Škoda Citigo: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 25: Γραμμή 25:
==Εμπορική τοποθέτηση==
==Εμπορική τοποθέτηση==


Πρόκειται για τον πρώτο εκπρόσωπο της εταιρείας στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία Α, καθώς το [[Škoda Fabia]] ανήκει στην κάπως μεγαλύτερη κατηγορία Β. Προς το παρόν, το Citigo παράγεται μόνο σε 3-πορτη hatchback εκδοχή αμαξώματος, αλλά έως τα μέσα του [[2012]] θα ακολουθήσει και η 5-πορτη. Ο χώρος αποσκευών του είναι 251 λίτρα, ενώ μπορεί να φτάσει έως 951 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Παρά τις μικρές διαστάσεις του μοντέλου, ο [[Αεροδυναμική|αεροδυναμικός συντελεστής]] Cd είναι 0,33 - νούμερο καλό για την κατηγορία του.
Πρόκειται για τον πρώτο εκπρόσωπο της εταιρείας στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία Α, καθώς το [[Škoda Fabia]] ανήκει στην κάπως μεγαλύτερη κατηγορία Β. Προς το παρόν, το Citigo παράγεται μόνο σε 3-πορτη hatchback εκδοχή αμαξώματος, ενώ στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της [[Γενεύη|Γενεύης]], τον Μάρτιο του [[2012]], θα παρουσιαστεί και η 5-πορτη. Ο χώρος αποσκευών του είναι 251 λίτρα, ενώ μπορεί να φτάσει έως 951 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Παρά τις μικρές διαστάσεις του μοντέλου, ο [[Αεροδυναμική|αεροδυναμικός συντελεστής]] Cd είναι 0,33 - νούμερο καλό για την κατηγορία του.


==Συγγενικά μοντέλα==
==Συγγενικά μοντέλα==

Έκδοση από την 01:35, 1 Φεβρουαρίου 2012

Škoda Citigo
Σύνοψη
ΚατασκευαστήςŠkoda Auto
Μητρική εταιρείαVolkswagen Group
ΠαραγωγήΟκτώβριος 2011 — σήμερα
ΣυναρμολόγησηΜπρατισλάβα, Σλοβακία
ΣχεδιαστήςJozef Kabaň
Αμάξωμα και σασί
ΚατηγορίαΑυτοκίνητο πόλης
Αμάξωμα3-πορτο hatchback
5-πορτο hatchback
ΔιαμόρφωσηΚινητήρας μπροστά, εμπρόσθια κίνηση
ΠλατφόρμαVolkswagen Group MQB platform
Σχετική εξέλιξηVolkswagen up!
SEAT Mii
Σύστημα κίνησης
Κινητήρας1.0 L 3-κύλινδρος σε σειρά (I3) 12-βάλβιδος, βενζίνης
Μετάδοση5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο
Διαστάσεις
Μεταξόνιο2.420 χιλιοστά
Μήκος3.563 χιλιοστά
Πλάτος1.641 χιλιοστά
Ύψος1.478 χιλιοστά
Κενό Βάρος929 κιλά

To Škoda Citigo είναι ένα αυτοκίνητο πόλης της κατηγορίας Α, που παράγεται από την τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία Škoda Auto, από τον Οκτώβριο του 2011. Το μοντέλο θα λανσαριστεί προσεχώς στην Τσεχία και μέσα στο 2012 στις άλλες χώρες της Ευρώπης, στη Ρωσία και στις αγορές της Ασίας.

Εμπορική τοποθέτηση

Πρόκειται για τον πρώτο εκπρόσωπο της εταιρείας στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία Α, καθώς το Škoda Fabia ανήκει στην κάπως μεγαλύτερη κατηγορία Β. Προς το παρόν, το Citigo παράγεται μόνο σε 3-πορτη hatchback εκδοχή αμαξώματος, ενώ στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2012, θα παρουσιαστεί και η 5-πορτη. Ο χώρος αποσκευών του είναι 251 λίτρα, ενώ μπορεί να φτάσει έως 951 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Παρά τις μικρές διαστάσεις του μοντέλου, ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd είναι 0,33 - νούμερο καλό για την κατηγορία του.

Συγγενικά μοντέλα

Στα πλαίσια της πολιτικής του ομίλου Volkswagen, στον οποίο η μάρκα εντάχθηκε το 1991, το Citigo μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα Volkswagen Group MQB platform, με τα Volkswagen up! και SEAT Mii. Τα τρία αυτά μοντέλα, εξελίχθηκαν από κοινού, ως το πρότζεκτ «Νέα Μικρή Οικογένεια» (New Small Family / NSF) και είναι ουσιαστικά ίδια τεχνολογικώς, εκτός από κάποιες διαφορές στην εξωτερική εμφάνιση και σε δευτερεύοντα στοιχεία εξοπλισμού. Κατασκευάζονται σε κοινές εγκαταστάσεις, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Και τα 3 αυτά μοντέλα, είναι τα πρώτα στην κατηγορία Α που προσφέρουν Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος, το οποίο ειδικότερα από την Škoda ονομάζεται City Safe Drive. Ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 30 km/h, όταν ένας αισθητήρας λέιζερ αναγνωρίζει κίνδυνο πρόσκρουσης, οπότε το σύστημα ενεργοποιεί από μόνο του τα φρένα.

Κινητήρας

Το μοντέλο προσφέρεται με έναν κινητήρα, με επιλογή ανάμεσα σε δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις: