Βαλκανικό κύπελλο συλλόγων 1974: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: To '''Bαλκανικό Κύπελλο Συλλόγων 1974''' ήταν το 12ο Βαλκανικό Κύπελλο συλλόγων ποδοσφαίρου, μια [[ποδ...
 
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
To '''Bαλκανικό Κύπελλο Συλλόγων 1974''' ήταν το 12ο [[Βαλκανικό Κύπελλο συλλόγων ποδοσφαίρου]], μια [[ποδόσφαιρο|ποδοσφαιρική]] διοργάνωση στην οποία μετείχαν έξι σύλλογοι [[Βαλκάνια|βαλκανικών]] κρατών. Διεξήχθη σε δύο ομίλους με βαθμολογία και οι νικητές αγωνίστηκαν σε διπλό τελικό. Το Κύπελλο κατέκτησε '''αήττητη''' η '''Ακαντέμικ Σόφιας''' από τη [[Βουλγαρία]] για πρώτη φορά στην ιστορία της. Επίσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο πήγαινε σε ομάδα από την ίδια χώρα, κάτι που επίσης δεν είχε ξαναγίνει. Στον τελικό αντιμετώπισε τη Βαρντάρ Σκοπίων από τη [[Γιουγκοσλαβία]]. Η διοργάνωση ήταν η πιο σύντομη από όσες είχαν γίνει ως τότε, αφού από τις 6 Μαρτιου ως τον Ιούνιο του 1974.
To '''Bαλκανικό Κύπελλο Συλλόγων 1974''' ήταν το 12ο [[Βαλκανικό Κύπελλο συλλόγων ποδοσφαίρου]], μια [[ποδόσφαιρο|ποδοσφαιρική]] διοργάνωση στην οποία μετείχαν έξι σύλλογοι [[Βαλκάνια|βαλκανικών]] κρατών. Διεξήχθη σε δύο ομίλους με βαθμολογία και οι νικητές αγωνίστηκαν σε διπλό τελικό. Το Κύπελλο κατέκτησε '''αήττητη''' η '''Ακαντέμικ Σόφιας''' από τη [[Βουλγαρία]] για πρώτη φορά στην ιστορία της. Επίσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο πήγε σε ομάδα από την ίδια χώρα, κάτι που επίσης δεν είχε ξαναγίνει. Στον τελικό αντιμετώπισε τη Βαρντάρ Σκοπίων από τη [[Γιουγκοσλαβία]]. Η διοργάνωση ήταν η πιο σύντομη από όσες είχαν γίνει ως τότε, αφού από τις 6 Μαρτιου ως τον Ιούνιο του 1974.


==Α΄ Όμιλος==
==Α΄ Όμιλος==

Έκδοση από την 11:52, 19 Δεκεμβρίου 2010

To Bαλκανικό Κύπελλο Συλλόγων 1974 ήταν το 12ο Βαλκανικό Κύπελλο συλλόγων ποδοσφαίρου, μια ποδοσφαιρική διοργάνωση στην οποία μετείχαν έξι σύλλογοι βαλκανικών κρατών. Διεξήχθη σε δύο ομίλους με βαθμολογία και οι νικητές αγωνίστηκαν σε διπλό τελικό. Το Κύπελλο κατέκτησε αήττητη η Ακαντέμικ Σόφιας από τη Βουλγαρία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Επίσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο πήγε σε ομάδα από την ίδια χώρα, κάτι που επίσης δεν είχε ξαναγίνει. Στον τελικό αντιμετώπισε τη Βαρντάρ Σκοπίων από τη Γιουγκοσλαβία. Η διοργάνωση ήταν η πιο σύντομη από όσες είχαν γίνει ως τότε, αφού από τις 6 Μαρτιου ως τον Ιούνιο του 1974.

Α΄ Όμιλος

Βαθμολογία

Ομάδα Aγώνες Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Επίθεση Άμυνα Διαφορά τερμάτων Βαθμοί
Ακαντέμικ Σόφιας 4 3 0 1 9 2 +7 6
Μπακάου 4 2 1 1 5 3 +2 5
Μπολούσπορ 4 0 1 3 3 12 -9 1

Β΄ Όμιλος

Βαθμολογία

Ομάδα Aγώνες Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Επίθεση Άμυνα Διαφορά τερμάτων Βαθμοί
Βαρντάρ Σκοπίων 4 3 0 1 8 2 +6 6
Α.Ε. Λάρισα 4 1 1 2 5 8 -3 3
Παρτιζάνι Τιράνων 4 1 1 2 5 8 -3 3

Σχόλια: Η Λάρισα έχασε καθαρά από τη Βαρντάρ και στα δυο παιχνίδια (0-2, 0-3). Έτσι τα θετικά αποτελέσματα με την Παρτιζάνι (3-1 στο Αλκαζάρ και 2-2 εκτός) χρησίμεψαν μόνο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο.

Τελικός

  • ΤΕΛΙΚΟΣ (α΄ αγώνας): Σόφια, Ιούνιος 1974:
Ακαντέμικ Σόφιας 2–1 Βαρντάρ Σκοπίων
  • ΤΕΛΙΚΟΣ (β΄ αγώνας): Σκόπια, Ιούνιος 1974:
Βαρντάρ Σκοπίων 0–0 Ακαντέμικ Σόφιας

Εξωτερικές συνδέσεις