Γιώργος Νικητιάδης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
ενημέρωση
Erud (συζήτηση | συνεισφορές)
+interwiki
Γραμμή 20: Γραμμή 20:
[[Κατηγορία:Βουλευτές εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ]]
[[Κατηγορία:Βουλευτές εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1953]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1953]]

[[uk:Йоргос Нікітіадіс]]

Έκδοση από την 13:33, 31 Μαρτίου 2012

Ο Γιώργος Νικητιάδης είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1953 στη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ) με καταγωγή από τη Νίσυρο. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις, την εγκληματολογία και τη σωφρονιστική από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Συνοµοσπονδίας Ελλήνων Φοιτητών. Εκεί εργάστηκε στην Ελληνική εφημερίδα "Πρωινή".

Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα και άσκησε δικηγορία, ενώ σήμερα είναι δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω. Στο διάστημα 2001-2002 διετέλεσε Γενικός Γραµµατέας ∆ηµόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Το 2007 εξελέγη Βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη το 2009. Από το Μάιο 2010 μέχρι και το Νοέμβριο 2011 ήταν Υφυπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009, αντικαθιστώντας την παραιτηθείσα Άντζελα Γκερέκου. Παραμένει στην ίδια θέση και στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.

Είναι παντρεµένος µε την Γεωργία Ιατρού-Νικητιάδη και έχουν μια κόρη. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Τουρισμός, ∆ώδεκα Θέσεις, ∆ωδεκάνησος, ∆ώδεκα Όνειρα».

Πηγές