Μπρονξ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Τροποποίηση: ko:브롱크스
RedBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.2) (Ρομπότ: Προσθήκη: ckb:برۆنکس
Γραμμή 21: Γραμμή 21:
[[bs:The Bronx]]
[[bs:The Bronx]]
[[ca:Bronx]]
[[ca:Bronx]]
[[ckb:برۆنکس]]
[[cs:Bronx]]
[[cs:Bronx]]
[[da:Bronx]]
[[da:Bronx]]

Έκδοση από την 20:36, 12 Ιουλίου 2012

Τμήμα του Μπρονξ

Το Μπρονξ (Bronx) είναι ένα από τα πέντε διαμερίσματα της Νέας Υόρκης. Είναι το βορειότερο διαμέρισμα και η νεότερη επαρχία από τις 62 της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Το Μπρονξ βρίσκεται βορειοανατολικά του Μανχάτταν και νότια της επαρχίας Γουίντσεστερ. Είναι το μόνο διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται κυρίως στην ηπειρωτική Βόρεια Αμερική (ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε νησιά, εκτός από το Μάρμπλ Χιλ (Marble Hill) , ένα πολύ μικρό τμήμα του Μανχάτταν. Στην απογραφή του 2009 εκτιμάται ότι ο πληθυσμός του Μπρονξ ανέρχεται στους 1.391.903 κατοίκους[1], σε μια περιοχή 109 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το Μπρονξ έχει τους περισσότερους κατοίκους από τα πέντε διαμερίσματα και είναι το τρίτο σε πυκνότητα του πληθυσμού[2].

Γέφυρα του Γουάιτστοουν στο Μπρονξ

Το Μπρονξ χωρίζεται από τον ποταμό Μπρονξ σε ένα λοφώδες τμήμα στα δυτικά, κοντά στο Μανχάτταν, και στο πιο επίπεδο Ανατολικό Μπρονξ, πιο κοντά στο Κουίνς και στο Λονγκ Άιλαντ. Το δυτικό Μπρονξ εντάχθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1874 και οι περιοχές ανατολικά του ποταμού Μπρονξ το 1895[3]. Το Μπρονξ απέκτησε ιδιαίτερη ταυτότητα όταν έγινε διαμέρισμα της ευρύτερης Νέας Υόρκης το 1898.

Παραπομπές

  1. Bronx County, New York, retrieved on May 15, 2009
  2. U.S. Census Bureau, County and City Data Book:2007 Table B-1, Area and Population, retrieved on July 12, 2008.
  3. Lloyd Ultan, Bronx Borough Historian, "History of the Bronx River," Paper presented to the Bronx River Alliance, November 5, 2002, retrieved on August 29, 2008.
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα The Bronx της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).