Βιντεοπαιχνίδι δράσης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 16: Γραμμή 16:
Το πρώτα παιχνίδια δράσης ήταν το [[1978]] με το όνομα ''Space Invaders'', το [[1979]] με το όνομα ''Asteroids'', και το [[1980]] ο ''Pacman''. Μετά ακολούθησε το [[1982]] το ''Robotron 2084'', το [[1984]] το ''Paperboy'' το [[1984]] και τέλος το ''Doom'' που άρχιζε να εμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του '80.
Το πρώτα παιχνίδια δράσης ήταν το [[1978]] με το όνομα ''Space Invaders'', το [[1979]] με το όνομα ''Asteroids'', και το [[1980]] ο ''Pacman''. Μετά ακολούθησε το [[1982]] το ''Robotron 2084'', το [[1984]] το ''Paperboy'' το [[1984]] και τέλος το ''Doom'' που άρχιζε να εμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του '80.


Τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτεται κάτι απίστευτο. Στην σχολή οικονομικών στο [[Ελσίνκι]] της Φινλανδίας ανάκαλυψαν πως τα παιχνίδια δράσης ακονίζουν το μυαλό ενος ανθρώπου, επειδή υπάρχουν πολλά μυστικά τα οπόια κατά την διάρκεια ενος παιχνιδιού ο παίκτης σκέφτεται με αποτέλεσμα να ακονίζει το μυαλό του. Ενα τέτοιο περιστατικό είχε ξαναγίνει και στο Πανεπιστήμιο της [[Ροτσέστερ]], στην Αγγλία, μαθητές που έπαιξαν το παιχνίδι ''Unreal Tournament 3'' και το αποτέλεσμα ήταν πως η απόδοση τους ανέβηκε κατά 20&.
Τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτεται κάτι απίστευτο. Στην σχολή οικονομικών στο [[Ελσίνκι]] της Φινλανδίας ανάκαλυψαν πως τα παιχνίδια δράσης ακονίζουν το μυαλό ενος ανθρώπου, επειδή υπάρχουν πολλά μυστικά τα οπόια κατά την διάρκεια ενος παιχνιδιού ο παίκτης σκέφτεται με αποτέλεσμα να ακονίζει το μυαλό του. Ενα τέτοιο περιστατικό είχε ξαναγίνει και στο Πανεπιστήμιο της [[Ροτσέστερ]], στην Αγγλία, μαθητές που έπαιξαν το παιχνίδι ''Unreal Tournament 3'' και το αποτέλεσμα ήταν πως η απόδοση τους ανέβηκε κατά 20%.


==Πηγές==
==Πηγές==

Έκδοση από την 13:53, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Τα Παιχνίδια Δράσης είναι μια κατηγορία βιντεοπαιχνδιών που αποτελείται απο κατηγορίες όπως, shooter games, fighting games η platform games. Τα περισσότερα παιχνίδια δράσης αναλύουν μια ζωή ενός πρωταγωνιστή, και συνήθως είναι τρίτου προσώπου. Δηλαδή, αμα πάρουμε για παράδειγμα, το Grand Theft Auto: Vice City Stories η το Grand Theft Auto: San Andreas, είναι παιχνίδια τρίτου προσώπου και αναλύουν την ζωή ενός πρωταγωνιστή. Ο Πρωταγωνιστής θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον κακό που του έκανε μια κακή πράξη, και θέλει να πάρει μια εκδίκηση. Συνήθως, έτσι είναι τα σενάρια ενός παιχνιδιού δράσης.

Γενική Περιγραφή

Αρχικά, ένα παιχνίδι δράσης, αποτελείται απο αποστολές. Σας θέτουν αποστολές που πρέπει να τις κάνετε, και έτσι θα πάρετε χρήματα, η θα ξεκλειδώσετε άλλες αποστολές η θα ξεκλειδώσετε διάφορα αντικείμενα που είναι βασικά για τον πρωταγωνιστή. Επίσης, σε ένα παιχνίδι τέτοιου είδους παίζουν ρόλο και τα γραφικά. Επίσης, στα περισσότερα παιχνίδια η μάλλον σε όλα υπάρχουν όπλα που θα σας χρειαστούν στις επόμενες αποστολές. Τέλος, στα αριστερά η στα δεξιά της οθόνης είτε του υπολογιστή είτε της τηλεόρασης, υπάρχει μια μπάρα ζωής που σας δείχνει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο παίχτης σας.

Κατηγορίες Παιχνιδιών Δράσης

  • Shooter Games: Αυτη η κατηγορία περιέχει παιχνίδια που συνήθως είναι τρίτου προσώπου (π.χ. Grand Theft Auto: San Andreas.
  • Platform Games: Παιχνίδια που είχαν παίξει σημαντικό ρόλο στο παρελθόν που περιέχουν συνήθως τα φλίπερ (π.χ. Donkey Kong.
  • Maze Games: Παιχνίδια που υπάρχουν γρίφους, πάζλ κ.λ.π. Καλό παράδειγμα μπορεί να αποδειχτεί η διάσημη σειρά Pacman.
  • Fighting Games: Παιχνίδια που περιέχουν ξύλο. Τα τελευταία χρόνια, τα Fighting Games αναπτύσσονται συνεχώς λόγω μεγάλων σειρών τέτοιας κατηγορίας όπως το Street Fighter.

Ιστορία

Το πρώτα παιχνίδια δράσης ήταν το 1978 με το όνομα Space Invaders, το 1979 με το όνομα Asteroids, και το 1980 ο Pacman. Μετά ακολούθησε το 1982 το Robotron 2084, το 1984 το Paperboy το 1984 και τέλος το Doom που άρχιζε να εμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτεται κάτι απίστευτο. Στην σχολή οικονομικών στο Ελσίνκι της Φινλανδίας ανάκαλυψαν πως τα παιχνίδια δράσης ακονίζουν το μυαλό ενος ανθρώπου, επειδή υπάρχουν πολλά μυστικά τα οπόια κατά την διάρκεια ενος παιχνιδιού ο παίκτης σκέφτεται με αποτέλεσμα να ακονίζει το μυαλό του. Ενα τέτοιο περιστατικό είχε ξαναγίνει και στο Πανεπιστήμιο της Ροτσέστερ, στην Αγγλία, μαθητές που έπαιξαν το παιχνίδι Unreal Tournament 3 και το αποτέλεσμα ήταν πως η απόδοση τους ανέβηκε κατά 20%.

Πηγές

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Action Game της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).