Έντι Γκερέρο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Yiannis4f (συζήτηση | συνεισφορές)
Yiannis4f (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 53: Γραμμή 53:
Στην καριέρα του είχε τον χαρακτηρισμό 'Latino Heat'. Ξεκίνησε την καριέρα του, φυσικά στο [[Μεξικό]] από όπου ήταν η καταγωγή του. Σύντομα ήρθε στην [[Αμερική]], όπου ξεκίνησε από το τότε [[ECW]], πήρε μεταγραφή στο ανερχόμενο [[WCW]], μέχρι που εκείνο εξαγοράστηκε από το [[WWE]] και συνέχισε εκεί την καριέρα του, από το [[2000]] ως το [[2005]].
Στην καριέρα του είχε τον χαρακτηρισμό 'Latino Heat'. Ξεκίνησε την καριέρα του, φυσικά στο [[Μεξικό]] από όπου ήταν η καταγωγή του. Σύντομα ήρθε στην [[Αμερική]], όπου ξεκίνησε από το τότε [[ECW]], πήρε μεταγραφή στο ανερχόμενο [[WCW]], μέχρι που εκείνο εξαγοράστηκε από το [[WWE]] και συνέχισε εκεί την καριέρα του, από το [[2000]] ως το [[2005]].


Ήταν ένας επιτυχημένος παλαιστής, καθώς κατάφερε να κατακτήσει μια φορά το [[Πρωτάθλημα WWE]], δύο φορές το [[Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα WWE]], μια φορά το [[Πρωτάθλημα WWE Ηνωμένων Πολιτειών]], δύο φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WWE και τέσσερις φορές το [[Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE]] - 2 με τον ανιψιό του [[Τσάβο Γκερέρο]], 1 με τον Τατζίρι και 1 με τον [[Ρέι Μυστέριο]].
Ήταν ένας επιτυχημένος παλαιστής, καθώς κατάφερε να κατακτήσει μια φορά το [[Πρωτάθλημα WWE]], δύο φορές το [[Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα WWE]], μια φορά το [[Πρωτάθλημα WWE Ηνωμένων Πολιτειών]], δύο φορές το [[Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα WWE#Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα|Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WWE]] και τέσσερις φορές το [[Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE]] - 2 με τον ανιψιό του [[Τσάβο Γκερέρο]], 1 με τον Τατζίρι και 1 με τον [[Ρέι Μυστέριο]].


==Ο θάνατός του==
==Ο θάνατός του==

Έκδοση από την 18:54, 3 Ιουνίου 2012

Έντι Γκερέρο
Ο Έντι Γκερέρο
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Eddie Guerrero (Αγγλικά)
ΓέννησηΕντουάντο 'Έντι' Γκόρι Γκερέρο Λανές
9 Οκτωβρίου 1967
Ελ Πάσο, Τέξας
Θάνατος13 Νοεμβρίου 2005
Μινεάπολις, Μινεσότα
Αιτία θανάτουκαρδιακή ανεπάρκεια
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Τόπος ταφήςΣκότσντεϊλ
ΕθνικότηταΜεξικό Μεξικό
ΨευδώνυμοΛατίνο Χιτ (Latino Heat)
ΘρησκείαΑναγεννημένος Χριστιανός
Ύψος170 cm Edit this on Wikidata
Βάρος105 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Ισπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Περίοδος ακμής1987
Οικογένεια
ΓονείςΓκόρι Γκερέρο
ΑδέλφιαMando Guerrero
Héctor Guerrero
Chavo Guerrero Sr.
ΣυγγενείςΤσάβο Γκερέρο (ανιψιός)
Εν ενεργεία1987-2005
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Έντι Γκερέρο (9 Οκτωβρίου 1967 – 13 Νοεμβρίου 2005), ήταν Μεξικανός - Αμερικάνος, επαγγελματίας παλαιστής. Ήταν γνωστός για την καριέρα του στο WWE, συνήθως με τον ρόλο του 'κακού' και ύπουλου παίκτη, καθώς είχε και το μότο 'Λέω ψέμματα, εξαπατώ, κλέβω'. Παρά το γεγονός ότι παρίστανε τον φαύλο παλαιστή, για τους οπαδούς έγινε ιδιαίτερα συμπαθής, μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του, μόλις στα 38 του χρόνια. [1]

Η καριέρα του

Στην καριέρα του είχε τον χαρακτηρισμό 'Latino Heat'. Ξεκίνησε την καριέρα του, φυσικά στο Μεξικό από όπου ήταν η καταγωγή του. Σύντομα ήρθε στην Αμερική, όπου ξεκίνησε από το τότε ECW, πήρε μεταγραφή στο ανερχόμενο WCW, μέχρι που εκείνο εξαγοράστηκε από το WWE και συνέχισε εκεί την καριέρα του, από το 2000 ως το 2005.

Ήταν ένας επιτυχημένος παλαιστής, καθώς κατάφερε να κατακτήσει μια φορά το Πρωτάθλημα WWE, δύο φορές το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα WWE, μια φορά το Πρωτάθλημα WWE Ηνωμένων Πολιτειών, δύο φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα WWE και τέσσερις φορές το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE - 2 με τον ανιψιό του Τσάβο Γκερέρο, 1 με τον Τατζίρι και 1 με τον Ρέι Μυστέριο.

Ο θάνατός του

Στις 13 Νοεμβρίου του 2005, βρέθηκε αναίσθητος -ήταν ήδη νεκρός- στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με την αποστολή του WWE, από τον ανιψιό του Τσάβο Γκερέρο. Η αιτία του θανάτου του ήταν καρδιακό πρόβλημα, ενώ γίνεται λόγος πως είχε χρησιμοποιήσει αναβολικά χάπια ή παυσίπονα σε μεγάλη ποσότητα.

Σε όλη του την καριέρα είχε πρόβλημα εξάρτησης από αλκοόλ και απαγορευμένες ουσίες, ενώ είχε εθιστεί και στα παυσίπονα.

Η αναγνώρισή του

Το WWE μόλις έμαθε για τον χαμό του, ξεκίνησε στα επεισόδια του WWE Raw μια μέρα μετά, στις 14 Νοεμβρίου και του WWE SmackDown στις 18 Νοεμβρίου, αφιερώματα για την ζωή και την καριέρα του παλαιστή, ενώ οι συνάδελφοί του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια εμφανώς συγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια.

Την 1η Απριλίου του 2006, στο Hall of Fame της χρονιάς, ήταν φυσικά το κεντρικό πρόσωπο, και μετά θάνατον, εισήχθη στην λίστα με τους θρύλους της πάλης.

Προσωπική ζωή

Ο Έντι Γκερέρο, προερχόταν από μια πολύ γνωστή οικογένεια στους φίλους της επαγγελματικής πάλης, καθώς οι πρόγονοί του, ήταν καταξιωμένοι παλαιστές. Ήταν παντρεμένος με την Βίκι Γκερέρο που μετά τον θάνατό του, και για να τα βγάλει πέρα ασχολήθηκε με το WWE. Μαζί έχουν δύο κόρες, ενώ η μεγαλύτερη ακολουθεί τα βήματά του.

Παραπομπές