Βιντεοπαιχνίδι δράσης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
CocuBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Τροποποίηση: uk:Action (жанр відеоігор)
μ r2.7.2) (Ρομπότ: Τροποποίηση: pl:Komputerowa gra akcji
Γραμμή 48: Γραμμή 48:
[[nl:Actiespel]]
[[nl:Actiespel]]
[[no:Actionspill]]
[[no:Actionspill]]
[[pl:Gra akcji]]
[[pl:Komputerowa gra akcji]]
[[pt:Jogo eletrônico de ação]]
[[pt:Jogo eletrônico de ação]]
[[ru:Action]]
[[ru:Action]]

Έκδοση από την 05:54, 1 Ιουνίου 2012

Τα Παιχνίδια Δράσης είναι μια κατηγορία βιντεοπαιχνδιών που αποτελείται απο κατηγορίες όπως, shooter games, fighting games η platform games. Τα περισσότερα παιχνίδια δράσης αναλύουν μια ζωή ενός πρωταγωνιστή, και συνήθως είναι τρίτου προσώπου. Δηλαδή, αμα πάρουμε για παράδειγμα, το Grand Theft Auto: Vice City Stories η το Grand Theft Auto: San Andreas, είναι παιχνίδια τρίτου προσώπου και αναλύουν την ζωή ενός πρωταγωνιστή. Ο Πρωταγωνιστής θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον κακό που του έκανε μια κακή πράξη, και θέλει να πάρει μια εκδίκηση. Συνήθως, έτσι είναι τα σενάρια ενός παιχνιδιού δράσης.

Γενική περιγραφή

Αρχικά, ένα παιχνίδι δράσης, αποτελείται από αποστολές. Θέτονται αποστολές που πρέπει να επιτελεστούν, και έτσι αποκτούνται χρήματα, ή ξεκλειδώνονται άλλες αποστολές ή διάφορα αντικείμενα που είναι βασικά για τον πρωταγωνιστή. Επίσης, σε ένα παιχνίδι τέτοιου είδους παίζουν ρόλο και τα γραφικά. Ακόμη, στα περισσότερα παιχνίδια υπάρχουν όπλα που χρειάζονται στις επόμενες αποστολές. Τέλος, στα αριστερά η στα δεξιά της οθόνης είτε του υπολογιστή είτε της τηλεόρασης, υπάρχει μια μπάρα ζωής που δείχνει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο παίχτης.

Υποείδη

Ιστορία

Το πρώτα παιχνίδια δράσης ήταν το 1978 με το όνομα Space Invaders, το 1979 με το όνομα Asteroids, και το 1980 ο Pacman. Μετά ακολούθησε το 1982 το Robotron 2084, το 1984 το Paperboy το 1984 και τέλος το Doom που άρχιζε να εμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Στην σχολή οικονομικών στο Ελσίνκι της Φινλανδίας ανάκαλυψαν πως τα παιχνίδια δράσης ακονίζουν το μυαλό ενός ανθρώπου, επειδή υπάρχουν πολλά μυστικά τα οποία κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού ο παίκτης σκέφτεται με αποτέλεσμα να ακονίζει το μυαλό του. Ενα τέτοιο περιστατικό είχε ξαναγίνει και στο Πανεπιστήμιο της Ροτσέστερ, στην Αγγλία, μαθητές που έπαιξαν το παιχνίδι Unreal Tournament 3 και το αποτέλεσμα ήταν πως η απόδοση τους ανέβηκε κατά 20%[3].

Αναφορές

  1. Spanner Spencer (6 Φεβρουαρίου 2008). «The Tao of Beat-'em-ups». EuroGamer. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2009. 
  2. Subskin. «Reviews - Fighting Force 2». GameSpy. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2009. 
  3. "Action computer games can sharpen eyesight" retrieved from NewScientestTech
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Action Game της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).