Δημήτρης Ντάσκας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 4: Γραμμή 4:


==Ποδοσφαιριστής==
==Ποδοσφαιριστής==
Ως ποδοσφαιριστής αγωνίσθηκε (κύρια) σε [[Α.Σ. Αστέρας Ιτέας|Αστέρα Ιτέας]] και [[Α.Σ. Φωκικός Άμφισσας|Φωκικό Άμφισσας]], στο [[Δ΄Εθνική ποδοσφαίρου αντρών|Περιφερειακό Πρωτάθλημα]], τις δεκαετίες του ΄70 και του '80.
Ως ποδοσφαιριστής αγωνίσθηκε (κύρια) σε [[Α.Σ. Φωκικός Άμφισσας|Φωκικό Άμφισσας]] και [[Α.Σ. Αστέρας Ιτέας|Αστέρα Ιτέας]] στο [[Γ΄Εθνική ποδοσφαίρου αντρών|Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα]] και στο [[Δ΄Εθνική ποδοσφαίρου αντρών|Περιφερειακό Πρωτάθλημα]], τις δεκαετίες του ΄70 και του '80.


==Προπονητής==
==Προπονητής==

Έκδοση από την 15:09, 12 Απριλίου 2012

Ο Δημήτρης Ντάσκας (γεν. Αντίκυρα Βοιωτίας, 8 Σεπτεμβρίου 1954) είναι Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, για πολλούς ο κορυφαίος παίκτης που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Φωκίδας, και νυν προπονητής ποδοσφαίρου.

Το ξεκίνημα

Σε ηλικία 16 ετών ήταν ήδη βασικός στον Αντικυρέα, ομάδα που αγωνίζονταν στην τότε ενιαία Α΄τοπική κατηγορία Βοιωτίας/Εύβοιας. Το 1969 είχε ήδη κληθεί και αγωνισθεί στη Μικτή Βοιωτίας, όπου και παρέμεινε έως και το 1971[1]. Η φήμη του νεαρού που "μάγευε" με το αριστερό πόδι είχε αρχίσει να ξεπερνάει τα όρια της ευρύτερης περιφέρειας. Δεν υπήρχαν άλλωστε πολλοί στην ηλικία του που μπορούσαν να σκοράρουν μέχρι και τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι, όπως εκείνος. Δεν άργησαν να τον ανακαλύψουν τα "λαγωνικά" του Παναθηναϊκού στα 1971, ειδοποιημένοι από τους ποδοσφαιριστές Αθανασόπουλο και Ελευθεράκη που εκείνη την εποχή βρίσκονταν συχνά στην περιοχή για κυνήγι. Ο Ντάσκας εντάχθηκε στο εφηβικό τμήμα των "πρασίνων", ωστόσο η διοίκηση τους ήταν απασχολημένη με τη συμμετοχή της πρώτης ομάδας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και ελάχιστη σημασία έδινε στα τμήματα υποδομής.

Ποδοσφαιριστής

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίσθηκε (κύρια) σε Φωκικό Άμφισσας και Αστέρα Ιτέας στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα και στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, τις δεκαετίες του ΄70 και του '80.

Προπονητής

Εργάσθηκε σε πολλές ομάδες του νομού Φωκίδας. Η μεγαλύτερή του επιτυχία ήταν όταν το 1991 κατάκτησε το νταμπλ τοπικών τίτλων στην Ε.Π.Σ. Φωκίδας με τον Ησαΐα Δεσφίνας και ανέβασε την ομάδα του στη Δ΄Εθνική.[2]

Πηγή

Παραπομπή

<references>

  1. Φύλλα "Αθλητικής Ηχούς" της 27 Μαρτίου 1971, σελ.7 και της 2 Απριλίου 1971, σελ.4
  2. Ανδρέας Μπόμης, τρίτομο "Αλμανάκ" 1991, εκδόσεις περιοδικού "Εικόνες"