Μύθος (μπίρα): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Αναίρεση έκδοσης 1753896 από τον 94.67.141.212 (Συζήτηση χρήστη:94.67.141.212άσχετο site
Γραμμή 19: Γραμμή 19:
==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==
==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==
*[http://www.mythosbrewery.gr/ Το επίσημο site της εταιρίας]
*[http://www.mythosbrewery.gr/ Το επίσημο site της εταιρίας]
*[http://www.Beer-Pedia.com www.Beer-Pedia.com / Η Μεγαλύτερη Και Πληρέστερη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Με Θέμα Τη Μπύρα Διεθνώς]


[[Κατηγορία:Ελληνικές επιχειρήσεις]]
[[Κατηγορία:Ελληνικές επιχειρήσεις]]

Έκδοση από την 06:55, 18 Οκτωβρίου 2009

Η Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η δεύτερη σε παραγωγή ελληνική ζυθοποιία, ευρύτερα γνωστή υπό το εμπορικό της σήμα «Mythos». Από το 2008 είναι θυγατρική του ομίλου εταιρειών Calsberg, η οποία επίσης εισάγει διάφορα άλλα είδη μπύρας στη χώρα.

Ιστορία

Το έτος 1970 η γερμανική εταιρεία Henninger ίδρυσε την επιχείρηση Henninger Hellas S.A. για την παραγωγή και διανομή ελληνικής μπύρας. Το 1992, η Μπουτάρη Οινοποιητική Α.Ε. αγόρασε την επιχείρηση, για να την μετονομάσει το 1994 σε «Ζυθοποιία Βορείου Ελλάδος» και να δημιουργήσει την μάρκα «Μύθος». Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που το 2001 η επιχείρηση μετονομάστηκε και υιοθέτησε το όνομα «Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε.». Το 2004 η σκωτσέζικη εταιρεία Scottish & Newcastle απόκτησε το 47% της εταιρίας, ενώ το 2004 προχώρησε σε αύξηση της συμμετοχής της στο 68%. Από το 2006 και μετά, η Scottish & Newcastle κατέχει το 100%.

Η μπύρα «Μύθος»

Η μπύρα «Mythos» είναι ξανθιά μπύρα lager τύπου πιλς που παράγεται από το 1997. Είναι διαθέσιμη και σε μπουκάλι 330 ml και σε μπουκάλι ή σε αλουμινένιο κουτάκι 500 ml Η περιεκτικότητα σε οινόπνευμα είναι 5%. Έχει βραβευτεί στο 2001 Interbeer International Beer & Whiskey Competition.

Η μπύρα «Mythos» παράγεται και εμφιαλώνεται στην Ελλάδα. Εξάγεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς επίσης και τις ΗΠΑ, τον Καναδά, και την Αυστραλία.

Άλλα προϊόντα

Εκτός από τις μπύρες "Mythos" και "Mythos Red", η ζυθοποιία Μύθος παράγει επίσης και διανέμει στην Ελλάδα τη γερμανική ξανθή μπύρα "Henninger" και την γερμανική pilsner "Kaiser". Εισάγει επίσης και διανέμει την μπύρα "Carlsberg" (Δανία), τη μαύρη μπύρα "Guiness" (Ιρλανδία), την γαλλική "Kronenbourg 1664", τη βέλγικη μοναστηριακή "Grimbergen" και τις ιρλανδικές μπύρες της εταιρείας Diageo Ireland, "Guinness" και "Kilkenny".


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Πρότυπο:Μετάφραση EN