Εθνόσημο των Μπαχαμών: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ r2.7.3) (Ρομπότ: Τροποποίηση: vep:Bagaman Sariden valdkundznam
μ r2.7.3) (Ρομπότ: Προσθήκη: arz:شعار البهاما
Γραμμή 17: Γραμμή 17:


[[ar:شعار البهاما]]
[[ar:شعار البهاما]]
[[arz:شعار البهاما]]
[[bpy:বাহামার চিনত্হান]]
[[bpy:বাহামার চিনত্হান]]
[[bs:Grb Bahama]]
[[bs:Grb Bahama]]

Έκδοση από την 04:03, 10 Ιουλίου 2012

Το εθνόσημο των Μπαχαμών

Το εθνόσημο των νησιών Μπαχάμες περιέχει έναν θυρεό με τα εθνικά σύμβολα της χώρας, τον οποίο βαστούν έναν τετράπτουρο (είδος ψαριού) και ένα πουλί φλαμίνγκο.

Στην κορυφή του θυρεού βρίσκεται ένα κοχύλι που συμβολίζει τη θαλασσινή ζωή. Αυτό ακουμπάει σε μια περικεφαλαία. Κάτω από αυτήν βρίσκεται ο κύριος θυρεός, με σπουδαιότερο σύμβολο ένα πλοίο (φαίνεται να συμβολίζει το πλοίο Σάντα Μαρία του Κολόμβου). Το πλοίο πλέει κάτω από τον ήλιο.

Τα ζώα που στηρίζουν το θυρεό είναι τα εθνικά ζώα της νησιωτικής χώρας και στο κάτω μέρος βρίσκεται το εθνικό ρητό του κράτους. Η γεωγραφία των νησιών υποδηλώνεται από τα ζώα και το πού βρίσκονται στο έμβλημα: το φλαμίνγκο σε γήινο έδαφος και το ψάρι στη θάλασσα.

Τα ζωηρά χρώματα δείχνουν την ελπίδα για ένα λαμπρό μέλλον για τα νησιά. Λέγεται επίσης ότι το εθνόσημο έχει έντονα χρώματα για να ελκύει την προσοχή των τουριστών.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Coat of arms of the Bahamas της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).