Μακεδονία του Πιρίν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Οι όροι '''Μακεδονία του Πίριν''' και '''Βουλγαρική Μακεδονία'''.[http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/24/Blaegovgrad.PNG]''' αναφέρoνται (αποκλειστικά από τους μη Έλληνες) για το κομμάτι της [[Μακεδονία|Αρχαίας Μακεδονίας]] (κάτι λιγότερο απο 10%) που κατέλαβαν οι Βούλγαροι το [[1912]]. Συνορεύει νότια με την [[Ελλάδα]] και προς δυσμάς με την [[Π.Γ.Δ.Μ.]], ενώ βρέχεται από τoν Στρυμώνα ποταμό. Η συνολική έκτασή τoυ φθάνει τα 6449.5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και o πληθυσμός τoυ είναι 341.245 κάτοικοι.
Οι όροι '''Μακεδονία του Πίριν''' και '''Βουλγαρική Μακεδονία[http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/24/Blaegovgrad.PNG]''' αναφέρoνται (αποκλειστικά από τους μη Έλληνες) για το κομμάτι της [[Μακεδονία|Αρχαίας Μακεδονίας]] (κάτι λιγότερο απο 10%) που κατέλαβαν οι Βούλγαροι το [[1912]]. Συνορεύει νότια με την [[Ελλάδα]] και προς δυσμάς με την [[Π.Γ.Δ.Μ.]], ενώ βρέχεται από τoν Στρυμώνα ποταμό. Η συνολική έκτασή τoυ φθάνει τα 6449.5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και o πληθυσμός τoυ είναι 341.245 κάτοικοι.


Σήμερα αναφέρεται ως διαμέρισμα τoυ '''[[Μπλαγκόεβγκραντ (διαμέρισμα)|Μπλαγκόεβγκραντ]]''' στην NΔ [[Βουλγαρία]].
Σήμερα αναφέρεται ως διαμέρισμα τoυ '''[[Μπλαγκόεβγκραντ (διαμέρισμα)|Μπλαγκόεβγκραντ]]''' στην NΔ [[Βουλγαρία]].

Έκδοση από την 13:24, 21 Σεπτεμβρίου 2006

Οι όροι Μακεδονία του Πίριν και Βουλγαρική Μακεδονία[1] αναφέρoνται (αποκλειστικά από τους μη Έλληνες) για το κομμάτι της Αρχαίας Μακεδονίας (κάτι λιγότερο απο 10%) που κατέλαβαν οι Βούλγαροι το 1912. Συνορεύει νότια με την Ελλάδα και προς δυσμάς με την Π.Γ.Δ.Μ., ενώ βρέχεται από τoν Στρυμώνα ποταμό. Η συνολική έκτασή τoυ φθάνει τα 6449.5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και o πληθυσμός τoυ είναι 341.245 κάτοικοι.

Σήμερα αναφέρεται ως διαμέρισμα τoυ Μπλαγκόεβγκραντ στην NΔ Βουλγαρία.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι