Samsung: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Τροποποίηση: da:Samsung Electronics
μ r2.6.4) (Ρομπότ: Προσθήκη: ne:सामसुङ
Γραμμή 47: Γραμμή 47:
[[ms:Samsung]]
[[ms:Samsung]]
[[nah:Samsung]]
[[nah:Samsung]]
[[ne:सामसुङ]]
[[nl:Samsung Group]]
[[nl:Samsung Group]]
[[no:Samsung]]
[[no:Samsung]]

Έκδοση από την 10:57, 4 Δεκεμβρίου 2011

Samsung
Η πρώτη έδρα της επιχείρησης τη δεκαετία του 1930 στο Daegu

Η Samsung Group είναι ο μεγαλύτερος Τσαιμπόλ [1] όμιλος επιχειρήσεων στη Νότια Κορέα. Απασχολεί 250.000 άτομα και πληρώνει φόρους ύψους περίπου 8% των εισοδημάτων της χώρας. Ο όμιλος καλύπτει εξαιρετικά ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Η γνωστότερη θυγατρική του ομίλου είναι η Samsung Electronics. Άλλη πολύ σημαντική θυγατρική του ομίλου είναι η Samsung Heavy Industries η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία στον πλανήτη[1]. Η έδρα του ομίλου βρίσκεται στην πόλη Suwon μόλις 48 χλμ από την πρωτεύουσα.

Ιστορία

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1938 ως κατάστημα λιανικής πώλησης. Μετά τον πόλεμο της Κορέας ο ιδρυτής της εταιρίας επέκτεινε τις δραστηριότητες στα οικοδομικά υλικά, τις οικοδομές και από το 1969 στα ηλεκτρονικά. Η λειτουργία ενός δικού της ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού σταμάτησε για πολιτικούς λόγους. Όπως όλοι οι κορεάτικοι όμιλοι επιχειρήσεων (Τσαιμπόλ Jaebeol) κατά τις διάρκεια της Κρίσης της Ασίας αποχώρησε από ορισμένες δραστηριότητες και συγκεντρώθηκε στις δραστηριότητες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών.

Παραπομπές

  1. Park, Kyunghee (28 Ιουλίου 2009). «July 29 (Bloomberg) – Samsung Heavy Shares Gain on Shell's Platform Orders (Update1)». Bloomberg. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2010.