Δίκαιη Ρωσία – Για την Αλήθεια: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Προσθήκη: bg:Справедлива Русия
ZéroBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Προσθήκη: sr:Праведна Русија
Γραμμή 41: Γραμμή 41:
[[ru:Справедливая Россия]]
[[ru:Справедливая Россия]]
[[simple:A Just Russia]]
[[simple:A Just Russia]]
[[sr:Праведна Русија]]
[[sv:Rättvisa Ryssland]]
[[sv:Rättvisa Ryssland]]
[[uk:Справедлива Росія]]
[[uk:Справедлива Росія]]

Έκδοση από την 21:07, 15 Δεκεμβρίου 2011

Η Δίκαιη Ρωσία (ρωσ. Справидливая Россия) είναι πολιτικό κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ηγέτης του από την ίδρυση του το 2006 είναι ο Σεργκέι Μιρόνοφ, που είναι Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας.

Ιστορία του κόμματος

Το κόμμα ιδρύθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 2006 από την ένωση των κομμάτων "RODINA" και του Κόμματος Συνταξιούχων Ρωσίας. Στις 14 Απριλίου του 2007, στο κόμμα εντάχθηκαν και οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Υπήρχε μάλιστα και η ιδέα το κόμμα να ενωθεί με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά ο ηγέτης του, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ απόρριψε την ιδέα, ισχυριζόμενος ότι η αίτηση της "Δίκαιης Ρωσίας" για να γίνει ένα αριστερό κόμμα ήταν μια αστεία ιδέα. Στις 22 Δεκεμβρίου του 2007, το κόμμα "Δίκαιη Ρωσία" ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας του Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τις προεδρικές εκλογές του 2008. Στις 25 Απριλίου του 2008, στο τρίτο ετήσιο συνέδριο της "Δίκαιης Ρωσίας", τροποποιήθηκε ο "χάρτης" του κόμματος για να διευκολύνει τις συγχωνεύσεις. Το 2008, το Ηνωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ρωσίας και το Ρωσικό Οικολογικό Κόμμα "Οι Πράσινοι" επίσης εντάχθηκαν στο κόμμα.

Αποτέλεσμα των εκλογών

Στις 11 Μαρτίου του 2007, στις βουλευτικές εκλογές το κόμμα τα πήγε καλά, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την δεύτερη θέση στις εκλογές, την οποία κατέχει έως σήμερα, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ήρθε δεύτερο σε 6 από τις 14 περιφέρειες που έπαιρναν χώρα οι εκλογές, και ήρθε πρώτο στη Σταυρούπολη. Σε αυτές τις εκλογές που έγιναν σε αυτές τις 14 περιφέρειες της χώρας, με μέσο όρο το κόμμα πήρε 15% των ψήφων και ήρθε τρίτο μετά το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας που πήρε 16% και την Ενωμένη Ρωσία που πήρε 45% των ψήφων. Οι δημοσκοπήσεις του Αυγούστου έδειχναν ότι η δημοτικότητα του κόμματος αυξήθηκε από το 7% στο 11%, και νικούσε το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2007, ανακοινώθηκε ότι το κόμμα είχε λάβει 38 έδρες στην Κρατική Δούμα.

Δείτε επίσης


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα A_Just_Russia της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).