Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 19: Γραμμή 19:
}}
}}


Ο '''Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας''' ([[ιαπωνική γλώσσα|ιαπ]]. 内閣総理大臣, σωστότερα - Πρωθυπουργός του Υπουργικού Συμβουλίου) είναι ο αρχηγός της Βουλής στην [[Ιαπωνία]]. Διορίζεται από τον [[Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας]]. Ο πρώτος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ήταν ο [[Ιτό Χιρομπούμι]]. Το αξίωμα κατέχει σήμερα ο [[Ναότο Καν]]. Ο θεσμός δημιουργήθηκε το 1885 και πήρε τη τελική του μορφή το 1947, αφού τέθηκε σε ισχύ το [[Σύνταγμα της Ιαπωνίας]].
Ο '''Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας''' ([[ιαπωνική γλώσσα|ιαπ]]. 内閣総理大臣, σωστότερα - Πρωθυπουργός του Υπουργικού Συμβουλίου) είναι ο αρχηγός της Βουλής στην [[Ιαπωνία]]. Διορίζεται από τον [[Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας|Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας]]. Ο πρώτος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ήταν ο [[Ιτό Χιρομπούμι]]. Το αξίωμα κατέχει σήμερα ο [[Ναότο Καν]]. Ο θεσμός δημιουργήθηκε το 1885 και πήρε τη τελική του μορφή το 1947, αφού τέθηκε σε ισχύ το [[Σύνταγμα της Ιαπωνίας]].


{{πολιτική-επέκταση}}
{{πολιτική-επέκταση}}

Έκδοση από την 16:07, 18 Απριλίου 2011

Πρωθυπουργός Ιαπωνίας
内閣総理大臣
Έμβλημα του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας
Κάτοχος
Ναότο Καν

από 8 Ιουνίου 2010
Διορισμός απόΑυτοκράτορας της Ιαπωνίας
Αρχικός κάτοχοςΙτό Χιρομπούμι
Δημιουργία1885
Ιστοσελίδαwww.kantei.go.jp/

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (ιαπ. 内閣総理大臣, σωστότερα - Πρωθυπουργός του Υπουργικού Συμβουλίου) είναι ο αρχηγός της Βουλής στην Ιαπωνία. Διορίζεται από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Ο πρώτος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ήταν ο Ιτό Χιρομπούμι. Το αξίωμα κατέχει σήμερα ο Ναότο Καν. Ο θεσμός δημιουργήθηκε το 1885 και πήρε τη τελική του μορφή το 1947, αφού τέθηκε σε ισχύ το Σύνταγμα της Ιαπωνίας.