Κουφονήσι Λασιθίου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Τροποποίηση: ca:Kufonissi (illot)
Templar52 (συζήτηση | συνεισφορές)
μ +
Γραμμή 7: Γραμμή 7:
| έκταση = 4
| έκταση = 4
}}
}}
To '''Κουφονήσι Λασιθίου''' είναι ένα νησί του [[Λιβυκό πέλαγος|Λιβυκού πελάγους]] που βρίσκεται μερικά μίλια μακριά από την [[Κρήτη]]. Η επιφάνεια του νησιού είναι 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Διοικητικά ανήκει στο νομό [[Λασίθι|Λασιθίου]]. Η κύρια ασχολία των κατοίκων του νησιού ήταν η αλιεία σπόγγων. Το νησί σήμερα είναι ακατοίκητο.
To '''Κουφονήσι Λασιθίου''' είναι μία [[νησίδα]], ακατοίκιτη σήμερα, του [[Λιβυκό πέλαγος|Λιβυκού πελάγους]] που βρίσκεται στη νοτιοανατολική εσχατιά της [[Κρήτη]]ς και συγκεκριμένα 3 ναυτικά [[μίλι]]α νότια του ακρωτηρίου Γουδερό. Πρόκειται για την νησίδα '''Ονεσία''' των αρχαίων Ελλήνων, όπως μας διέσωσε το όνομά της ο [[Πλίνιος]]. Η επιφάνεια της νησίδας είναι περίπου 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Διοικητικά ανήκει στο νομό [[Λασίθι|Λασιθίου]] και ειδικότερα στο δημοτικό διαμέρισμα της Αγίας Τριάδος του [[Δήμος Λεύκης|Δήμου Λεύκης]]. Η κύρια ασχολία παλαιότερα των κατοίκων της ήταν η [[σπογγαλιεία]]. Εξ ου και το φημισμένο για τους σπόγγους του "Μπογάζι του Κουφονησιού".

==Ιστορία==




Γραμμή 17: Γραμμή 21:
[[Κατηγορία:Νησιά της Ελλάδας]]
[[Κατηγορία:Νησιά της Ελλάδας]]
[[Κατηγορία:Νομός Λασιθίου]]
[[Κατηγορία:Νομός Λασιθίου]]
[[Κατηγορία:Νησίδες της Κρήτης]]


[[ca:Kufonissi (illot)]]
[[ca:Kufonissi (illot)]]

Έκδοση από την 22:24, 6 Ιανουαρίου 2010

Πρότυπο:Βραχονησίδες To Κουφονήσι Λασιθίου είναι μία νησίδα, ακατοίκιτη σήμερα, του Λιβυκού πελάγους που βρίσκεται στη νοτιοανατολική εσχατιά της Κρήτης και συγκεκριμένα 3 ναυτικά μίλια νότια του ακρωτηρίου Γουδερό. Πρόκειται για την νησίδα Ονεσία των αρχαίων Ελλήνων, όπως μας διέσωσε το όνομά της ο Πλίνιος. Η επιφάνεια της νησίδας είναι περίπου 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Διοικητικά ανήκει στο νομό Λασιθίου και ειδικότερα στο δημοτικό διαμέρισμα της Αγίας Τριάδος του Δήμου Λεύκης. Η κύρια ασχολία παλαιότερα των κατοίκων της ήταν η σπογγαλιεία. Εξ ου και το φημισμένο για τους σπόγγους του "Μπογάζι του Κουφονησιού".

Ιστορία

Πρότυπο:Επέκταση γεωγραφία Ελλάδας

Εξωτερικές συνδέσεις