Έι Τζέι Στάιλς: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
RedBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.2) (Ρομπότ: Προσθήκη: sk:A.J. Styles
μ r2.7.2+) (Ρομπότ: Τροποποίηση: ko:A.J. 스타일스
Γραμμή 125: Γραμμή 125:
[[it:Allen Jones]]
[[it:Allen Jones]]
[[ja:A・J・スタイルズ]]
[[ja:A・J・スタイルズ]]
[[ko:AJ 스타일스]]
[[ko:A.J. 스타일스]]
[[nl:A.J. Styles]]
[[nl:A.J. Styles]]
[[no:AJ Styles]]
[[no:AJ Styles]]

Έκδοση από την 20:38, 4 Ιουλίου 2012

Έι Τζέι Στάιλς
Ο Έι Τζέι Στάιλς το 2005
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΆλεν Νιλ Τζόουνς
2 Ιουνίου 1977 (1977-06-02) (46 ετών)
Καμπ Λεζέρν, Βόρεια Καρολίνα
Εθνικότητα ΗΠΑ
ΘρησκείαΧριστιανός
Ύψος1.80 m
Βάρος98 kg
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπαλαιστής
ΕργοδότηςWWE Raw
Περίοδος ακμής1998
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWrestling Observer Newsletter Hall of Fame
Εν ενεργεία1998 -
Ιστότοπος
ajstyles.org
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Άλεν Νιλ Τζόουνς (γεννημένος στις 2 Ιουνίου 1977) είναι Αμερικάνος επαγγελματίας παλαιστής. Έχει συμβόλαιο με το TNA Wrestling και στα ρινγκ που εμφανίζεται είναι γνωστός ως "A.J. Styles" (Έι Τζέι Στάιλς). Αυτή τη στιγμή ο Στάιλς είναι Παγκόσμιος Ομαδικός Πρωταθλητής, μαζί με τον Κερτ Ανγκλ.


Ο Στάιλς μαζί με τους Τζέιμς Στορμ, Τζεφ Τζάρετ και Αμπύς, είναι οι μόνοι παλαιστές που συμμετείχαν στη πρώτη σημαντική διοργάνωση (ppv) της εταιρίας και εργάζονται ακόμα σε αυτή. Ο Στάιλς έχει κατακτήσει συνολικά 17 πρωταθλήματα και έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη θητεία ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο TNA. Το 2010 έγινε ο πρώτος (με συμβόλαιο) παλαιστής του TNA
που κατατάχθηκε στη πρώτη θέση του περιοδικού Pro Wrestling Illustrated.

Πρώτα χρόνια

Ο Τζόουνς περιγράφει τα σκληρά παιδικά χρόνια του στο dvd Phenomenal: The Best of A.J. Styles: Volume 2, οπού μιλά για τη φτώχεια και τον αλκοολικό πατέρα του. Αργότερα γράφτηκε σε σχολή πάλης, επειδή συμμετείχαν οι φίλοι του και ανακάλυψε ότι είχε ταλέντο σε αυτό.

Ο Τζόουνς αποφοίτησε το 1996 από το Τζόνσον Χάι Σκουλ (Johnson High School) στη Τζόρτζια και χάρη σε υποτροφία φοίτησε σε κολέγιο της Νότιας Καρολίνας. Στα πρώτα χρόνια του ως παλαιστής, δούλευε τα σαββατοκύριακα για να ενισχύσει το εισόδημα του.

Καριέρα στο TNA Wrestling (2002-)

Ντεμπούτο και αρχικοί τίτλοι

Τον Μάιο του 2002, ο Στάιλς υπέγραψε συμβόλαιο με το TNA και έγινε γνωστός ως ο “φαινομενικός” Έι Τζέι Στάιλς. Τον Ιούνιο εμφανίστηκε στο πρώτο εβδομαδιαίο σόου του TNA και την επόμενη εβδομάδα, στις 26 Ιουνίου, νίκησε τους Τζέρυ Λυν, Λόου-Κι και Σαικόσις για να γίνει ο πρώτος Πρωταθλητής Χ Division (ελλ:Εξ Ντιβίζιον). Ο Στάιλς και ο Τζέρυ Λυν νίκησαν σε ένα τουρνουά και έγιναν οι νέοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές NWA. Τις επόμενες εβδομάδες κατάφεραν να υπερασπιστούν τους τίτλους τους, αλλά ο Στάιλς άρχισε να λογομαχεί με τον Λυν κατά τη διάρκεια των αγώνων τους. Στις 7 Αυγούστου ο Στάιλς έχασε το Πρωτάθλημα Χ Division από τον Λόου-Κι, σε έναν αγώνα που συμμετείχε και ο Τζέρυ Λυν. Την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τον Λυν αντιμετώπισε τους Ρον Κίλινγκς και Τζεφ Τζάρετ σε έναν αγώνα που δεν είχε νικητές. Στη συνέχεια πάλεψε σε διάφορους αγώνες με αντίπαλο τον Τζέρυ Λυν και η κόντρα τους συνεχίστηκε για μερικές εβδομάδες. Στις 23 Οκτωβρίου, ο Στάιλς νίκησε τον Συξ-Πακ και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Χ Division για δεύτερη φορά. Μετά από λίγες μέρες ο άσπονδος εχθρός του, ο Τζέρυ Λυν, του πήρε το πρωτάθλημα.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα NWA (2003-2004)

Το 2003, ο Στάιλς άρχισε να κυνηγά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα NWA. Αφού νίκησε τον Ντέιβιντ Φλέαρ στις 15 Ιανουαρίου, έγινε ο πρώτος διεκδικητής του τίτλου. Στις 19 Φεβρουαρίου, έχασε από τον πρωταθλητή Τζεφ Τζάρετ και έγινε face (δηλαδή καλός).

Ο Στάιλς συμμάχησε με τον Ντι’Λόου Μπράουν τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια της συμμαχίας τους, ο Στάιλς έμαθε να κάνει μια εναέρια κίνηση, που είναι γνωστή ως Frog Splash. Η ομάδα διασπάστηκε τον Μάιο, επειδή και οι δύο ήθελαν να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα NWA. Οι δυο τους πάλεψαν, με νικητή τον Στάιλς, ο οποίος έγινε για ο πρώτος διεκδικητής του τίτλου. Τον Ιούνιο, ο Στάιλς αντιμετώπισε τον Τζεφ Τζάρετ και τον Ρέιβεν, με έπαθλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα NWA. Ο Έι Τζέι έγινε πρωταθλητής, αφού ο Βινς Ρούσο μπήκε στο ρινγκ και χτύπησε με κιθάρα τον Τζάρετ. Μετά τον αγώνα ο Στάιλς έγινε heel (δηλαδή κακός). Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπερασπίστηκε τον τίτλο εναντίον του κόντρα στον Ντι’Λόου Μπράουν και νίκησε αρκετούς διεκδικητές, μέχρι που έχασε τον τίτλο από τον Τζεφ Τζάρετ, τον Οκτώβριο. Ο Στάιλς ξαναέγινε face μετά την ήττα του. Ο Έι Τζέι συνέχισε να κυνηγά το Παγκόσμιο τίτλο, παρόλο που ο Τζάρετ απαιτούσε να μείνει στην X Division. Στις 12 Νοεμβρίου μαζί με τον Στινγκ, νίκησαν τους Τζάρετ και Λεξ Λιούγκερ. Στις 3 Δεκεμβρίου αντιμετώπισε τον πρωταθλητή Τζεφ Τζάρετ, αλλά έχασε χάρη στη παρέμβαση του Κιντ Κας.

Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2004, είχε κόντρα με τον Τζεφ Τζάρετ και τον Αμπύς. Ο Στάιλς ήθελε να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά ο Ντον Κάλλις (που ήταν φίλος με τον Τζάρετ) του έδωσε ομαδικό αγώνα με τον Αμπύς κόντρα στους Ομαδικούς Πρωταθλητές Κέβιν Νόρθκατ και Λέτζεντ. Ο Αμπύς έφυγε από τον αγώνα, με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του ο Στάιλς. Παρόλα αυτά, μόνος του κατάφερε να νικήσει και να κατακτήσει τους ομαδικούς τίτλους. Την επόμενη εβδομάδα, ο Στάιλς νίκησε τον Αμπύς, γι’αυτό και κράτησε τους ομαδικούς τίτλους για τον εαυτό του. Ο Ντον Κάλλις ανέτρεψε το αποτέλεσμα του αγώνα, κάτι που οδήγησε σε επαναληπτικό αγώνα. Ο Αμπύς νίκησε και έγινε ο κάτοχος των τίτλων. Ο Στάιλς και ο Αμπύς συνέχισαν τη κόντρα τους και στις 17 Μαρτίου, ο Αμπύς τον νίκησε σε αγώνα που ο νικητής θα γινόταν πρώτος διεκδικητής του παγκοσμίου τίτλου.

Στις 21 Απριλίου, ο Κρις Χάρρις, θα αντιμετώπιζε τον Τζεφ Τζάρετ σε αγώνα τίτλου, αλλά ο Ρέιβεν του επιτέθηκε. Ο Βινς Ρούσσο διάλεξε τον Στάιλς ως αντικαταστάτη, στον αγώνα, ο οποίος θα γινόταν μέσα σε σιδερένιο κλουβί. Ο Τζάρετ προσπάθησε να χτυπήσει τον Στάιλς με μια κιθάρα, αλλά ο Ρούσσο προσπάθησε να τον σταματήσει. Τότε ο Στάιλς αποτελείωσε τον Τζάρετ με το Pelé kick (ιπτάμενη κλωτσιά) και κέρδισε τον αγώνα. Ο Στάιλς έγινε για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής NWA. Στη συνέχεια υπερασπίστηκε το τίτλο του επικρατώντας των Ρέιβεν, Ρον Κίλινγκς και Κρις Χάρρις. Στις 19 Μαΐου αντιμετώπισε και τους τρεις, αλλά χάρη σε παρέμβαση του Τζάρετ, έχασε από τον Ρον Κίλινγκς.

X-Division (2004-2005)

Ο Στάιλς επέστρεψε στην X-Division στις 4 Ιουνίου, κερδίζοντας έναν τετραπλό αγώνα για να γίνει ο πρώτος διεκδικητής του τίτλου. Στις 9 Ιουνίου νίκησε τον πρωταθλητή X-Division, Καζάριαν και έγινε για τρίτη φορά πρωταθλητής. Τις επόμενες εβδομάδες, ο Στάιλς άρχισε κόντρες με τον Κιντ Κας και με τον Ντάλας, ενώ υπερασπίστηκε το τίτλο του ενάντιων του Καζάριαν και του Μίστερ Αγκουίλα. Στις 28 Ιουλίου, ο Στάιλς αντιμετώπισε τους Καζάριαν και Μάικλ Σέιν, σε έναν αγώνα Ultimate X (ελλ: Ούλτιμειτ Εξ). Εκεί ο Στάιλς έχασε το τίτλο του. Στις 8 Σεπτεμβρίου, νίκησε τον Καζάριαν σε έναν αγώνα με τραπέζια. Τον Οκτώβριο άρχισε κόντρα με τον Πρωταθλητή X-Division, Πέτεϊ Γουίλιαμς και πάλεψαν στη πρώτη σημαντική διοργάνωση του TNA, το Victory Road. Εκεί ο Στάιλς έχασε από τον Γουίλιαμς.

Τον Ιανουάριο του 2005 στο Final Resolution, ο Στάιλς, νίκησε τους Κρις Σέιμπιν και Πέτεϊ Γουίλιαμς σε έναν αγώνα Ultimate X. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που έγινε Πρωταθλητής X-Division. Στο επόμενο επεισόδιο του “Impact”, o Κρίστοφερ Ντάνιελς είπε πως ο Στάιλς τον αποφεύγει, γιατί δεν είχαν παλέψει στο TNA. Στο All Against Odds, ο Στάιλς νίκησε τον Ντάνιελς. Η κόντρα τους συνεχίστηκε και τον Μάρτιο στο Destination X, όπου ο Στάιλς αντιμετώπισε τους Ντάνιελς, Έλιξ Σκίπερ και Ρον Κίλινγκς. Εκεί, ο Ντάνιελς νίκησε με πονηρό τρόπο.


Στη πάλη

Παρατσούκλια

  • "The Phenomenal" A.J. Styles
    Ο Στάιλς εκτελεί ένα dropkick.
  • "The Most Decorated Man in TNA"
  • "A.J. "Stylin' and Profilin'" Styles"
  • "The Prince of Phenomenal"
  • "Mr. TNA"
  • "Prince A.J."
  • "The New Nature Boy"
  • "The Phenomenal One

Χαρακτηριστικές κινήσεις

  • Styles Clash
  • Shooting Styles Press
    Ο Έι Τζέι Στάιλς έτοιμος να εκτελέσει το Styles Clash στον Ματ Χάρντι.
  • Jumping Knee Drop
  • Enzuigiri
  • Springboard forearm smash
  • Spiral Tap
  • Stylin' DDT
  • Pelé Kick
  • Brainbuster
  • Spinning clothesline
  • Fosbury Flop
  • Inverted STF

Τίτλοι

Ο Έι Τζέι Στάιλς ως Τηλεοπτικός Πρωταθλητής TNA το 2010.
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών NWA (3 φορές)
  • Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα NWA (4 φορές) με τους Κ. Ντάνιελς (2 φορές), Τζέρυ Λυν και Αμπύς
  • "Καθαρό" Πρωτάθλημα ROH
  • Ομαδικό Πρωτάθλημα ROH με τον Αμέιζινγκ Ρεντ
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών TNA
  • Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα TNA (2 φορές)
  • Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα TNA (2 φορές) με τον Τόμκο και με τον Κερτ Ανγκλ
  • Πρωταθλητής X-Division (6 φορές)

Πηγές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι