Γενεαλογικό δέντρο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Προσθήκη: cy:Coeden deulu
μ r2.6.4) (Ρομπότ: Προσθήκη: kk:Генеалогиялык ағаш
Γραμμή 32: Γραμμή 32:
[[id:Bagan silsilah]]
[[id:Bagan silsilah]]
[[it:Albero genealogico]]
[[it:Albero genealogico]]
[[kk:Генеалогиялык ағаш]]
[[ms:Salasilah keluarga]]
[[ms:Salasilah keluarga]]
[[nl:Stamboom]]
[[nl:Stamboom]]

Έκδοση από την 22:06, 20 Ιουλίου 2011

Παράδειγμα δενδρικής διάταξης «γενεαλογικού δένδρου προγόνων»

Το γενεαλογικό ή οικογενειακό δέντρο αποτελεί περιγραφική ή σχηματική αναφορά επί του συνόλου των γνωστών προγόνων ή απογόνων κάποιου ανθρώπου, καθώς και το διάγραμμα που τους εμφανίζει σε δενδρική δομή μέχρι κάποιο όριο, είτε στο παρόν, είτε σε ιστορικό παρελθόν.
Γενικά το γενεαλογικό δένδρο είναι ένας πίνακας που χρησιμοποιείται κυρίως στη γενεαλογία. Ο σκοπός του γενεαλογικού δέντρου είναι να αναδείξει συσχετισμούς και βαθμούς οικογενειακούς ή συγγένειας ανθρώπων. Σε αυτό καταγράφονται τα ονόματα των απογόνων καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες όπως ημερομηνίες γέννησης, θανάτου, βαπτίσεων, γάμων, τοποθεσίες και επαγγέλματα.

Μορφές γενεαλογικού δένδρου

Η δενδρική δομή των γενεαλογικών δένδρων παρουσιάζται κατά δύο μορφές: ως «Γενεαλογικό δένδρο απογόνων» και ως «Γενεαλογικό δένδρο προγόνων».

Γενεαλογικό δένδρο απογόνων: Η δενδρική δομή της μορφής αυτής παρουσιάζει τον αρχαιότερο πρόγονο στο κάτω μέρος με την ελέλιξη των απογόνων προς τα πάνω.
Γενεαλογικό δένδρο προγόνων: Η δενδρική δομή της μορφής αυτής παρουσιάζει, αντίθετα με το προηγούμενο, τον νεότερο απόγονο στο κάτω μέρος με δενδρική παρουσίαση των προγόνων του.

Δείτε επίσης

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Family tree της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).