Καθιερωμένο Πρότυπο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Gbadis (συζήτηση | συνεισφορές)
Νέα σελίδα: Το Βασικό μοντέλο (Standard Model) της σωματιδιακής φυσικής είναι μια θεωρία που περιλαμβάνει το ηλεκ...
Gbadis (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το Βασικό μοντέλο (Standard Model) της σωματιδιακής φυσικής είναι μια θεωρία που περιλαμβάνει το ηλεκτρομαγνητικό (electromagnetic) , την Ασθενή δύναμη (Weak) και την Ισχυρή πυρηνική αλληλεπίδραση (Strong), που καθορίζει την δυναμική των γνωστών υποατομικών σωματιδίων. Αναπτύχθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα. Τα Βασικό μοντέλο είναι στην πραγματικότητα μια σύνθεση θεωριών που βασίστηκε στις ανακαλύψεις νέων πειραμάτων και τις εξελίξεις της θεωρίας.Ήταν μια συλλογική προσπάθεια στην ευρύτερη έννοιά της, που γίνονταν απο ερευνητές σε διαφορετικές ηπείρους επί δεκαετίες. Η σημερινή σύνθεση ολοκληρώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 μετά από πειραματική επιβεβαίωση της ύπαρξης των κουάρκ.
Το Βασικό μοντέλο (Standard Model) της σωματιδιακής φυσικής είναι μια θεωρία που περιλαμβάνει το [[ηλεκτρομαγνητικό|Ηλεκτρομαγνητισμός]] (electromagnetic) , την [[Ασθενή δύναμη|Ασθενής αλληλεπίδραση]] (Weak) και την [[Ισχυρά πυρηνική αλληλεπίδραση|Ισχυρή αλληλεπίδραση]] (Strong), που καθορίζει την δυναμική των γνωστών [[υποατομικών σωματιδίων|Υποατομικά σωματίδια]]. Αναπτύχθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα.
Τα Βασικό μοντέλο είναι στην πραγματικότητα μια σύνθεση θεωριών που βασίστηκε στις ανακαλύψεις νέων πειραμάτων και τις εξελίξεις της θεωρίας.
Ήταν μια συλλογική προσπάθεια στην ευρύτερη έννοιά της, που γίνονταν απο ερευνητές σε διαφορετικές ηπείρους επί δεκαετίες. Η σημερινή σύνθεση ολοκληρώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 μετά από πειραματική επιβεβαίωση της ύπαρξης των [[κουάρκ]].
==Πηγές==
Standard Model. http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_model

Έκδοση από την 06:39, 25 Ιουλίου 2012

Το Βασικό μοντέλο (Standard Model) της σωματιδιακής φυσικής είναι μια θεωρία που περιλαμβάνει το Ηλεκτρομαγνητισμός (electromagnetic) , την Ασθενής αλληλεπίδραση (Weak) και την Ισχυρή αλληλεπίδραση (Strong), που καθορίζει την δυναμική των γνωστών Υποατομικά σωματίδια. Αναπτύχθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα.

Τα Βασικό μοντέλο είναι στην πραγματικότητα μια σύνθεση θεωριών που βασίστηκε στις ανακαλύψεις νέων πειραμάτων και τις εξελίξεις της θεωρίας.

Ήταν μια συλλογική προσπάθεια στην ευρύτερη έννοιά της, που γίνονταν απο ερευνητές σε διαφορετικές ηπείρους επί δεκαετίες. Η σημερινή σύνθεση ολοκληρώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 μετά από πειραματική επιβεβαίωση της ύπαρξης των κουάρκ.

Πηγές

Standard Model. http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_model