Βαν Χέλσινγκ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Προσθήκη: ro:Van Helsing (film)
Chobot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Ρομπότ: Προσθήκη: ko:반헬싱 (영화)
Γραμμή 24: Γραμμή 24:
[[it:Van Helsing (film)]]
[[it:Van Helsing (film)]]
[[ja:ヴァン・ヘルシング (映画)]]
[[ja:ヴァン・ヘルシング (映画)]]
[[ko:반헬싱 (영화)]]
[[nl:Van Helsing]]
[[nl:Van Helsing]]
[[pt:Van Helsing (filme)]]
[[pt:Van Helsing (filme)]]

Έκδοση από την 01:01, 20 Νοεμβρίου 2009

Άμπραχαμ Βαν Χέλσινγκ είναι το όνομα ενος φανταστικού Ολλανδού καθηγητή ή δόκτορα, που πρωτοεμφανίζεται στο μυθιστόρημα Δράκουλας, απ'τον Ιρλανδό συγγραφέα Μπραμ Στόκερ. Κάποιες φορές παίρνει τον τίτλο του κυνηγού βρικολάκων σε ταινίες.

Πλοκή μυθιστορήματος

Στο μυθιστόρημα, ο Βαν Χέλσινγκ καλείται από το Άμστερνταμ στο Λονδίνο από τον πρώην μαθητή και φίλο του Δρ. Τζον Σούαρντ, για να θεραπέυσει την Λούσυ Γουέστενρα για την ξαφνική αρρώστια της. Ο Βαν Χέλσινγκ καταλαμβαίνει από τα δύο μικρά σημάδια στον λαιμό της πως η ίδια επισκέφθηκε από βρικόλακα (ο Κόμης Δράκουλας). Ο Βαν Χέλσινγκ κάνει ότι μπορεί για να την βοηθήσει, αλλά όταν η Λούσι πεθαίνει και γίνεται ολοκληρωτικά βρικόλακας, αναγκάζεται να την καταστρέψει, μαζί με την βοήθεια του Σούαρντ και των φίλων του. Αργότερα, με την βοήθεια των Τζόναθαν Χάρκερ, Κουίνσι Μόρις, Άρθουρ Χόλμγουντ και Σούαρντ προσπαθεί να σώσει την αρραβωνιαστικά του Χάρκερ, την Μίνα από τον Δράκουλα. Στο τέλος, ο Δράκουλας καταστρέφεται από μαχαιριά στην καρδία.


Σε ταινίες παίχτηκε από τους Τζον Γκότορτ, Έντουαρντ Βαν Σλόαν, Πίτερ Κάσινγκ, Λόρενς Ολίβιερ, Άντονι Χόπκινς και Μελ Μπρουκς.