Τυχαία μεταβλητή: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{επιμέλεια}}
{{επιμέλεια}}
Ορίζουμε μια τυχαία μεταβλητή σε ένα [[χώρος πιθανότητας|χώρο πιθανότητας]] <math>(\Omega,\mathcal{F},P)</math> ως μια συνάρτηση από το Ω στο R που όλα τα υποσύνολα του Ω που σε πάνε σε σύνολα της Μπορελιανής άλγεβρας ανήκουν στην [[σ-άλγεβρα]] <math>\mathcal{F}</math>. Αυτός ο ορισμός ισχύει για τη μια διάσταση αλλά επεκτείνεται άνετα και σε περισσότερες διαστάσεις.
Ορίζουμε μια τυχαία μεταβλητή σε ένα [[χώρος πιθανότητας|χώρο πιθανότητας]] <math>(\Omega,\mathcal{F},P)</math> ως μια συνάρτηση από το <math>\Omega</math> στο R που όλα τα υποσύνολα του <math>\Omega</math> που σε πάνε σε σύνολα της Μπορελιανής άλγεβρας ανήκουν στην [[σ-άλγεβρα]] <math>\mathcal{F}</math>. Αυτός ο ορισμός ισχύει για τη μια διάσταση αλλά επεκτείνεται άνετα και σε περισσότερες διαστάσεις.


[[Κατηγορία:Θεωρία πιθανοτήτων]]
[[Κατηγορία:Θεωρία πιθανοτήτων]]

Έκδοση από την 09:24, 14 Σεπτεμβρίου 2006

Ορίζουμε μια τυχαία μεταβλητή σε ένα χώρο πιθανότητας ως μια συνάρτηση από το στο R που όλα τα υποσύνολα του που σε πάνε σε σύνολα της Μπορελιανής άλγεβρας ανήκουν στην σ-άλγεβρα . Αυτός ο ορισμός ισχύει για τη μια διάσταση αλλά επεκτείνεται άνετα και σε περισσότερες διαστάσεις.