Οικολογική Παρέμβαση: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Nestor 73 (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η '''Οικολογική Παρέμβαση''' δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2007 και αποτέλεσε ένα πολιτικό σχήμα που συμμετείχε στον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ([[ΣΥΡΙΖΑ]]) στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Το σχήμα συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία μελών των Οικολόγων Ελλάδας, του φυσιολατρικού και κοινωνικού κινήματος Κρίκος του Λαού, της Αριστερής Αντιπολίτευσης και ανένταχτων του χώρου της πολιτικής Οικολογίας.
{{επιμέλεια}}


Το σχήμα δημιουργήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές. Πρώτοι (και μόνοι) εκπρόσωποι της Οικολογικής Παρέμβασης και μέλη του Συντονιστικού/Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχαν δύο μέλη από κάθε συνιστώσα, ήταν ο [[Τάσος Πανταζίδης]] και ο [[Γιώργος Χαλκιάς]].
Η «Οικολογική Παρέμβαση» δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2007 και αποτέλεσε ένα πολιτικό σχήμα που συμμετείχε στον «Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Το σχήμα συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία μελών των «Οικολόγων Ελλάδας», του «Φυσιολατρικού και Κοινωνικού Κινήματος Κρίκος του Λαού», της «Αριστερής Αντιπολίτευσης» και ανένταχτων του χώρου της πολιτικής Οικολογίας.
Το σχήμα δημιουργήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές.
Το Νοέμβριο του 2007 το σχήμα διασπάστηκε και διαλύθηκε και σήμερα υπάρχει μόνο κατ' όνομα. Τα μέλη της Οικολογικής Παρέμβασης που διαφώνησαν και αποχώρησαν από αυτήν εντάχθηκαν στην πολιτική οργάνωση «[[Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας]]».
Πρώτοι (και μόνοι) εκπρόσωποι της «Οικολογικής Παρέμβασης» και μέλη του Συντονιστικού / Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (στο οποίο συμμετείχαν δύο μέλη από κάθε συνιστώσα) ήταν ο Τάσος Πανταζίδης και ο Γιώργος Χαλκιάς.
[[Κατηγορία:Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ]]
Το Νοέμβριο του 2007 το σχήμα διασπάστηκε και διαλύθηκε και σήμερα υπάρχει μόνο κατ’όνομα. Τα μέλη της «Οικολογικής Παρέμβασης» που διαφώνησαν και αποχώρησαν από αυτήν, εντάχθηκαν στην Πολιτική Οργάνωση «[[Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας]]».
[[Κατηγορία:Οικολογικά κόμματα]]

Έκδοση από την 12:59, 13 Οκτωβρίου 2010

Η Οικολογική Παρέμβαση δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2007 και αποτέλεσε ένα πολιτικό σχήμα που συμμετείχε στον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Το σχήμα συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία μελών των Οικολόγων Ελλάδας, του φυσιολατρικού και κοινωνικού κινήματος Κρίκος του Λαού, της Αριστερής Αντιπολίτευσης και ανένταχτων του χώρου της πολιτικής Οικολογίας.

Το σχήμα δημιουργήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές. Πρώτοι (και μόνοι) εκπρόσωποι της Οικολογικής Παρέμβασης και μέλη του Συντονιστικού/Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχαν δύο μέλη από κάθε συνιστώσα, ήταν ο Τάσος Πανταζίδης και ο Γιώργος Χαλκιάς.

Το Νοέμβριο του 2007 το σχήμα διασπάστηκε και διαλύθηκε και σήμερα υπάρχει μόνο κατ' όνομα. Τα μέλη της Οικολογικής Παρέμβασης που διαφώνησαν και αποχώρησαν από αυτήν εντάχθηκαν στην πολιτική οργάνωση «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας».