Εμμανουήλ Αρίδας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: Ο '''Εμμανουήλ Αρίδας''' γεννήθηκε στον Τύρναβο το έτος 1892 από εύπορη οικογένεια (οικογένεια Αθανα...
 
επ.
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Εμμανουήλ Αρίδας''' γεννήθηκε στον Τύρναβο το έτος 1892 από εύπορη οικογένεια (οικογένεια Αθανασίου και Ελισάβετ Αρίδα).
Ο '''Εμμανουήλ Αρίδας''' γεννήθηκε στον [[Τύρναβος|Τύρναβο]] το έτος 1892 από εύπορη οικογένεια (οικογένεια Αθανασίου και Ελισάβετ Αρίδα).
Το 1913 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό και αφού απολύθηκε, μετανάστευσε στην Αμερική, αναζητώντας τις ευκαιρίες του Νέου Κόσμου.
Το 1913 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό και αφού απολύθηκε, μετανάστευσε στην Αμερική, αναζητώντας τις ευκαιρίες του Νέου Κόσμου.
Στην Αμερική εργάσθηκε σκληρά σε εργοστάσιο υποδημάτων επί σειρά ετών. Φυσικά το Ελληνικό επιχειρηματικό ταμπεραμέντο που τον έκανε να ξεχωρίζει, τον οδήγησε στην δημιουργία δικής του επιχείρησης στην Αμερική (μπυραρία).
Η αγάπη για την Ελλάδα και την ιδιαίτερή του πατρίδα οδήγησαν τον Εμμανουήλ Αρίδα στο δρόμο της επιστροφής.
Στα γνώριμα πάτρια εδάφη, αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα ασχολούμενος με τα αυτοκίνητα και τα τότε καταστήματα οινομαγειρείων, στη Λάρισα μέχρι το 1944.


Στην Αμερική εργάσθηκε σε εργοστάσιο υποδημάτων επί σειρά ετών, ενώ αργότερα δημιούργησε δική του επιχείρηση στην Αμερική ([[μπυραρία]]).
Η λαίλαπα του πολέμου και η αποχώρηση των Γερμανών κατακτητών, κατέστρεψε στο πέρασμά της, ότι με κόπο και θυσίες οικοδόμησε ο Εμμανουήλ Αρίδας.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα ασχολούμενος με τα αυτοκίνητα και τα τότε καταστήματα [[οινομαγειρείο|οινομαγειρείων]] στη [[Λάρισα]] μέχρι το 1944.
Το 1928, παντρεύτηκε στον Τύρναβο την Θεοφανώ κόρη του Αστερίου Κυριάκου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Θανάση και Ελισάβετ Αρίδα.

Το έτος 1955, εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθανάσιο Αντ. Φιλανδριανό ή Δημητριάδη και αναλαμβάνει Δήμαρχος Τυρνάβου την 1-12-1957, ύστερα από τον θάνατο του Δημάρχου Πλάκα, και ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου μέχρι την 24-5-1959.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου και της κατοχής ο Εμμ. Αρίδας έχασε όλη την περιουσία του. Το 1928, παντρεύτηκε στον Τύρναβο την Θεοφανώ κόρη του Αστερίου Κυριάκου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Θανάση και Ελισάβετ Αρίδα.
Ο Εμμανουήλ Αρίδας απεβίωσε «πλήρης ημερών» στις 18-4-1982.

Το έτος 1955, εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθανάσιο Αντ. Φιλανδριανό ή Δημητριάδη, και ανέλαβε Δήμαρχος Τυρνάβου την 1η Δεκεμβρίου 1957, ύστερα από τον θάνατο του Δημάρχου [[Πανταζής Πλάκας|Πλάκα]], και ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου μέχρι τις 24 Μαΐου 1959.
Ο Εμμανουήλ Αρίδας απεβίωσε «πλήρης ημερών» στις 18 Απριλίου 1982.





Έκδοση από την 21:55, 8 Δεκεμβρίου 2006

Ο Εμμανουήλ Αρίδας γεννήθηκε στον Τύρναβο το έτος 1892 από εύπορη οικογένεια (οικογένεια Αθανασίου και Ελισάβετ Αρίδα). Το 1913 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό και αφού απολύθηκε, μετανάστευσε στην Αμερική, αναζητώντας τις ευκαιρίες του Νέου Κόσμου.

Στην Αμερική εργάσθηκε σε εργοστάσιο υποδημάτων επί σειρά ετών, ενώ αργότερα δημιούργησε δική του επιχείρηση στην Αμερική (μπυραρία). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα ασχολούμενος με τα αυτοκίνητα και τα τότε καταστήματα οινομαγειρείων στη Λάρισα μέχρι το 1944.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου και της κατοχής ο Εμμ. Αρίδας έχασε όλη την περιουσία του. Το 1928, παντρεύτηκε στον Τύρναβο την Θεοφανώ κόρη του Αστερίου Κυριάκου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Θανάση και Ελισάβετ Αρίδα.

Το έτος 1955, εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθανάσιο Αντ. Φιλανδριανό ή Δημητριάδη, και ανέλαβε Δήμαρχος Τυρνάβου την 1η Δεκεμβρίου 1957, ύστερα από τον θάνατο του Δημάρχου Πλάκα, και ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου μέχρι τις 24 Μαΐου 1959. Ο Εμμανουήλ Αρίδας απεβίωσε «πλήρης ημερών» στις 18 Απριλίου 1982.


Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.tirnavos.gr και δημοσιεύτηκε στη Βικιπαίδεια μετά από άδεια.