την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε πως ο Λέσναρ ετοιμάζει αγωγή λόγω αθέτησης συμβολαίου. Παρά τις προκλήσεις του Τριπλ Έιτς για αγώνα στο SummerSlam, ο Χέιμαν του έδινε αρνητική απάντηση. Στο 1000ο επεισόδιο του Raw, η [[Στέφανι Μακμάν]] αποκάλεσε τον Πολ Χέιμαν αποτυχημένο και εκείνος πάνω στο θυμό του, ανακοίνωσε πως Λέσναρ θα παλέψει με τον Τριπλ Έιτς στο SummerSlam. Ο Λέσναρ εμφανίστηκε και άρχισε καβγάς με τον Τριπλ Έιτς, ο οποίος και επικράτησε.
Στο επόμενο Raw, ο διευθύνων σύμβουλος, [[Τριπλ Έιτς]] δήλωσε την άρνηση του σχετικά με τις νέες απαιτήσεις του Λέσναρ και δήλωσε πως δεν δέχεται καμία απο αυτές. Ο Λέσναρ του επιτέθηκε και εφάρμοσε μια οδυνηρή λαβή, σπάζοντας του το χέρι. Στις 7 Μαΐου, ο νομικός εκπρόσωπος του Λέσναρ, [[Πολ Χέιμαν]] ανακοίνωσε πως ο Λέσναρ παραιτήθηκε απο το WWE και την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε πως ο Λέσναρ ετοιμάζει αγωγή λόγω αθέτησης συμβολαίου. Παρά τις προκλήσεις του Τριπλ Έιτς για αγώνα στο SummerSlam, ο Χέιμαν του έδινε αρνητική απάντηση. Στο 1000ο επεισόδιο του Raw, η [[Στέφανι Μακμάν]] αποκάλεσε τον Πολ Χέιμαν αποτυχημένο και εκείνος πάνω στο θυμό του, ανακοίνωσε πως Λέσναρ θα παλέψει με τον Τριπλ Έιτς στο SummerSlam. Ο Λέσναρ εμφανίστηκε και άρχισε καβγάς με τον Τριπλ Έιτς, ο οποίος και επικράτησε.
Γραμμή 47: Γραμμή 47:
* [http://lordofrings.gr/index.php?mid=news_details&newsID=7691&news_ctgID=15&view=kick Μπροκ Λέσναρ 2002-04]
* [http://lordofrings.gr/index.php?mid=news_details&newsID=7691&news_ctgID=15&view=kick Μπροκ Λέσναρ 2002-04]


{{Πρότυπο:Επαγγελματίες Παλαιστές του WWE}}
{{Πρότυπο:Επαγγελματίες Παλαιστές του WWE}}{{Πρότυπο:Royal Rumble}}
{{DEFAULTSORT:Λέσναρ Μπροκ}}
{{DEFAULTSORT:Λέσναρ Μπροκ}}
[[Κατηγορία:Επαγγελματίες Παλαιστές]]
[[Κατηγορία:Επαγγελματίες Παλαιστές]]

Έκδοση από την 15:30, 28 Ιουλίου 2012

Ο Μπροκ Λέσναρ το 2003.

Ο Μπροκ Έντγουαρντ Λέσναρ (γεν.: 12 Ιουλίου 1977) είναι Αμερικάνος επαγγελματίας παλαιστής του λεγόμενου "Κατς", πρώην αθλητής των πολεμικών τεχνών και παλαιστής στην ερασιτεχνική πάλη. Στο παρόν, έχει υπογράψει συμβόλαιο περίπου ενός έτους με το WWE για την εμφάνιση του σε 35 επεισόδια. Εμφανίζεται στην διοργάνωση του Raw. Ο Λέσναρ έχει γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών στις πολεμικές τέχνες (UFC), ενώ έχει πάρει και μια ακόμη ζώνη στην ερασιτεχνική πάλη το 2000. Επίσης, το 1999 είχε φτάσει στα τελικά, αλλά αποκλείστηκε απο τον Στέφαν Νιλ κατακτώντας την 2η θέση.

Στην επαγγελματική πάλη, αγωνίστηκε στο WWE για δύο χρονιές (2002-2004) και μέσα σε αυτό το διάστημα, κατάφερε να γίνει Πρωταθλητής WWE τρείς φορές. Χάρη σε αυτές τις τρείς φορές, στην μία κατάκτηση του έγινε ο νεότερος Πρωταθλητής της συγκεκριμένης ζώνης, στην ηλικία των 25. Έχει βγεί νικητής του τουρνουά King of the Ring, το 2002 ενώ βγήκε νικητής και στο Royal Rumble του 2003.

Ράγκμπι και Ιαπωνία

Μετά την φυγή του απο το WWE, αποφάσισε να ασχοληθεί -και ήταν και ο λόγος που έφυγε- με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, όπου η καριέρα του δεν ήταν μεγάλη. Ήταν στις προπονήσεις της ομάδας Μιννεσότα Βίκινγκς, αλλά τελευταία στιγμή "κόπηκε". Συνέχισε την καριέρα του στα ρίγνκ, το 2005 κάνοντας καριέρα στην Ιαπωνία, στο New Japan Pro Wrestling όπου στον πρώτο του κιόλας αγώνα, διακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της IWGP ζώνης. Την ζώνη την κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του '07.

Mixed Martial Arts

Ύστερα, ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες, κάνοντας ένταξη στο ΜΜΑ το καλοκαίρι του 2007 και στο UFC (Ultimate Fighting Championship) λίγους μήνες αργότερα (Οκτώβριος 2007). Στον πρώτο του αγώνα στο MMA νίκησε, ενώ στον πρώτο του αγώνα στο UFC, έχασε. Στις 15 Νοεμβρίου του 2008, έγινε για πρώτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατακτώντας την ζώνη απο τον Ράντι Κουτούρ. Αγωνίστηκε μέχρι το τέλος του 2011, κάνοντας έτσι την επίσημη παραίτηση του εκεί. Τον Απρίλιο του 2012, κάνει την επιστροφή του στο WWE, μετά απο 8 χρόνια.

Νεανική Ζωή

Ο Μπροκ γεννήθηκε στο Γουέμπστερ της Νότιας Ντακότα και εκεί ολοκλήρωσε και τις σπουδές του. Απο τότε, απο τα σχολικά χρόνια ασχολήθηκε με την ερασιτεχνική πάλη κάνοντας ενα σερί 33-0-0. Ύστερα, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσσότα, οπου εκεί συνάντησε εναν άλλον επαγελματία παλαιστή, τον Σέλτον Μπέντζαμιν, οπου είχε γίνει ο προπονητής του Μπροκ. Το 1999 έφτασε στην 2η θέση και το 2000 βγήκε Πρωταθλητής, παίρνοντας την 1η θέση, έχοντας ενα σερί 106-5 στους αγώνες.

Καριέρα επαγγελματικής πάλης

World Wrestling Entertainment (2000-2004, 2012-)

Προθέρμανση και Ντεμπούτο

Το 2000, αφού αποφοίτησε απο το κολέγιο, υπογράφει συμβόλαιο με το WWE. Αμέσως μετά, πέρασε απο το Ohio Valley Wrestling (κάτι σαν θυγατρική διοργάνωση του WWE) για να μάθει εκεί τα απαραίτητα. Και εκεί, βρίσκει πάλι τον Σέλτον Μπέντζαμιν με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ομάδα συνεργασίας (Tag Team) που αποκαλούνταν "The Minnesota Stretching Crew". Κατάφεραν να πάρουν τις ζώνες Tag Team 3 φορές. Τις χρονιές 2001 και αρχές του 2002 ο Λέσναρ αγωνιζόταν στα λεγόμενα "dark matches" (δηλαδή αγώνες που δεν μεταδίδοταν στην τηλεόραση). Η τηλεοπτική του εμφάνιση έγινε στις 18 Μαρτίου του 2002, μια μέρα μετα την WrestleMania X8. Ως μάνατζερ του, ήταν ο πρώην διευθυντής του ECW, Πολ Χέιμαν, όπου αποκαλούσε τον Λέσναρ "The Next Big Thing". Η πρώτη του αντιπαλότητα, ήταν με τα αδέρφια Χάρντι και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς αντιμετώπισε τον εναν απο τους δύο, τον Τζεφ Χάρντι. Νίκησε και αυτόν και τον αδερφό του, Ματ την επόμενη νύχτα στο Raw. Σύντομα, ο Λέσναρ έγινε γνωστός για την δύναμη του και τις καταστροφικές κινήσεις του.

Συνέχεια της καριέρας του (2002-2003)

Τον Ιούνιο του 2002, αγωνίστηκε στο τουρνουά King of the Ring όπου εξουδετέρωσε τον Ρομπ Βαν Νταμ. Το αποτέλεσμα τον αντάμειψε με εναν αγώνα για την διεκδίκηση της ζώνης "Undisputed" στο SummerSlam. Τον Ιούλιο εντάχθηκε στο ρόστερ του SmackDown οπου εκεί δημιουργήθηκε ακόμη μια αντιπαλότητα, με τον Χαλκ Χόγκαν. Ύστερα, βρήκε εναν νεο ανταγωνιστή, τον χαρισματικό Ροκ και ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής της Undisputed ζώνης γίνοντας ο νεότερος Πρωταθλητής στην εταιρία. Εκείνο το βράδυ, ο Έρικ Μπίσοφ είπε στον Μπροκ να γυρίσει στο Raw, όμως η τότε διευθύντρια του SmackDown! Στέφανι Μακμάν κράτησε τον Λέσναρ στο SmackDown.

Ο Αντερτέικερ, ο Βινς Μακμάν και ο Μπροκ Λέσναρ το 2002.

Εκείνη την περίοδο, ο Μπροκ αφού ήταν πρωταθλητής WWF, μπήκε μπροστά του ο Αντερτέικερ για διεκδίκηση τίτλου. Αυτό τους οδήγησε σε έναν αγώνα στο Unforgiven και απο εκεί ο Λέσναρ βγήκε νικητής. Στον δεύτερο τους αγώνα, στο No Mercy ήρθαν αντιμέτωποι αλλά αυτή την φορά σε Hell in a Cell αγώνα (μέσα σε κλουβί) όπου ο Λέσναρ έσπασε το χέρι του "Νεκροθάφτη". Απο εκεί βγήκε και πάλι νικητής. Έξι μέρες αργότερα, αντιμετώπισε για τον τίτλο, τον Ετζ.

Επόμενος αντίπαλος, ο Μπιγκ Σόου με τον οποίο δυσκολεύτηκε αρκετά. Απο αυτόν, έχασε και τον τίτλο στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν στο PPV Survivor Series ενω προδόθηκε απο τον μάνατζερ του, Πολ και απο τότε, έγινε "face" (δηλαδή "καλός"). O Χέιμαν, είχε πει πως ο Μπιγκ Σόου δεν θα αντιμετώπιζε τον Μπροκ, για να τον τίτλο και έτσι έγινε. Τον Δεκέμβριο όμως, οταν ο τότε βαρύτερος παλαιστής αντιμετώπιζε τον Κερτ Ανγκλ, ο Λέσναρ διέκοψε τον αγώνα και έκανε την τελειωτική του κίνηση (F-5) με αποτέλεσμα ο Ανγκλ να γίνει Πρωταθλητής. Ύστερα, ο Ανγκλ σαν Πρωταθλητής παρουσίασε τον μάνατζερ του, ο οποίος ήταν ο Πολ Χέιμαν. Kαι πάλι όμως, δεν μπόρεσε ο Λέσναρ να κατακτήσει τον τίτλο.

Κόντρα με τον Γκόλντμπεργκ και παραίτηση (2003–2004)

Στο Survivor Series, ο Λέσναρ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Μπιλ Γκόλντμπεργκ (Goldberg), με τον οποίο οι οπαδοί σύγκριναν λόγω της σωματικής διάπλασης και των επιτυχιών τους. Σε μια συνέντευξη, ο Λέσναρ ισχυρίστηκε πως μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε παλαιστή, αλλά ο Γκόλντμπεργκ τον διέκοψε και του συστήθηκε. Μετά, ο Λέσναρ άρχισε μια κόντρα με τον Χαρντκόρ Χόλι και τον νίκησε στο Royal Rumble του 2004, διατηρώντας το Πρωτάθλημα WWE. Στον αγώνα Royal Rumble, ο Λέσναρ επιτέθηκε στον Γκόλντμπεργκ, εφαρμόζοντας το F-5 και αυτό ήταν η αιτία που ο τελευταίος αποκλείστηκε απο τον αγώνα.

Τον Φεβρουάριο, ο Λέσναρ αντιμετώπισε τον Έντι Γκερέρο, για το Πρωτάθλημα WWE στο No way out. Στον αγώνα αναμείχθηκε ο Γκόλντμπεργκ, ο οποίος συνέβαλλε στην νίκη του Γκερέρο. Η κόντρα τους φούντωσε και ορίστηκε ένας αγώνας μεταξύ τους στη WrestleMania 20. Επίσης ως ειδικός διαιτητής ορίστηκε ο Στιβ Όστιν. Στα παρασκήνια, διέρρευσαν φήμες που ήθελαν τον Γκόλντμπεργκ να αποχωρεί μετά απο τη WrestleMania. Μια εβδομάδα πριν απο το μεγάλο σόου, διέρρευσαν παρόμοιες φήμες για τον Λέσναρ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν απο τους οπαδούς και ο αγώνας να γίνει φιάσκο. Τελικά, ο Λέσναρ έχασε και στο τέλος ο Στιβ Όστιν αποτελείωσε και τους δύο παλαιστές, για να ευχαριστηθεί το κοινό.

Επιστροφή στο WWE (2012-)

Ο Λέσναρ με τον Σίνα

Στις 2 Απριλίου, ο Μπροκ Λέσναρ επέστρεψε στο WWE Raw και επιτέθηκε στον Τζον Σίνα. Την επόμενη εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής του Raw, Τζον Λορινάιτις παρουσίασε τον Λέσναρ ως τον κορυφαίο παλαιστή του WWE και ανακοίνωσε πως στο Extreme Rules θα αντιμετωπίσει τον Σίνα. Μετά, ο Σίνα εμφανίστηκε και χαστούκισε τον Λέσναρ, με αποτέλεσμα οι δυο τους να καβγαδίσουν και ο Σίνα να ματώσει. Στο Extreme Rules, ο Λέσναρ διέλυσε τον Σίνα, όμως ο τελευταίος κατάφερε στο τέλος να νικήσει.

Στο επόμενο Raw, ο διευθύνων σύμβουλος, Τριπλ Έιτς δήλωσε την άρνηση του σχετικά με τις νέες απαιτήσεις του Λέσναρ και δήλωσε πως δεν δέχεται καμία απο αυτές. Ο Λέσναρ του επιτέθηκε και εφάρμοσε μια οδυνηρή λαβή, σπάζοντας του το χέρι. Στις 7 Μαΐου, ο νομικός εκπρόσωπος του Λέσναρ, Πολ Χέιμαν ανακοίνωσε πως ο Λέσναρ παραιτήθηκε απο το WWE και την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε πως ο Λέσναρ ετοιμάζει αγωγή λόγω αθέτησης συμβολαίου. Παρά τις προκλήσεις του Τριπλ Έιτς για αγώνα στο SummerSlam, ο Χέιμαν του έδινε αρνητική απάντηση. Στο 1000ο επεισόδιο του Raw, η Στέφανι Μακμάν αποκάλεσε τον Πολ Χέιμαν αποτυχημένο και εκείνος πάνω στο θυμό του, ανακοίνωσε πως Λέσναρ θα παλέψει με τον Τριπλ Έιτς στο SummerSlam. Ο Λέσναρ εμφανίστηκε και άρχισε καβγάς με τον Τριπλ Έιτς, ο οποίος και επικράτησε.

Πηγές