Τζον Λη Χούκερ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ επιμέλεια
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|21|02|2010}}
{{πηγές|21|02|2010}}


Ο Τζον Λι Χούκερ ('''John Lee Hooker''' 1917-2001) ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους μουσικούς του μπλουζ, αφροαμερικάνικης καταγωγής. Επηρεασμένος από τα "Delta Blues", ανέπτυξε ένα δικό του στυλ παιξίματος στην κιθάρα. Καθιέρωσε το λεγόμενο ''talkin' blues'', στυλ που επηρέασε αρκετούς καλλιτέχνες. Τα πιο δημοφιλή κομμάτια του ήταν το είναι το ''Boogie Chillen'' και το ''Boom Boom'', η μεγαλύτερη επιτυχία του που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Τα κομμάτια του έχουν διασκευαστεί από σημαντικούς καλλιτέχνες κυρίως της ροκ όπως οι Yardbirds, Cream, [[Led Zeppelin]], [[The Doors]] κ.ά.
Ο '''Τζον Λι Χούκερ''' (John Lee Hooker, 1917-2001) ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους μουσικούς του μπλουζ, αφροαμερικάνικης καταγωγής. Επηρεασμένος από τα "Delta Blues", ανέπτυξε ένα δικό του στυλ παιξίματος στην κιθάρα. Καθιέρωσε το λεγόμενο ''talkin' blues'', στυλ που επηρέασε αρκετούς καλλιτέχνες. Τα πιο δημοφιλή κομμάτια του ήταν το είναι το ''Boogie Chillen'' και το ''Boom Boom'', η μεγαλύτερη επιτυχία του που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Τα κομμάτια του έχουν διασκευαστεί από σημαντικούς καλλιτέχνες κυρίως της ροκ όπως οι Yardbirds, Cream, [[Led Zeppelin]], [[The Doors]] κ.ά.

Έκδοση από την 23:18, 20 Φεβρουαρίου 2010

Ο Τζον Λι Χούκερ (John Lee Hooker, 1917-2001) ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους μουσικούς του μπλουζ, αφροαμερικάνικης καταγωγής. Επηρεασμένος από τα "Delta Blues", ανέπτυξε ένα δικό του στυλ παιξίματος στην κιθάρα. Καθιέρωσε το λεγόμενο talkin' blues, στυλ που επηρέασε αρκετούς καλλιτέχνες. Τα πιο δημοφιλή κομμάτια του ήταν το είναι το Boogie Chillen και το Boom Boom, η μεγαλύτερη επιτυχία του που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Τα κομμάτια του έχουν διασκευαστεί από σημαντικούς καλλιτέχνες κυρίως της ροκ όπως οι Yardbirds, Cream, Led Zeppelin, The Doors κ.ά.