Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2012/Φεβρουάριος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Faithless (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 210: Γραμμή 210:
:Το νόημά του είναι ακριβώς το δοκίμιο. Μια εναλλακτική είναι το «πραγματεία».   [[Συζήτηση χρήστη:ManosHacker|<span style="text-shadow:#ffffff 0em 0em 0.2em,#aabbdd -0.2em -0.2em 0.4em,#aabbdd 0.2em 0.2em 0.4em;color:#336699"><small>ManosHacker</small></span>]] 11:09, 11 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)
:Το νόημά του είναι ακριβώς το δοκίμιο. Μια εναλλακτική είναι το «πραγματεία».   [[Συζήτηση χρήστη:ManosHacker|<span style="text-shadow:#ffffff 0em 0em 0.2em,#aabbdd -0.2em -0.2em 0.4em,#aabbdd 0.2em 0.2em 0.4em;color:#336699"><small>ManosHacker</small></span>]] 11:09, 11 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)
::Εντάξει, ας συμφωνήσουμε τότε στο ''δοκίμιο''. Υπάρχει κάποιος εθελοντής να δημιουργήσει στο πρότυπο στα ελληνικά; (αφού η μετάφραση του πρώτου δοκιμίου είναι στο μεγαλύτερο μέρος της έτοιμη)--[[User:Glavkos|Γλαύκος]] <sup>[[User_talk:Glavkos|ρίχτο]]</sup> 14:36, 11 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)
::Εντάξει, ας συμφωνήσουμε τότε στο ''δοκίμιο''. Υπάρχει κάποιος εθελοντής να δημιουργήσει στο πρότυπο στα ελληνικά; (αφού η μετάφραση του πρώτου δοκιμίου είναι στο μεγαλύτερο μέρος της έτοιμη)--[[User:Glavkos|Γλαύκος]] <sup>[[User_talk:Glavkos|ρίχτο]]</sup> 14:36, 11 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

== [[Λευκαδα]] (Σημαντικα Προσωπα) ==
Το αρθρο εχει μεγαλωσει αρκετα απο την τελευταια φορα που το επισκευθηκα και αυτο ειναι σιγουρεα θετικο, αλλα χρειαζονται σιγουρα και αλλες προσθηκες. Διορθωσα (ελπιζω σωστα) καποια απο τα εσωτερικα links αλλα αυτο που θελω να θεσω προς συζητηση ειναι η πρωτη παραγραφος στην ενοτητα "Σημαντικα Προσωπα". Δεν ξερω με ποια λογικη και αιτιολογια προστεθηκε η παραγραφος αυτη (σαμπως καποιοι να ειναι πιο σημαντικοι απο τους υπολοιπους) που ακομη και αν εχει λογο υπαρξης (πχ. Μεγαλυτερη Εγκυκλοπαιδικοτητα? Οτι και αν σημαινει αυτο) σαφως και περιλαμβανει ανισες μεταξυ τους προσωπικοτητες. Απουσιαζει πχ ο Λευκαδιος Χερν (Εθνικος Ποιητης της Ιαπωνιας) και υπαρχει ο Αλεκος Παναγουλης. Η δε σειρα χωρις να ειναι αλφαβητικη γενα ερωτηματικα. Γιατι λογου χαρη ο Αποστολος Σαντας ειναι σημαντικοτερος απο τον Αριστοτελη Βαλαωριτη βασει σειρας αναφορας?
Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι η παραγραφος δεν χρειαζεται (εντουτοις το θετω προς συζητηση και δεν το αφαιρεσα) αλλα αν αποφασιστει απο την κοινοτητα να μεινει σαφως και πρεπει να εξορθολογηστει και να μπει με καποιου ειδους σειρα (αλφαβητικη, χρονολογικη κτλ).
[[Χρήστης:Faithless|faithless]] 08:48, 12 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Έκδοση από την 08:48, 12 Φεβρουαρίου 2012

0 Περικλής αγορεύων στην Πνύκα

Οι αρχαίοι Έλληνες για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες, συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που του είχαν δώσει την ονομασία Αγορά, δηλαδή τόπος συνάθροισης. Παρόλο που στην Αγορά πραγματοποιούνταν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, ήταν κυρίως το μέρος όπου οι πολίτες συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν και δημιουργούσαν.

Έτσι και εμείς, οι χρήστες της ελληνικής Βικιπαίδειας, διαθέτουμε για την κοινότητα μια ψηφιακή Αγορά ώστε να μπορούμε ευκολότερα να συζητάμε, να ενημερωνόμαστε, να συνεννοούμαστε και να γνωριζόμαστε μεταξύ μας! Οι δείκτες με τα χρήσιμα, από κάτω, μας μεταφέρουν σε διάφορους χώρους συζήτησης, ανακοινώσεων, βοήθειας, πληροφοριών και σε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται και αφορά τη Βικιπαίδεια. Όσοι και όσες θέλουν να προσθέσουν και να διαμορφώσουν αυτόν τον χώρο είναι ευπρόσδεκτοι και παροτρύνονται να το κάνουν.



Χρήσιμα:

Αιτήματα προς ΕΕΛΛΑΚ/ΕΔΕΤ

Πρόκειται για μια σειρά αιτημάτων με σκοπό την πλαισίωση της συνεργασίας και κατ' επέκταση εξομάλυνση των σχέσεων με τους φορείς που προωθούν δράσεις για τη Βικιπαίδεια:

  1. Στο mywikipedia.gr και κάθε ιστότοπο και έντυπο που αναφέρεται η δράση της mywikipedia να γίνεται αναφορά σχετικά με το ποιόν και τι εκπροσωπεί το site της (π.χ. Σύνδεσμος «Ποιοί είμαστε» στην πρώτη σελίδα) και να γίνεται σαφές πως δεν εκπροσωπεί ή υποκαθιστά την κοινότητα.
  2. Να ζητείται η άδεια του ιδρύματος wikimedia όταν χρησιμοποιούνται τα λογότυπά του σε έντυπα που εκτυπώνει ή διανέμει με άλλο τρόπο η ΕΕΛΛΑΚ και τουλάχιστο να υπάρχει συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τη χρήση των λογοτύπων και των εμπορικών σημάτων του Ιδρύματος Wikimedia.
  3. Να συζητούνται και κατ' ελάχιστο να κοινοποιούνται έγκαιρα για συζήτηση, θέματα που αφορούν την Βικιπαίδεια, σε ειδική σελίδα που θα δημιουργηθεί γιαυτό (έχει ήδη ζητηθεί πολλές φορές ανεπίσημα από την ΕΕΛΛΑΚ) και να μην διακινούνται μόνο μέσω emails.
  4. Να συμβουλεύεται η ΕΕΛΛΑΚ την κοινότητα πριν την διοργάνωση κάποιας νέας δραστηριότητας, προκειμένου να αποφεύγονται δραστηριότητες επικοινωνιακού αλλά ανούσιου (κατά την εκτίμηση της κοινότητας) χαρακτήρα και να υπάρχει συνεργασία πριν τον καθορισμό των δράσεων (συμβουλευτικός ρόλος της κοινότητας), για να γίνονται όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικές δράσεις χωρίς να σπαταλούνται άσκοπα τα χρήματα.
  5. Να υπάρξει συνολική, ανοικτή και εύκολα προσβάσιμη πληροφόρηση για όλα τα στοιχεία του έργου που αφορά την προώθηση της Βικιπαίδειας. (Τεχνικό δελτίο-παραδοτέα,εμπλεκόμενοι, διαγωνισμοί).
  6. Να δίνεται στην κοινότητα οτιδήποτε την αφορά, που προτίθεται να δημοσιοποιήσει η ΕΕΛΛΑΚ σε μέσα ενημέρωσης και ίντερνετ, πριν τη δημοσίευσή του, ώστε να υπάρχει έλεγχος ως προς την ακρίβεια και τον σκοπό του. Να ισχύει όχι μόνο για μεμονωμένες δημοσιεύσεις αλλά και για τον σχεδιασμό σειρών δημοσιεύσεων.
  7. Για όσο διαρκεί η καμπάνια, να μην εμφανίζονται υπεύθυνοι ή υπάλληλοι της ΕΕΛΛΑΚ ως μέλη της κοινότητας ή να μιλούν εκ μέρους της.
  8. Να αναδεικνύεται περισσότερο η Βικιπαίδεια και λιγότερο η πρωτοβουλία, όπως: α) Τα υλικά (ερωτηματολόγια, φυλλάδια κλπ) να δημιουργούνται εντός χώρων της κοινότητας (outreach, παράρτημα). β) Οι νέοι χρήστες να καλούνται σε χώρους εντός Βικιπαίδειας για οδηγίες, συμβουλές, εκπαίδευση και υποστήριξη.
  9. Ανακοινώσεις από την ΕΕΛΛΑΚ για αιτήσεις συμμετοχής Βικιπαιδιστών που επιθυμούν να βοηθήσουν σε παρουσιάσεις και εργαστήρια να γίνονται προς Βικιπαιδιστές δημόσια και έγκαιρα (όχι τελευταία στιγμή). Επίσης για όσους ήδη έχουν συμμετάσχει να μη συνάγεται το συμπέρασμα ότι είναι δεδομένη η συμμετοχή τους στο μέλλον και να μην δίδονται τα στοιχεία τους σε τρίτους φορείς ή να αναρτάται φωτογραφικό υλικό χωρίς προηγούμενη σχετική συνεννόηση και έγκριση.
  10. Να ζητείται στην αγορά ή/και από το wikimedia.gr, και όχι μόνο με προσωπικά email ή τηλεφωνήματα, η συμμετοχή χρηστών σε δράσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα (εφημερίδες, τηλεόραση κτλ).
  11. Οι κατευθυντήριες οδηγίες προς δημοσιογράφους, έντυπα κλπ να τονίζουν την διακριτή διαφορά της Βικιπαίδειας και των αξιών της από την καμπάνια για την Βικιπαίδεια. Ο στόχος είναι η καμπάνια να γίνεται, όχι να φαίνεται.

Τα παραπάνω είναι προαπαιτούμενα, εφόσον είναι επιθυμητή η συνεργασία της ΕΕΛΛΑΚ με μέλη από την κοινότητα της Βικιπαίδειας.

Ας προσυπογράψουν θετικά όσοι συμφωνούν κατά κύριο λόγο. Όσοι έχουν να προτείνουν επιπλέον ή να διορθώσουν, πριν υπογράψουν, είναι ευπρόσδεκτοι.

Στη διατύπωση του 6 δε θεωρώ ορθή «έγκριση», αλλά να δίνεται η δυνατότητα συμβουλής και συμβολής από τους Βικιπαιδιστές. --Focal Point 20:02, 29 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
σχόλιο αλλαγή του νο3 , όχι στην αγορά αλλά σ εκάποια άλλη υποσελίδα η πύλη η κάπου αλλού, μην γεμίζει πάλι η αγορά με ατελείωτα μπλα μπλα για την ΕΛΛΑΚ και το παράρτημα.--*tony esopiλέγε 19:55, 29 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
σχόλιο Μπορούμε να διαιρέσουμε την αγορά σε ενότητες όπως στην Αγγλική, ίσως. ManosHacker 19:59, 29 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Σχόλιο--Συμφωνώ με την δημιουργία ειδικής πύλης/σελίδας με έντονα εμφανές link στην Αγορά (στην λογική της ενότητας που λέει ο Μάνος) για θέματα της Κοινότητας. --Γλαύκος ρίχτο 17:30, 30 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
σχόλιο Μάνο, αν θέλεις επανάφερε το προηγούμενο προς το παρόν- και καταλήγουμε στη διατύπωση αργότερα. Αφού έχουν τοποθετηθεί όλοι.-Αχρήστηςσυζήτηση 23:12, 29 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
σχόλιο Να αφήσουμε το νέο και το παλιό με strike να φαίνεται; Νομίζω η νέα διατύπωση καλύπτει τα ίδια ακριβώς χωρίς να είναι επιθετική. ManosHacker 23:19, 29 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
σχόλιο Ενώ η λέξη έλεγχος είναι διαφορετική; Και πως θα γίνεται ο έλεγχος και όποιος έλεγχος δηλαδή; Είναι θέμα κατά πόσο μπορούν να εγγυηθούν ότι μπορούμε ως κοινότητα να έχουμε λόγο.--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 23:41, 29 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
σχόλιο Νομίζω ότι από εδώ και μπρος, καλό θα ήταν να ρωτήσουμε αν υπάρχουν αντιρρήσεις, για κάθε αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε (που δεν είναι γραμματικού/συντακτικού μόνο χαρακτήρα), πριν γίνει. -- ArielGlenn μετά το μπιπ 07:06, 30 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
  • Υπέρ Συμφωνώ. Σχόλιο "έγκαιρα": τουλάχιστον πόσες μέρες/εβδομάδες; Αν κάτι δεν τηρείται τι θα γίνεται; -[Ανώνυμος Χρήστης] 01:49, 30 Ιανουαρίου 2012 (UTC)
Σχόλιο Φαντάζομαι 4 ημέρες, το λιγότερο, για οτιδήποτε. Αν δεν τηρείται, ακόμα και να μπορεί κάποιος, δεν θα παρίσταται κανείς στη δράση. Όποιος από εμάς το αψηφίσει μπαίνει αυτόματα σε μαύρη λίστα. Θα μπορούσε δηλαδή να έχει υπάρξει από την ΕΕΛΛΑΚ συνεννόηση μαζί του από πριν, να έχει ετοιμαστεί, και τελευταία στιγμή να ανακοινώνεται και να μη μπορεί κανείς άλλος. Εάν οι δράσεις και οι δημοσιεύσεις δεν συζητούνται και απλά ανακοινώνονται, ενδεχομένως να αναρτάται μπάνερ ενημέρωσης ώστε να προστατεύονται οι αναγνώστες. Σε δεύτερη φάση θα μπορούσαν να μαζεύονται στοιχεία και να αποστέλλονται στην επιτροπή προγραμμάτων που βγάζει τις χρηματοδοτήσεις, στην πηγή των χρημάτων, υποθέτω. ManosHacker 07:23, 30 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία σας να συντάξετε πλαίσιο συνεργασίας με φορείς που προωθούν την wikipedia. Όσα από τα σημεία που έχετε θέσει εμπίπτουν στο υπάρχον πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕΛΛΑΚ θα υλοποιηθούν άμεσα, τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στο ΔΣ της ΕΕΛΛΑΚ όταν οριστικοποιηθεί η εσωτερική σας διαδικασία. Δυστυχώς δεν προλάβαμε την ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΕΛΛΑΚ που πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2012 όπου θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να εγκρίνουμε το προτεινόμενο πλαίσιο συνεργασίας ώστε να μην απαιτούνται άλλες διαδικασίες.

Όταν μας υποβάλετε τις οριστικές προτάσεις σας θα κοινοποιηθούν σε όλα τα μέλη της ΕΕΛΛΑΚ, τις προτάσεις σας μπορείτε να μας τις υποβάλετε ως wikimedia.gr ή μέσω του ιδρύματος wikimedia, η ΕΕΛΛΑΚ έχει πρόσφατα ολοκληρώσει πλαίσιο συνεργασίας με τα Creative Commons και το COMMUNIA.

Όπως γνωρίζεται η mywikipedia.gr είναι μια πρωτοβουλία της ΕΕΛΛΑΚ που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, με εθελοντές, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και την ενεργό συμμετοχή των μελών της.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της δημιουργίας ανοικτού εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου για την εκπαίδευση, και υλοποιείται μέσα από δυο βασικές δράσεις:

1. Την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα θέματα του εγκυκλοπαιδισμού και του Ανοιχτού Περιεχομένου καθώς και της χρήσης και σύνταξης εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, προβάλλοντας το συνεργατικό παράδειγμα της Wikipedia, με ενημερωτικά σεμινάρια, εργαστήρια και ενέργειες επιμόρφωσης και κινητοποίησης

2. Την κινητοποίηση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στην κατεύθυνση παραγωγής ανοιχτού εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, ώστε αυτό να απλωθεί σε περισσότερους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της δια βίου μάθησης και επιμόρφωσης.

Μέσα από αυτές τις δράσεις επιδιώκεται και ο εμπλουτισμός της Wikipedia στα Ελληνικά και η διεύρυνση της κοινότητας των συντακτών και χρηστών της Βικιπαίδειας με στόχο να συμβάλλουμε στην ελληνική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για την εκπαίδευση στον 21ο αιώνα.

Όλα τα παραδοτέα που ανήκουν ή παραχωρούνται στην ΕΕΛΛΑΚ και αφορούν την wikipedia μετα την οριστική παραλαβή τους θα καταχωρούνται στο My Wilipedia Greece , όλα τα υπόλοιπα παραδοτέα καταχωρούνται στο wiki της ΕΕΛΛΑΚ. Theodoros G. Karounos 10:57, 31 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Λανθασμένη αντιστοιχία τίτλου στην ελληνική και αγγλική Wikipedia

Δεν είμαι σίγουρη αν θέτω το ερώτημα στο σωστό χώρο. Αν όχι, συγχωρέστε με και υποδείξτε μου πού, για την υποβολή ανάλογων ερωτημάτων στο μέλλον. Ενημέρωσα το ελληνικό άρθρο Γιώργος Χ. Θεοχάρης και θέλησα να ενημερώσω και το αντίστοιχο στην αγγλική. Σ' αυτήν όμως είναι λανθασμένος ο τίτλος Giannis Ch. Theocharis αντί του Giοrgos Ch. Theocharis. Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί; Κι αν ναι, πως; (στην αναζήτηση κάπου μπερδεύτηκα). Ευχαριστώ --Wiaik 20:22, 30 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Το μετακίνησα εγώ. --*tony esopiλέγε 20:29, 30 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Παρουσίαση project

Στο πλαίσιο των ερευνητικών εργασιών που αναλαμβάνουν μαθητές στο Λύκειο, μια από τις ομάδες ασχολήθηκε με την Βικιπαίδεια και θα κάνει την παρουσίασή της σήμερα (31/1) στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, Μπουμπουλίνας 59 και Αθ. Διάκου. Αν θέλει κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει ή και να μιλήσει. Παρόμοιο πρότζεκτ έκαναν και μαθητές του 2ου Λυκείου Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη) και πήγα στην παρουσίασή του, μιλώντας αργότερα στα παιδιά που συμμετείχαν. -geraki talk 22:05, 30 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Θα ήθελα πολύ να πάω λόγω ιδιότητας, αλλά το είδα την ίδια ημέρα της παρουσίασης... Μήπως σε παρόμοιες περιπτώσεις να πούμε στα σχολεία να μας ενημερώνουν μερικές ημέρες νωρίτερα; --Ttzavarasσυζήτηση 12:09, 1 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Category:Living people

Υπάρχει αντίστοιχη κατηγορία στην ελληνική Wikipedia;--Wiaik 22:15, 30 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Όχι δεν υπάρχει, μόνο Κατηγορία:Γεννήσεις και Κατηγορία:Θάνατοι.--83.235.22.226 13:17, 1 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Νέα Αγορά

Διαπιστώνω πως Αγορά μας μπουκώνει από τα πολλά που συζητούνται και ορισμένοι ενοχλούνται, ζαλίζονται, χάνονται κλπ. Στην αγγλική έχουμε εφαρμογή της διαίρεσης σε θεματικές ενότητες: en:Wikipedia:Village_pump. Η πρότασή μου είναι να εφαρμόσουμε κι εμείς κάτι παρόμοιο. Η σκέψη μου είναι να μείνει ο κύριος χώρος συζήτησης η κεντρική της σελίδα και να τραβηχτούν σε ενότητες τα θέματα συζήτησης της πολιτικής και οι εξωτερικές δραστηριότητες, ίσως και τεχνικά θέματα. Να μείνει δηλαδή η κεντρική αγορά για ανακοινώσεις, βοήθεια νέων χρηστών, πρόσκληση σε άρθρα που χρειάζονται προσοχή στη σελίδα συζήτησής τους κλπ. ManosHacker 07:18, 31 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Γενικά συμφωνώ (μετά τα παράπονα τι θα γίνει που ανοίγους συζητήσεις που δε τελειώνουν;) --C messier 07:22, 31 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Η πρόταση έγινε σε ξεχωριστή ενότητα, πιο επίσημα, κατόπιν της συζήτησης παραπάνω, που μεταφέρω και εδώ:

σχόλιο αλλαγή του νο3 , όχι στην αγορά αλλά σ εκάποια άλλη υποσελίδα η πύλη η κάπου αλλού, μην γεμίζει πάλι η αγορά με ατελείωτα μπλα μπλα για την ΕΛΛΑΚ και το παράρτημα.--*tony esopiλέγε 19:55, 29 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
σχόλιο Μπορούμε να διαιρέσουμε την αγορά σε ενότητες όπως στην Αγγλική, ίσως. ManosHacker 19:59, 29 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Σχόλιο--Συμφωνώ με την δημιουργία ειδικής πύλης/σελίδας με έντονα εμφανές link στην Αγορά (στην λογική της ενότητας που λέει ο Μάνος) για θέματα της Κοινότητας. --Γλαύκος ρίχτο 17:30, 30 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Νομίζω η πρόταση αντικατοπτρίζει ακριβώς το ζητούμενο. Μέχρι στιγμής φαίνεται να συμφωνούν 4 συντάκτες για μια τέτοια ή παρόμοια αποφόρτιση της Αγοράς. Ας δούμε αν συμφωνούν ή διαφωνούν οι λοιποί συντάκτες, κατά πόσο είναι τεχνικά εφικτό αυτό και κατά πόσο έχουν διάθεση και το χρόνο οι διαχειριστές να συντηρούν την ενδεχόμενη νέα μορφή της Αγοράς με τις αναγκαίες μετακινήσεις κάθε μήνα.   ManosHacker 21:11, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πρότυπο Φεβρουαρίου

Αναζητείται ένας εθελοντής να φτιάξει το Πρότυπο:Ημερολόγιο29ΗμερώνΠουΞεκινάΤετάρτη για να φαίνεται όμορφα εδώ. Προσωπάκι έκφρασης Atlantia talk 19:28, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Έτοιμο. Ας ρίξουν μια ματιά και κάποιοι πιο έμπειροι μήπως μου ξέφυγε κάτι. --Γλαύκος ρίχτο 20:18, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Tι θα λέγατε να γινόταν ανανέωση της Κύριας Σελίδας; Κάποια παραδείγματα καλών κύριων σελίδων είναι της Ρωσικής[1], Πολωνικής[2], Νορβηγικής[3] κ.α.(Ewiki 19:46, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC))[απάντηση]

Μήπως τέτοια συζήτηση πρέπει να υπάρχει στην αντίστοιχη συζήτηση; Συμφωνώ με την αλλαγή ,είναι καιρός να την αλλάξουμε...Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 20:33, 2

Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Να το μεταφέρω εκεί;Μπορούν αρχικά να προταθούν κάποιες ιδέες και να επιλεξουμε μετά τι θα μπεί..(Ewiki 20:46, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC))[απάντηση]

Θα ήθελα πολύ να υπάρχει ένα ¨σαν σήμερα με γεγονότα και γεννήσεις προσώπων, αλλά είναι κάτι που δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει.--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 20:54, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Παρόμοιο με το Ημερολόγιο δηλαδή. Μπορεί να γίνει με κάποιες αλλαγές..(Ewiki 20:58, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC))[απάντηση]

Είναι η πρώτη σελίδα και είναι σημαντικό να φαίνεται ότι ανανεώνεται τακτικά ώστε να έχει και την ανάλογη επισκεψιμότητα. Όταν αυξηθεί η επισκεψιμότητα, θα αυξηθούν και οι χρήστες της βικιπαίδειας.--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 21:06, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πολύ σωστά. Γι'αυτό και εγώ το ανέφερα. Πολλά άρθρα θα αποκτήσουν περισσότερη επισκεψιμότητα προβάλοντάς τα στην Κύρια Σελίδα (Ewiki 21:12, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC))[απάντηση]
Ένα μικρό σχόλιο/ερώτηση: Η κύρια πύλη αυτή τη στιγμή δεν έχει περιεχόμενα στο «γνωρίζετε ότι..». Νομίζετε πως μπορεί να συντηρηθεί μια τέτοια πρόταση, με τις απαιτήσεις που έχει κάτι σαν το «σαν σήμερα»; Να πω επίσης πως σπάνια μπαίνει κανείς στην κύρια πύλη, το google πετά τον χρήστη κατευθείαν στη σελίδα του ενδιαφέροντός του, στο άρθρο.   ManosHacker 21:19, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Για κοίτα εδώ [4] πάνω από 15.000 καθημερινά (Ewiki 21:23, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC))[απάντηση]

Είδα! Και είδα και το άδειο στο γνωρίζετε ότι..   ManosHacker 21:32, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πώς θα μεταφράζατε το Anti-Counterfeiting Trade Agreement που είναι ο τίτλος του άρθρου στα Αγγλικά; Το Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραχάραξης ή της Πλαστογραφίας που έβαλα και στο άρθρο δεν με ικανοποιεί, γι'αυτό και δεν έχω μετακινήσει το άρθρο ακόμα σε ελληνικό τίτλο. Καμία ιδέα; --Γλαύκος ρίχτο 21:58, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

"εμπορική συμφωνία κατά της παραποίησης" ([5] που είναι επίσημη σελίδα του Ευρ. Κοινοβουλίου) Επίσης σε εφημερίδες, εκτός των παραπάνω 2, βλέπω και το "...κατά των Απομιμήσεων" (Καθημερινή) VJSC263IO 22:07, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Ευχαριστώ ..το μετακίνησα σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή (του Ευρ. Κοινοβουλίου). Το θέμα έχει ψωμί πάντως και νομίζω ότι σύντομα θα επανέλθουμε, όταν η συμφωνία θα έρθει προς επικύρωση. Δείτε κι εδώ την τελική version στα αγγλικά, όσοι από σας έχετε όρεξη για διάβασμα --Γλαύκος ρίχτο 22:16, 2 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

You have 2 weeks to stop ACTA in Greece otherwhise we will do CYBERWARFARE by defacing 300 sites and all the media and ministries. Μήνυμα από τη σελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης που μόλις την χακάρανε.--Diu 04:20, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Πολικό ψύχος στην ανατολική ευρώπη 2012

Τι τίτλο πρέπει να έχει ένα άρθρο με αυτό το θέμα; Είναι σίγουρα πολύ σοβαρό (πάνω από 120 επιβεβαιωμένοι νεκροί μέχρι στιγμής) και πιστεύω ότι του αξίζει ένα άρθρο. --C messier 09:18, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Κύμα ψύχους χειμώνα 2012, μια ιδέα; Γιατί εγώ που μένω Καναδά, μια χαρά χειμώνα είχαμε φέτος. Άλλα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα ήταν οι πλημμύρες στην Αυστραλία και την Βραζιλία πρόσφατα.--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 09:45, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Το πολικό είναι υπερβολική λέξη, και ας το λένε στις ελληνικές ειδήσεις.--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 09:46, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Γιατί όχι Κύμα ψύχους στην Ανατολική Ευρώπη το 2012, ή σκέτα Ευρώπη απλά...--Γλαύκος ρίχτο 10:40, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Άκουσα στις ειδήσεις Ανατολική και Κεντρική. Καλύτερα σκέτο Ευρώπη.--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 10:44, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Υπόψην ότι αλλού οφείλεται στην Ανατολική και αλλού στην Κεντρική Ευρώπη (αν και δε νομίζω ότι αυτό αρκεί για να γραφούν δύο άρθρα). Συμφωνώ κύμα ψύχους στην Ευρώπη το 2012. --C messier 11:23, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Αρθρο για ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

Αγαπητοί φίλοι εδώ και καιρό έχει προκύψει ένα θέμα με τη διαγραφή ιστορικών δεδομένων για τη ζωή του εν λόγου ιστορικού προσώπου από ανώνυμους "συγγραφείς-διαγραφείς" του συγκεκριμένου άρθρου. Πρόκειται για τα πιο κάτω ιστορικά δεδομένα:

1. Η Ληξιαρχική Πράξη Γάμου Βελουχιωτη - Ειρήνης Λελέκου, το οποίο βρίσκεται σε δύο τουλάχιστον site εδώ κι εδώ 2. Η Δικαστική διαμάχη που δεν επέτρεψε test DNA το έτος 2005 μεταξύ της Ειρήνης Λελέκου - Παππά και της Κατερίνας Μακρυγιάννη. Δείτε απάντηση της Ειρήνης Παππά στην Ελευθεροτυπία εδώ

Μπορείτε να δειτε επίσης τη "συζήτηση" στο άρθρο για το τι επικλήσεις γίνονται απ' την πλευρά των "συγγραφέων" αυτών προς όφελος της ...απόκρυψης ιστορικών δεδομένων και κατά τη γνώμη μου σε βάρος της ηλεκτρονικής ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας που λέγεται wikipedia.

ΠΙΣΤΕΥΩ πως δεν είναι θέμα μεροληψίας η ύπαρξη της ληξιαρχικής πράξης γάμου απ' το Δήμο Υπάτης, επειδή σκαναρισμένο αντίγραφο βρίσκεται στο site της θεωρούμενης κόρης του Αρη Βελουχιώτη www.andistasi.gr αλλά και στο site paredose.net. θΕΩΡΏ πως οι αναγνώστες της wiki έχουν δικαίωμα να έρθουν σε επαφή με αυτά τα ιστορικά στοιχεία, και η διαγραφή τους να αποτελέσει αιτία αποκλεισμού των διαγραφέων-"συγγραφέων". Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ιστορική έρευνα και κάποιοι να έρχονται και να τη διαγράφουν επειδή απλά δεν τους συμφέρει.

--Forevolution 15:49, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε τόσο για το μήνυμα σας όσο και για το ενδιαφέρον σας για το άρθρο Άρης Βελουχιώτης. Η πρακτική που ακολουθούμε για συγκεκριμένα λήμματα/άρθρα και για να επιλύονται τυχόν διαφωνίες ή άλλα θέματα που μπορεί να προκύπτουν, είναι να χρησιμοποιούμε κάθε φορά την ειδική σελίδα συζήτησης του εν λόγω άρθρου. Η αγορά αφορά μόνο γενικότερα ή επείγοντα θέματα. Για αυτόν τον λόγο σας παρακαλώ να μεταφέρετε τη συζήτησή σας εκεί. Όλα τα άρθρα είναι ανοικτά σε τροποποιήσεις σύμφωνα με τους κανόνες της Βικιπαίδειας και όλοι οι χρήστες είναι ελεύθεροι να συνεισφέρουν εκεί. Ευχαριστώ-Αχρήστηςσυζήτηση 16:01, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]


Πίνακας Κυπριανού

Καλησπέρα. Θα' θελα να ρωτήσω για τον δημιουργού αυτού του πίνακα. Βρήκα ότι αναφέρεται ως Μαυρογένης και ότι αυτό το έργο έχει ζωγραφιστεί το 1871 (για τα γεγονότα της 9ης Ιουλίου 1821). Έβαλα την άδεια ΚΚ-70 αν και δεν είμαι σίγουρος για το έτος θανάτου του ζωγράφου. Μήπως ξέρει κάποιος πότε πέθανε; Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 12:20, 4 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Το έργο είναι του 1971 και βρίσκεται στην συλλογή της Πινακοθήκης του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄. Ο ζωγράφος Γιώργος Μαυρογένης ζει ακόμη. -geraki talk 13:23, 4 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
  • το έργο εδώ, του 20ου αιώνα. Δεν αναφέρεται ζωγράφος.
  • ο ζωγράφος Γ. Μαυρογένης εδώ, «γεννήθηκε στη Λεμεσό, τον Μάρτη του 1928»
  • ο πίνακας Αρχείο:Executio.jpg διαγράφηκε λόγω ισχυόντων πνευματικών δικαιωμάτων

--Focal Point 13:50, 4 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ωχ, συγγνώμη, νόμιζα ήταν του 1871 (σύγχυσα το 9 με το 8). Ελπίζω ο ζωγράφος να μην θυμώσει που τον «έθαψα» :) Παρεπιπτόντως, εδώ βρίσκεται το χειρόγραφο κείμενο - μήπως κάποιος μπορεί να φωτογραφήσει τη σελίδα 10 και να ανεβάσει το αρχείο (ο δημιουργός έχει πεθάνει το 1917); Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 16:11, 4 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Επικοινωνία με ανώνυμο χρήστη: 77.49.145.110

Εγκυκλοπαιδικότητα άρθρων

Αγαπητοί φίλοι, περνώντας από τη σελίδα, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1. Κατά πόσο είναι κοινή η πολιτική της Βικιπαίδειας σε παγκόσμιο επίπεδο; Ένα άρθρο δηλαδή που έχει εγκυκλοπαιδική αξία για μια χώρα μπορεί να μην έχει για άλλη; 2. Υπάρχει κάποια "αποθήκη" άρθρων τα οποία όταν αλλάξουν κάποιες προϋποθέσεις μπορούν να αναρτηθούν ξανά; Και για πόσο χρόνο ισχύει αυτό; Αυτές οι απορίες προς το παρόν. Ευχαριστώ πολύ.--Drosoula 18:53, 5 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Καλώς όρισες κατ' αρχήν. Σχετικά με τα ερωτήματά σου: 1. Η πολιτική της ΒΠ διαμορφώνεται από τις κατά τόπους (χώρες) κοινότητες ως προς την εγκυκλοπαιδικότητα. Σε γενικές γραμμές, όμως, η εγκυκλοπαιδικότητα είναι "κοινός τόπος" για την μεγάλη πλειονότητα των ΒΠ και σπάνια κάτι εγκυκλοπαιδικό για την ελληνική είναι μη εγκυκλοπαιδικό για την αγγλική και αντιστρόφως. 2. Δεν υπάρχει "αποθήκη" άρθρων. Δεν είναι κατανοητό πάντως τι εννοείς με το "αν αλλάξουν κάποιες προϋποθέσεις", τι ακριβώς θέλεις να πεις; Π.χ. άρθρο για ένα σχολείο δεν είναι εγκυκλοπαιδικό. Αν το σχολείο βραβευθεί, τότε αποκτά εγκυκλοπαιδικότητα. Αν εννοείς αυτό, θα σε διαφωτίσει να διαβάσεις το Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα. 3. Είναι απολύτως επιθυμητή η μεταφορά των πηγών κατά την μετάφραση άρθρου από αλλόγλωσση Βικιπαίδεια. Δεν παραβιάζεται απολύτως κανένα πνευματικό δικαίωμα, όλα τα εγχειρήματα του Ιδρύματος wikimedia διανέμονται με ελεύθερη άδεια, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για πνευματικά δικαιώματα. Για ό,τι άλλο θέλεις η κοινότητα είναι πάντα ανοιχτή για να ρωτάς. --Ttzavarasσυζήτηση 19:10, 5 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Στην ερώτηση 2: Τα άρθρα δε σβήνονται ποτέ. Απλά δεν είναι προσβάσιμα. Άρα υπάρχει η αποθήκη για την οποία ρωτάς. --Focal Point 19:13, 5 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Μια διευκρίνηση όταν αντιγράφουμε μεταφράζοντας κείμενο από αλλόγλωσση βικιπαίδεια, αντιγράφουμε και τις παραπομπές και τις πηγές που έχει, καθώς και ενσωματώνουμε το πρότυπο (banner) π.χ. {{ενσωμάτωση κειμένου|en|Greek Wikipedia}} ή για Livepedia.gr που συνήθως δεν έχουμε "ορατές" πηγές και κρατάμε μόνο την απόδοση του κειμένου π.χ.{{livepedia|Ελλάδα}}. Δες για παράδειγμα Τσαρλς Μπέρνεϊ (λόγιος), Αιμίλιος Λεγκράν (που έχει και τα δύο παραδείγματα).--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 19:19, 5 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Με καλύψατε--Drosoula 19:59, 5 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Να σε καλωσορίσω κι εγώ, και να προσθέσω κάτι: όταν μια σελίδα έχει διαγραφεί και πας να την ξαναφτιάξεις, το σύστημα σε προειδοποιεί ότι επιχειρείς να ξαναδημιουργήσεις σελίδα που έχει διαγραφεί στο παρελθόν. Δεν στο απαγορεύει! Απλά σε ενημερώνει ότι το θέμα έχει συζητηθεί και το αποτέλεσμα ήταν αυτό. Αν στο μεταξύ έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό στο θέμα (π.χ. σχολείο ή άτομο που έλαβε σημαντικό βραβείο), αν έχεις αποθηκευμένο τον "κώδικα" (αυτό που φαίνεται όταν είσαι στην καρτέλα επεξεργασίας) σε ένα δικό σου αρχείο, σε γλιτώνει από τον κόπο να το ξαναγράψεις και να το μορφοποιήσεις (με εσωτερικούς συνδέσμους, επικεφαλίδες παραπομπές κλπ.). Καλό βικι-γράψιμο:)))--Saintfevrier 13:05, 6 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

WikiWomenCamp, Argentina, May 2012

Hi, I am using Google Translator. I can not speak Greek. I am helping to organise a conference for women involved with Wikimedia Foundation projects. (http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp ) If possible, would like a woman from Greece to attend. It will be an opportunity to gain leadership skills, and to interact with women from other countries who are trying to help improve Wikimedia in their own countries. In preparation for this conference, we are trying to benchmark the participation rates of women on Wikimedia projects, the places women participate and content related to women from specific countries. We have created a page about Greece at http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp/FAQ/Perspectives/Greece. It would be fantastic if people from Greece could help improve this page, or create a version that is written in Greek. Thank you for your help and patience.--22Kartika 15:47, 10 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Χαίρετε, χρησιμοποιώ τον μεταφραστή της Google. Δεν μιλάω ελληνικά. Βοηθώ στην διοργάνωση ενός συνεδρίου για τις γυναίκες που ασχολούνται με τα εγχειρήματα του ιδρύματος Wikimedia. (http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp) Αν είναι δυνατόν, θα θέλαμε να συμμετάσχουν και γυναίκες από την Ελλάδα. Θα είναι μια ευκαιρία να συνεργαστούν με τις γυναίκες των άλλων χωρών που προσπαθούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των εγχειρημάτων της Wikimedia στις δικές τους χώρες και να αποκτήσουν ηγετικές ικανότητες. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διάσκεψη αυτή, προσπαθούμε να συγκρίνουμε τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στα εγχειρήματα του Wikimedia, τους χώρους που συμμετέχουν γυναίκες και το περιεχόμενο που σχετίζεται με τις γυναίκες από τις συγκεκριμένες χώρες. Έχουμε δημιουργήσει μια σελίδα για την Ελλάδα στο http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiWomenCamp/FAQ/Perspectives/Greece. Παρακαλούμε τους χρήστες και τις χρήστριες που μιλούν ελληνικά να συμβάλουν στη βελτίωση αυτής της σελίδας. Νάστε καλά και καλή συνέχεια.--22Kartika 15:47, 10 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Διαμεσολάβηση-Διαιτησία

Λόγω αρκετών διαφωνιών που ανακύπτουν συχνά σε θέματα περιεχομένου προτείνω τυχόν συμπλήρωση και ενεργοποίηση της διαδικασίας διαμεσολάβησης και ξεκίνησα (αλλά δεν πρόλαβα να προχωρήσω σχεδόν καθόλου) τη μετάφραση του αντίστοιχου αγγλικού για τη Διαιτησία. Παρακαλώ για τη συμβολή σας. Ευχαριστώ -Αχρήστηςσυζήτηση 01:36, 11 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Μήπως έχουμε το αντίστοιχο στην ελληνική Βικιπαίδεια ή να το δημιουργήσω; Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα δεν το εντόπισα. Θα εκτιμούσα αν είχα μια γρήγορη απάντηση....καθώς δουλεύω το Τι σημαίνει "Αγνοήστε όλους τους κανόνες". Αναφέρεται στην ουσία σε σελίδες που είναι πρόταση ή ερμηνεία υπάρχουσας επίσημης σελίδας πολιτικής. Επίσης καλό θα ήταν να συζητήσουμε πως θα το μεταφράσουμε, καθώς η λέξη δοκίμιο που σου έρχεται ως πρώτος συνειρμός δεν ταιριάζει ιδιαίτερα. --Γλαύκος ρίχτο 11:06, 11 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Το νόημά του είναι ακριβώς το δοκίμιο. Μια εναλλακτική είναι το «πραγματεία».   ManosHacker 11:09, 11 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]
Εντάξει, ας συμφωνήσουμε τότε στο δοκίμιο. Υπάρχει κάποιος εθελοντής να δημιουργήσει στο πρότυπο στα ελληνικά; (αφού η μετάφραση του πρώτου δοκιμίου είναι στο μεγαλύτερο μέρος της έτοιμη)--Γλαύκος ρίχτο 14:36, 11 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Λευκαδα (Σημαντικα Προσωπα)

Το αρθρο εχει μεγαλωσει αρκετα απο την τελευταια φορα που το επισκευθηκα και αυτο ειναι σιγουρεα θετικο, αλλα χρειαζονται σιγουρα και αλλες προσθηκες. Διορθωσα (ελπιζω σωστα) καποια απο τα εσωτερικα links αλλα αυτο που θελω να θεσω προς συζητηση ειναι η πρωτη παραγραφος στην ενοτητα "Σημαντικα Προσωπα". Δεν ξερω με ποια λογικη και αιτιολογια προστεθηκε η παραγραφος αυτη (σαμπως καποιοι να ειναι πιο σημαντικοι απο τους υπολοιπους) που ακομη και αν εχει λογο υπαρξης (πχ. Μεγαλυτερη Εγκυκλοπαιδικοτητα? Οτι και αν σημαινει αυτο) σαφως και περιλαμβανει ανισες μεταξυ τους προσωπικοτητες. Απουσιαζει πχ ο Λευκαδιος Χερν (Εθνικος Ποιητης της Ιαπωνιας) και υπαρχει ο Αλεκος Παναγουλης. Η δε σειρα χωρις να ειναι αλφαβητικη γενα ερωτηματικα. Γιατι λογου χαρη ο Αποστολος Σαντας ειναι σημαντικοτερος απο τον Αριστοτελη Βαλαωριτη βασει σειρας αναφορας? Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι η παραγραφος δεν χρειαζεται (εντουτοις το θετω προς συζητηση και δεν το αφαιρεσα) αλλα αν αποφασιστει απο την κοινοτητα να μεινει σαφως και πρεπει να εξορθολογηστει και να μπει με καποιου ειδους σειρα (αλφαβητικη, χρονολογικη κτλ). faithless 08:48, 12 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]