Εθνόσημο του Νίγηρα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Egmontbot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Robot: Changing template: Μεταφρασμένο; διακοσμητικές αλλαγές
μ Ρομπότ: Προσθήκη: yo:Coat of arms of Niger
Γραμμή 43: Γραμμή 43:
[[sh:Grb Nigera]]
[[sh:Grb Nigera]]
[[sv:Nigers statsvapen]]
[[sv:Nigers statsvapen]]
[[yo:Coat of arms of Niger]]
[[zh:尼日尔国徽]]
[[zh:尼日尔国徽]]

Έκδοση από την 06:18, 30 Ιουνίου 2010

Το Εθνόσημο του Νίγηρα

Το εθνόσημο του Νίγηρα δείχνει μια σημαία με τέσσερα μέρη τυλιγμένη στα εθνικά χρώματα (πορτοκαλί, λευκό και πράσινο). Στο μέσο υπάρχει η επίσημη κρατική σφραγίδα. Πάνω σε πράσινο θυρεό φαίνονται τα τέσσερα χρυσά σύμβολα. Στο μέσο, υπάρχει ένας ήλιος, στα αριστερά ένα κάθετο δόρυ με δύο σταυρωτά ξίφη των Τουαρέγκ, στα δεξιά τρία στάχυα από κεχρί από σμαράγδια και από κάτω είναι η εμπρόσθια όψη του κεφαλιού ενός ζώου ζεμπού. Κάτω από το εθνόσημο υπάρχει μία κορδέλα που φέρει την επίσημη ονομασία της χώρας στα γαλλικά: Republique du Niger.

Συμβολισμός χρωμάτων και συμβόλων

  • Πορτοκαλί: συμβολίζει τη Σαχάρα στα βόρεια σύνορα του κράτους.
  • Πράσινο: για τις νότιες και δυτικές καταπράσινες κοιλάδες, τις οποίες διαρρέει ο Ποταμός Νίγηρας.
  • Λευκό: συμβολίζει την ελπίδα και επιπλέον για το Νίγηρα την περιοχή της σαβάνας.

Νομοθεσία

Με βάση το Σύνταγμα του 1999 που αναπαράγει το κείμενο προηγούμενων Συνταγμάτων, διακρίνονται η Σφραγίδα του Κράτους (Le Sceau de l'État) για την οποία δεν καθορίζεται χρώμα για το θυρεό από το εθνόσημο της δημοκρατίας (Les Armoiries de la République) για το οποίο το Sinople ορίζεται ως χρώμα του θυρεού.[1] Το Sinople είναι ανάλογο με το πράσινο. Ωστόσο, στα κτήρια και στις πρεσβείες το πράσινο δεν χρησιμοποιείται αλλά τα εμβλήματα είναι χρυσά ή μαύρα. Επί παραδείγματι, η Εθνοσυνέλευση του Νίγηρα έχει στο κτήριο ένα μεγάλο εθνόσημο με το θυρεό σε χρώμα χρυσό και τα εμβλήματα σε σκούρο χρυσό.[2] [3]

Παραπομπές

  1. Constitution de la République du Niger, Adoptée le 18 juillet 1999 et promulguée par le décret n°99-320/PCRN du 9 août 1999. Titre premier : De l’État et de la souveraineté. Article premier (Άρθρο 1 του Συντάγματος του Νίγηρα, 1999)
  2. Προεδρία του Νίγηρα, περιγραφή και εικόνες και Εικόνες της Εθνοσυνέλευσης.
  3. Άρθρο 1 της πρώτης παραγράφου του Συντάγματος του 1999: Constitution Du Niger Du 18 Juillet 1999 (Promulguée par décret N° 99-320 / PCRN du 09 Août 1999) και ιστότοπος της Προεδρίας του Νίγηρα Symboles du Niger.
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Coat of arms of Niger της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).