Κασέρι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το '''κασέρι''' (ή '''''κασσέρι''''') είναι ημίσκληρο [[τυρί]] από πρόβειο και κατσικίσιο [[γάλα]], με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες. Παράγεται σε κυλινδρικά κεφάλια διαμέτρου 30 και ύψους 10 εκατοστών εμβαπτισμένα σε φυσικό κερί. Το κασέρι μπορεί να διατίθεται και σε παραλληλεπίπεδες φραντζόλες μήκους 30 εκατοστών και διατομής 10Χ10 εκατοστών. Παρασκευάζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και την Λέσβο. Έχει καταχωρηθεί ως [[Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης]] (Π.Ο.Π.)<ref>[http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=en ΦΕΚ 8 11/1/1994 τεύχος Β]</ref> με τον Καν.(ΕΟΚ)1107/96 της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Το κασέρι είναι η βασική τροφή τοων γκαμούνων, οι οποίες το τρώνε αφού το μετατρέψουν σε πολτό, την λεγόμενη κασεράδα, η οποία είναι ένα πότο μόνο για μουρλούς. Φάτε κρέας, κάνει καλό. Ω, μανίτσα.
Το '''κασέρι''' (ή '''''κασσέρι''''') είναι ημίσκληρο [[τυρί]] από πρόβειο και κατσικίσιο [[γάλα]], με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες. Παράγεται σε κυλινδρικά κεφάλια διαμέτρου 30 και ύψους 10 εκατοστών εμβαπτισμένα σε φυσικό κερί. Το κασέρι μπορεί να διατίθεται και σε παραλληλεπίπεδες φραντζόλες μήκους 30 εκατοστών και διατομής 10Χ10 εκατοστών. Παρασκευάζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και την Λέσβο. Έχει καταχωρηθεί ως [[Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης]] (Π.Ο.Π.)<ref>[http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=en ΦΕΚ 8 11/1/1994 τεύχος Β]</ref> με τον Καν.(ΕΟΚ)1107/96 της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Το κασέρι είναι η βασική τροφή των γκαμούνων, οι οποίες το τρώνε αφού το μετατρέψουν σε πολτό, την λεγόμενη κασεράδα, η οποία είναι ένα πότο μόνο για μουρλούς. Φάτε κρέας, κάνει καλό. Ω, μανίτσα.
==Παραπομπές==
==Παραπομπές==
{{Παραπομπές}}
{{Παραπομπές}}

Έκδοση από την 16:17, 5 Δεκεμβρίου 2011

Το κασέρικασσέρι) είναι ημίσκληρο τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες. Παράγεται σε κυλινδρικά κεφάλια διαμέτρου 30 και ύψους 10 εκατοστών εμβαπτισμένα σε φυσικό κερί. Το κασέρι μπορεί να διατίθεται και σε παραλληλεπίπεδες φραντζόλες μήκους 30 εκατοστών και διατομής 10Χ10 εκατοστών. Παρασκευάζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και την Λέσβο. Έχει καταχωρηθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.)[1] με τον Καν.(ΕΟΚ)1107/96 της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Το κασέρι είναι η βασική τροφή των γκαμούνων, οι οποίες το τρώνε αφού το μετατρέψουν σε πολτό, την λεγόμενη κασεράδα, η οποία είναι ένα πότο μόνο για μουρλούς. Φάτε κρέας, κάνει καλό. Ω, μανίτσα.

Παραπομπές