Hyundai: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
H '''Χιουντάι''' (Hyundai) είναι όμιλος επιχειρήσεων από την [[Νότια Κορέα]]. Η εταιρία ήταν γνωστη για την αυτοκινητοβιομηχανία της [[Hyundai Motors]] (που μαζί με την [[Kia Motors]] ίδρυσε την [[Hyundai Kia Automotive Group]]). Μετά την οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο όμιλος μεταρρυθμίστηκε και πολλές εταιρίες αποσπαστήκανε. Η σημερινή ''Hyundai Group'' παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας μετά την [[Samsung]], γνωστή θυγατρική της οποίας είναι η ναυτιλιακή εταιρία [[Hyundai Merchant Marine]].
H '''Χιουντάι''' (Hyundai) είναι όμιλος επιχειρήσεων [[Τσαιμπόλ]] από την [[Νότια Κορέα]]. Η εταιρία ήταν γνωστη για την αυτοκινητοβιομηχανία της [[Hyundai Motors]] (που μαζί με την [[Kia Motors]] ίδρυσε την [[Hyundai Kia Automotive Group]]). Μετά την οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο όμιλος μεταρρυθμίστηκε και πολλές εταιρίες αποσπαστήκανε. Η σημερινή ''Hyundai Group'' παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας μετά την [[Samsung]], γνωστή θυγατρική της οποίας είναι η ναυτιλιακή εταιρία [[Hyundai Merchant Marine]].


[[Κατηγορία:Οικονομία της Νότιας Κορέας]]
[[Κατηγορία:Οικονομία της Νότιας Κορέας]]

Έκδοση από την 14:17, 30 Νοεμβρίου 2010

H Χιουντάι (Hyundai) είναι όμιλος επιχειρήσεων Τσαιμπόλ από την Νότια Κορέα. Η εταιρία ήταν γνωστη για την αυτοκινητοβιομηχανία της Hyundai Motors (που μαζί με την Kia Motors ίδρυσε την Hyundai Kia Automotive Group). Μετά την οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο όμιλος μεταρρυθμίστηκε και πολλές εταιρίες αποσπαστήκανε. Η σημερινή Hyundai Group παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας μετά την Samsung, γνωστή θυγατρική της οποίας είναι η ναυτιλιακή εταιρία Hyundai Merchant Marine.