SEAT Mii: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ r2.7.2+) (Ρομπότ: Τροποποίηση: it:SEAT Mii
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 25: Γραμμή 25:
==Βασικά στοιχεία==
==Βασικά στοιχεία==


Πρόκειται για τον επίσημο αντικαταστάτη του εμπορικά ανεπιτυχούς [[SEAT Arosa]], που είχε αποσυρθεί από την παραγωγή το [[2005]]. Προς το παρόν, το Mii παράγεται μόνο σε 3-πορτη hatchback εκδοχή αμαξώματος, αλλά μέσα στο [[2012]] θα ακολουθήσει και 5-πορτη, σε αντίθεση με το αποκλειστικά 3-πορτο Arosa. Ο χώρος αποσκευών του Mii είναι 251 λίτρα, ενώ μπορεί να φτάσει έως 951 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.
Πρόκειται για τον επίσημο αντικαταστάτη του εμπορικά ανεπιτυχούς [[SEAT Arosa]], που είχε αποσυρθεί από την παραγωγή το [[2005]]. Προς το παρόν, το Mii παράγεται μόνο σε 3-πορτη hatchback εκδοχή αμαξώματος, ενώ στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της [[Γενεύη|Γενεύης]], τον Μάρτιο του [[2012]], θα παρουσιαστεί και η 5-πορτη, σε αντίθεση με το αποκλειστικά 3-πορτο Arosa. Ο χώρος αποσκευών του Mii είναι 251 λίτρα, ενώ μπορεί να φτάσει έως 951 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.


==Συγγενικά μοντέλα==
==Συγγενικά μοντέλα==

Έκδοση από την 17:09, 8 Φεβρουαρίου 2012

SEAT Mii
Σύνοψη
ΚατασκευαστήςSEAT
Μητρική εταιρείαVolkswagen Group
ΠαραγωγήΟκτώβριος 2011 — σήμερα
ΣυναρμολόγησηΜπρατισλάβα, Σλοβακία
ΣχεδιαστήςWalter de'Silva,
Klaus Bischoff
Αμάξωμα και σασί
ΚατηγορίαΑυτοκίνητο πόλης
Αμάξωμα3-πορτο hatchback
5-πορτο hatchback
ΔιαμόρφωσηΚινητήρας μπροστά, εμπρόσθια κίνηση
ΠλατφόρμαVolkswagen Group MQB platform
Σχετική εξέλιξηVolkswagen up!
Škoda Citigo
Σύστημα κίνησης
Κινητήρας1.0 L 3-κύλινδρος σε σειρά (I3) 12-βάλβιδος, βενζίνης
Μετάδοση5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο
Διαστάσεις
Μεταξόνιο2.420 χιλιοστά
Μήκος3.550 χιλιοστά
Πλάτος1.650 χιλιοστά
Ύψος1.480 χιλιοστά
Κενό Βάρος854 κιλά

To SEAT Mii είναι ένα αυτοκίνητο πόλης της κατηγορίας Α, που παράγεται από την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία SEAT, από τον Οκτώβριο του 2011. Οι πρώτες παραδόσεις στα κράτη της Ευρώπης ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2011.

Βασικά στοιχεία

Πρόκειται για τον επίσημο αντικαταστάτη του εμπορικά ανεπιτυχούς SEAT Arosa, που είχε αποσυρθεί από την παραγωγή το 2005. Προς το παρόν, το Mii παράγεται μόνο σε 3-πορτη hatchback εκδοχή αμαξώματος, ενώ στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2012, θα παρουσιαστεί και η 5-πορτη, σε αντίθεση με το αποκλειστικά 3-πορτο Arosa. Ο χώρος αποσκευών του Mii είναι 251 λίτρα, ενώ μπορεί να φτάσει έως 951 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Συγγενικά μοντέλα

Στα πλαίσια της πολιτικής του ομίλου Volkswagen, στον οποίο η μάρκα εντάχθηκε το 1986, το SEAT Mii μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα Volkswagen Group MQB platform, με τα Volkswagen up! και Škoda Citigo. Τα τρία αυτά μοντέλα, εξελίχθηκαν από κοινού, ως το πρότζεκτ «Νέα Μικρή Οικογένεια» (New Small Family / NSF) και είναι ουσιαστικά ίδια τεχνολογικώς, εκτός από κάποιες διαφορές στην εξωτερική εμφάνιση και σε δευτερεύοντα στοιχεία εξοπλισμού. Κατασκευάζονται σε κοινές εγκαταστάσεις, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Και τα 3 αυτά μοντέλα, είναι τα πρώτα στην κατηγορία Α που προσφέρουν Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος. Ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 30 km/h, όταν ένας αισθητήρας λέιζερ αναγνωρίζει κίνδυνο πρόσκρουσης, οπότε το σύστημα ενεργοποιεί από μόνο του τα φρένα.

Κινητήρας

Επί του παρόντος, το μοντέλο προσφέρεται με έναν κινητήρα, με επιλογή ανάμεσα σε δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Το 2013, αναμένεται να προστεθεί και μία πλήρως ηλεκτροκίνητη εκδοχή, καθώς και μία έκδοση ικανή να καταναλώνει φυσικό αέριο (CNG), που θα εκπέμπει μόλις 79 gr CO2/km.