Μιχαήλ Φραντκόφ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Προσθήκη: be:Міхаіл Яфімавіч Фрадкоў
GrouchoBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.2) (Ρομπότ: Προσθήκη: cs:Michail Fradkov
Γραμμή 23: Γραμμή 23:
[[br:Mic'hail Fradkov]]
[[br:Mic'hail Fradkov]]
[[ca:Mikhaïl Fradkov]]
[[ca:Mikhaïl Fradkov]]
[[cs:Michail Fradkov]]
[[cy:Mikhail Fradkov]]
[[cy:Mikhail Fradkov]]
[[de:Michail Jefimowitsch Fradkow]]
[[de:Michail Jefimowitsch Fradkow]]

Έκδοση από την 13:47, 20 Μαΐου 2012

Μιχαήλ Φραντκόφ (2006)

Ο Μιχαήλ Φραντκόφ (Mikhail Yefimovich Fradkov , ρωσικά Михаи́л Ефи́мович Фрадко́в) είναι πολιτικός, Πρωθυπουργός της Ρωσίας άπό τις 5 Μαρτίου 2004 μέχρι το 2007.

Γεννήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 1950. Έγινε Πρωθυπουργός της χώρας στις 1 Μαρτίου 2004, οπότε και διορίστηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Βουλή ενέκρινε το διορισμό του στις 5 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. To 2003 έγινε αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ. Στις 12 Μαΐου 2004 επαναδιορίστηκε Πρωθυπουργός από τον Πούτιν. Ο τελευταίος είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές εκείνης της χρονιάς.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2007 ο Φραντκόφ παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία λίγο πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Διάδοχός του ορίστηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν ο Βίκτορ Ζουμπκόφ.

Από τις 6 Οκτωβρίου 2007 ο Μιχαήλ Φραντκόφ διατελεί Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Mikhail Fradkov της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).