Συζήτηση:Αγνωστικισμός: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 4: Γραμμή 4:


Αν εννοείς το ''Πάντων μέτρον άνθρωπος'' είναι Diels Kanz 80 B1
Αν εννοείς το ''Πάντων μέτρον άνθρωπος'' είναι Diels Kanz 80 B1

Υπάρχει και το περίφημο "Για τους θεούς δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτα: ούτε ότι υπάρχουν, ούτε ότι δεν υπάρχουν, ούτε τι λογής μορφή έχουν. Γιατί είναι πολλά τα όσα εμποδίζουν να γνωρίζουμε. Από τη μία το άδηλο του ζητήματος και από την άλλη η συντομία της ανθρώπινης ζωής", επίσης (Diels Kanz 80 Β4). Για αυτή του τη δήλωση ο Πρωταγόρας εξορίστηκε και τα βιβλία του ρίχτηκαν στην πυρά.--[[Χρήστης:Kalogeropoulos|Kalogeropoulos]] 11:31, 1 Ιουλ. 2005 (UTC)

Έκδοση από την 11:31, 1 Ιουλίου 2005

beautiful!--Kalogeropoulos 09:04, 1 Ιουλ. 2005 (UTC)

Δεν το προχώρησα πολύ ακόμη. Υπάρχει μια δήλωση του Πρωταγόρα σχετικά με τους θεούς που εκφράζει ουσιασικά την άποψη του ισχυρού αγνωστικισμού. Αν μπορείς να βρεις το πρωτότυπο ή έστω μια μετάφραση, θα ήταν καλό να την παραθέσουμε εδώ. --Diderot 11:04, 1 Ιουλ. 2005 (UTC)

Αν εννοείς το Πάντων μέτρον άνθρωπος είναι Diels Kanz 80 B1

Υπάρχει και το περίφημο "Για τους θεούς δεν μπορώ να γνωρίζω τίποτα: ούτε ότι υπάρχουν, ούτε ότι δεν υπάρχουν, ούτε τι λογής μορφή έχουν. Γιατί είναι πολλά τα όσα εμποδίζουν να γνωρίζουμε. Από τη μία το άδηλο του ζητήματος και από την άλλη η συντομία της ανθρώπινης ζωής", επίσης (Diels Kanz 80 Β4). Για αυτή του τη δήλωση ο Πρωταγόρας εξορίστηκε και τα βιβλία του ρίχτηκαν στην πυρά.--Kalogeropoulos 11:31, 1 Ιουλ. 2005 (UTC)