Παλούκια Σαλαμίνας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ θέλει επέκταση
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Τα '''Παλούκια''' είναι το [[επίνειο]] της [[Σαλαμίνα]]ς. Ονομάζεται γιατί παλιότερα για να δέσουν τα καΐκια ή τις βάρκες τους οι θαλασσινοί χρησιμοποιούσαν παλούκια και έδεναν με σκοινί τα σκάφη τους ως πρόχειρο αγκυροβόλιο. Σήμερα, υπάρχει συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το [[Πέραμα]] η οποία αποτελεί το κύριο τρόπο μετακίνησης από και προς το νησί.Σύμφωνα με τα στοιχεία της [[Eurostat]] για την επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Ευρώπης<ref>[http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=316127&ct=0&dt=20/02/2010#ixzz1CGFUJ3SW Στοιχεία της Eurostat για την επιβατική κίνηση]</ref>, to 2008 και το 2009, τα Παλούκια της Σαλαμίνας βρίσκονται στη δεύτερη θέση της λίστας και το Πέραμα στην τρίτη θέση.
Τα '''Παλούκια''' είναι το [[επίνειο]] της [[Σαλαμίνα]]ς. Ονομάζεται γιατί παλιότερα για να δέσουν τα καΐκια ή τις βάρκες τους οι θαλασσινοί χρησιμοποιούσαν παλούκια και έδεναν με σκοινί τα σκάφη τους ως πρόχειρο αγκυροβόλιο. Σήμερα, υπάρχει συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το [[Πέραμα]] η οποία αποτελεί το κύριο τρόπο μετακίνησης από και προς το νησί.Σύμφωνα με τα στοιχεία της [[Eurostat]] για την επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Ευρώπης<ref>[http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=316127&ct=0&dt=20/02/2010#ixzz1CGFUJ3SW Στοιχεία της Eurostat για την επιβατική κίνηση]</ref>, τo 2008 και το 2009, τα Παλούκια της Σαλαμίνας βρίσκονται στη δεύτερη θέση της λίστας και το Πέραμα στην τρίτη θέση.


=== Παραπομπές ===
=== Παραπομπές ===

Έκδοση από την 11:21, 16 Ιανουαρίου 2012

Τα Παλούκια είναι το επίνειο της Σαλαμίνας. Ονομάζεται γιατί παλιότερα για να δέσουν τα καΐκια ή τις βάρκες τους οι θαλασσινοί χρησιμοποιούσαν παλούκια και έδεναν με σκοινί τα σκάφη τους ως πρόχειρο αγκυροβόλιο. Σήμερα, υπάρχει συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Πέραμα η οποία αποτελεί το κύριο τρόπο μετακίνησης από και προς το νησί.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Ευρώπης[1], τo 2008 και το 2009, τα Παλούκια της Σαλαμίνας βρίσκονται στη δεύτερη θέση της λίστας και το Πέραμα στην τρίτη θέση.

Παραπομπές