Κολομπέ-λε-Ντεζ-Εγκλίζ (κοινότητα-εκπρόσωπος): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ r2.6.4) (Ρομπότ: Προσθήκη: oc:Colombey-les-Deux-Églises
Γραμμή 42: Γραμμή 42:
[[nl:Colombey-les-Deux-Églises]]
[[nl:Colombey-les-Deux-Églises]]
[[no:Colombey-les-Deux-Églises]]
[[no:Colombey-les-Deux-Églises]]
[[oc:Colombey-les-Deux-Églises]]
[[pl:Colombey-les-Deux-Églises]]
[[pl:Colombey-les-Deux-Églises]]
[[pt:Colombey-les-Deux-Églises]]
[[pt:Colombey-les-Deux-Églises]]

Έκδοση από την 16:16, 28 Νοεμβρίου 2011

Η εκκλησία του Κολομπέ λε ντεζ Εγκλίζ.

Το Κολομπέ λε ντεζ Εγκλίζ (Colombey-les-Deux-Églises) είναι χωριό - κοινότητα στο διαμέρισμα του Άνω Μάρνη στην βορειοανατολική Γαλλία.

Η κοινότητα δημιουργήθηκε διοικητικά το 1793, και έγινε μέρος της επαρχίας Σομόν και του καντονιού Μπλεζ. Το 1801, υπό το όνομα Κολομπέ, πέρασε υπό τον έλεγχο του καντονιού Juzennecourt. Το 1972, απορρόφησε τις κοινότητες Αρζαντόλ (Argentolles), Μπιέρν (Biernes), Μπλεζ (Blaise), Σανκούρ (Champcourt), Αρικούρ (Harricourt), Πρατζ (Pratz) και Λαβιλνέβ-ο-Φρεν (Lavilleneuve-aux-Fresnes).

Σαρλ ντε Γκολ

La Boisserie - Το σπίτι του Σαρλ ντε Γκολ στο Κολομπέ λε ντεζ Εγκλίζ

Η κοινότητα απέκτησε φήμη ως ο τόπος κατοικίας και ταφής του Γάλλου στρατιωτικού και πολιτικού του εικοστού αιώνα Σαρλ ντε Γκολ, ο οποίος απέκτησε σημαντική περιουσία στη νοτιοδυτική άκρη του χωριού το 1934. Είναι θαμμένος στο νεκροταφείο σε ένα ταπεινό τάφο με μόνο την επιγραφή "Charles de Gaulle 1890-1970". Σε αντίθεση με τον ταπεινό αυτόν τάφο στην δυτική έξοδο του χωριού υπάρχει ένας ψηλός 44,3 μέτρων Σταυρός της Λωρραίνης, ο οποίος τιμά τον διακεκριμένο ρόλο του κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ως αρχηγό των Ελεύθερων Γαλλικών Δυνάμεων.

Μετά το 1934 ο ντε Γκολ αποσύρθηκε επανειλημμένως στο Κολομπέ όταν η πολιτική του επιρροή εξασθενούσε: πρώτα με την ίδρυση της Τέταρτης Δημοκρατίας το 1946, και μετά μεταξύ των ετών 1953 και 1958 πριν γίνει Πρόεδρος πάλι στο αποκορύφωμα της Αλγερινής Κρίσης. Η τελευταία αποχώρησή του στο Κολομπέ ήρθε το 1969. Πέθανε εκεί το ακόλουθο έτος. Το Κολομπέ έγινε ευρέως γνωστό ως πολιτική μεταφορά για την προσωρινή αποχώρηση ενός πολιτικού από τα πολιτικά δρώμενα, μέχρι η χώρα του να τον καλέσει ξανά.

Ένα μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη του εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2008 από τον Νικολά Σαρκοζί και την Άγκελα Μέρκελ. Αυτή η από κοινού γαλλογερμανική πράξη σηματοδότησε την πεντηκοστή επέτειο των συνομιλιών στο Κολομπέ, στις 14 Σεπτεμβρίου 1958, μεταξύ του Σαρλ ντε Γκολ και του Κόνραντ Αντενάουερ ως μέρος της διαδικασίας της μεταπολεμικής συμφιλίωσης.

Γεωγραφία

Ο ποταμός Μπλεζ περνά μέσα από την κοινότητα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Colombey-les-Deux-Églises (έκδοση 404337224) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).