Πόλη της Γουατεμάλας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
LaaknorBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Ρομπότ: Προσθήκη: ay:Watimala marka
μ Ρομπότ: Προσθήκη: sco:Guatemala Ceety
Γραμμή 75: Γραμμή 75:
[[ru:Гватемала (город)]]
[[ru:Гватемала (город)]]
[[sah:Гуатемала (куорат)]]
[[sah:Гуатемала (куорат)]]
[[sco:Guatemala Ceety]]
[[simple:Guatemala City]]
[[simple:Guatemala City]]
[[sk:Guatemala (mesto)]]
[[sk:Guatemala (mesto)]]

Έκδοση από την 07:19, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πόλη της Γουατεμάλας

H Πόλη της Γουατεμάλας είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Δημοκρατία της Γουατεμάλας.Ο πληθυσμός της πόλης μαζί με τα προάστια υπερβαίνει τα 7.300.000 κατοικούς είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.Ο Πληθυσμός της Πόλη της Γουατεμάλας γνώρισε δραστική αύξηση από το 1970 όταν πραγματοποιήθηκε μεγάλη εισροή των μεταναστών από τους αυτόχθονες των απομακρυσμένων περιοχών, καθώς και μια μεγάλη εισροή ξένων ομάδων.


Ιστορία

Η πόλη της Γουατεμάλας βρίσκεται σχεδόν πάνω απο την η αρχαία πόλη των Μάγιας που ονομαζόταν Kaminaljuyu.Η Kaminaljuyu χρονολογείται περίπου πριν απο 9000 χρόνια και είναι μια από τις πιο αξιόλογες αρχαιολογικές τοποθεσίες της Αμερικής. Το κέντρο της πόλης Kaminaljuyu βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το παλαιότερο τμήμα της Πόλης της Γουατεμάλας. Ωστόσο, στα τέλη του 20ου αιώνα, η πόλη αναπτύχθηκε γύρω από τα ερείπια, και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πάνω από αυτά πριν αυτά αρχίσουν να προστατεύονται. Στην ισπανική αποικιακή εποχή,η πόλη της Γουατεμάλας ήταν μια μικρή πόλη.Είχε ένα μοναστήρι που ονομάζεταν Eλ Κάρμεν, ιδρύθηκε το 1629. Ηταν η πρωτεύουσα της ισπανικής αρχηγίας της Γουατεμάλα, καλύπτοντας τις περισσότερες από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, μεταφέρθηκε εδώ μετά από μια σειρά από σεισμούς - που άρχισαν στις 29 Ιουλίου, 1773 - κατέστρεψαν την παλιά πρωτεύουσα, Αντίγκουα της Γουατεμάλας. Η Πόλη της Γουατεμάλας ήταν η πόλη που διαδραματίστηκε η δήλωση της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Αμερικής από την Ισπανία, και έγινε η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Επαρχιών της Κεντρικής Αμερικής το 1821.

Πηγές-Συνδέσεις

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Guatemala_City της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).