Άγιος Απολλινάριος της Ραβέννας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Προσθήκη: ca:Apol·linar de Ravenna
μ Ρομπότ: Τροποποίηση: en:Apollinaris of Ravenna
Γραμμή 20: Γραμμή 20:
[[ca:Apol·linar de Ravenna]]
[[ca:Apol·linar de Ravenna]]
[[de:Apollinaris von Ravenna]]
[[de:Apollinaris von Ravenna]]
[[en:Apollinare]]
[[en:Apollinaris of Ravenna]]
[[es:Apolinar de Rávena]]
[[es:Apolinar de Rávena]]
[[fr:Apollinaire de Ravenne]]
[[fr:Apollinaire de Ravenne]]

Έκδοση από την 19:21, 17 Ιουλίου 2010

Ο Άγιος Απολλινάριος της Ραβένας

Ο Άγιος Απολλινάριος γεννήθηκε στην Αντιόχεια. Ήταν επίσκοπος της Ραβένας και, κατά τη χριστιανική παράδοση, έζησε γύρω στο 75 μ.Χ., έγινε επίσκοπος από τον Άγιο Πέτρο και βρήκε μαρτυρικό θάνατο αφού βασανίστηκε. Κατά μια άλλη εκδοχή, επέζησε από τα φριχτά βασανιστήρια και κατέφυγε στη Δαλματία όπου και συνέχισε τη δράση του. Κατά μια άλλη εκδοχή, έζησε γύρω στο 200 μ.Χ.

Ο τάφος του Απολλινάριου βρίσκεται στην Ραβένα. Το 549 εγκαινιάστηκε η ομώνυμη εκκλησία στο λιμάνι Classe της πόλης (Άγιος Απολλινάριος in Classe με το όνομά του επάνω στον τάφο του. Τα οστά του μεταφέρθηκαν τον 9ο αιώνα στην εκκλησία Άγιος Απολλινάριος ο νέος της Ραβένας, επειδή η προηγούμενη εκκλησία δεν παρείχε αρκετή ασφάλεια. Σήμερα οστά του βρίσκονται στην εκκλησία του στο Ρεμάγκεν, στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, στο Χόρινχεμ της Ολλανδίας, στη Ντιζόν και τη Ρεμς της Γαλλίας.

Ο Άγιος Απολλινάριος είναι προστάτης των πόλεων της Ραβένας, της Ρεμάγκεν και του Ντύσελντορφ. Προς τιμή του γιορτάζεται το μεγαλύτερο πανηγύρι στον Ρήνο.

Στις εικόνες ο Απολλινάριος παρουσιάζεται με άσπρο ράσο και μαύρο σταυρό. Στο χέρι του κρατεί την ράβδο του επισκόπου και ένα ρόπαλο, με το οποίο, κατά την παράδοση, βασανίστηκε και σκοτώθηκε.

Καθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία τιμούν τη μνήμη του στις 23 Ιουλίου (η Καθολική και στις 20 Ιουλίου).

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Apollinaris von Ravenna της Γερμανικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).