Φρεντερίκ Ντε Κλερκ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Προσθήκη: ka:ფრედერიკ დე კლერკი
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Προσθήκη: zu:Frederik Willem de Klerk
Γραμμή 61: Γραμμή 61:
[[yo:Frederik Willem de Klerk]]
[[yo:Frederik Willem de Klerk]]
[[zh:弗雷德里克·威廉·戴克拉克]]
[[zh:弗雷德里克·威廉·戴克拉克]]
[[zu:Frederik Willem de Klerk]]

Έκδοση από την 11:48, 7 Μαρτίου 2012

Φρέντερικ Ντε Κλερκ (αριστερά) και Νέλσον Μαντέλα (δεξιά).

Ο Φρεντερίκ Ντε Κλερκ (1936), ήταν ο τελευταίος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής επί καθεστώτος Απαρτχάιντ, από τον Σεπτέμβριο του 1989 ως τον Μάιο του 1994. Ο Ντε Κλερκ ήταν και ηγέτης του εθνικού κόμματος της χώρας από τον Φεβρουάριο του 1989 ως τον Σεπτέμβριο του 1997. Κατά τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του Νέλσον Μαντέλα συμμετείχε ως αντιπρόεδρος (1994-1996). Ο τελευταίος, ως τώρα, λευκός Νοτιοαφρικανός που κατείχε αυτή την θέση. Το 1997 αποσύρθηκε από την πολιτική.

Ο Φρεντερίκ Ντε Κλερκ είναι ιδιαίτερα γνωστός ως η προσωπικότητα που έθεσε τέλος στο καθεστώς ρατσιστικών διακρίσεων της Νότιας Αφρικής, γνωστό με τον όρο Απαρτχάιντ, και ως υποστηρικτής δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που οδήγησαν στην ισότητα των πολιτών του κράτους ανεξαρτήτου χρώματος. Βραβεύτηκε με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1993 μαζί με τον Νέλσον Μαντέλα.

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Juan Almeida Bosque της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).