Patrouille de France: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Dimitrisss (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Dimitrisss (συζήτηση | συνεισφορές)
μετάφραση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Image:Patrouille-de-france-croisement-a-4.jpg|thumb|right|250px|Οι Patrouille de France]]
[[Image:Patrouille-de-france-croisement-a-4.jpg|thumb|right|250px|Οι Patrouille de France]]
Οι '''Patrouille de France''' (πλήρες όνομα:'''Patrouille Acrobatique de France''' - ''Παρτουίγ Ακρομπατίκ ντε Φρανς'') είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος επιδείξεων ακριβείας της [[Γαλλική Πολεμική Αεροπορία|Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας]]. Με ιστορία που ξεκινά από το [[1931]], θεωρούνται μία από τις παλαιότερες και καλύτερες ακροβατικές ομάδες στον κόσμο<ref>http://timescorrespondents.typepad.com/charles_bremner/2008/04/post.html</ref>. Η ομάδα χρησιμοποιεί το [[Dassault-Breguet/Dornier Alpha Jet]].
Οι '''Patrouille de France''' (πλήρες όνομα: '''Patrouille Acrobatique de France''' - ''Πατρουίγ Ακρομπατίκ ντε Φρανς'', «Ακροβατική φρουρά της Γαλλίας») είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος επιδείξεων ακριβείας της [[Γαλλική Πολεμική Αεροπορία|Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας]]. Με ιστορία που ξεκινά από το [[1931]], θεωρούνται μία από τις παλαιότερες και καλύτερες ακροβατικές ομάδες στον κόσμο<ref>http://timescorrespondents.typepad.com/charles_bremner/2008/04/post.html</ref>. Η ομάδα χρησιμοποιεί το [[Dassault-Breguet/Dornier Alpha Jet]].


==Ιστορία==
==Ιστορία==

Έκδοση από την 21:06, 21 Ιουνίου 2009

Οι Patrouille de France

Οι Patrouille de France (πλήρες όνομα: Patrouille Acrobatique de France - Πατρουίγ Ακρομπατίκ ντε Φρανς, «Ακροβατική φρουρά της Γαλλίας») είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος επιδείξεων ακριβείας της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Με ιστορία που ξεκινά από το 1931, θεωρούνται μία από τις παλαιότερες και καλύτερες ακροβατικές ομάδες στον κόσμο[1]. Η ομάδα χρησιμοποιεί το Dassault-Breguet/Dornier Alpha Jet.

Ιστορία

Οι Patrouille de France σχηματίζοντας την Γαλλικής σημαία

Το 1931 έλαβε χώρα η πρώτη αεροβατική επίδειξη στη Γαλλία, πάνω από το Étampes-Mondésir. Πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτές της τοπικής σχολής πιλότων, πετώντας με αεροσκάφη Morane-Saulnier MS-230. Συνέπεια της αποδοχής και της επιτυχίας που είχε, η ομάδα επιλέγει να εκπροσωπεί τη Γαλλία σε διεθνείς διοργανώσεις.

Πετώντας πάνω από τη Ντιζόν (Dijon), η ομάδα «Weiser», αποτελούμενη από 18 αεροπλάνα (Morane-Saulnier MS-225 και SPAD 510), απέκτησε φήμη για την επίδειξη στην οποία τα αεροσκάφη ήταν δεμένα μεταξύ τους.

Η ομάδα Patrouille d'Étampes μετεγκαταστάθηκε στο Salon-de-Provence το 1937, υιοθετώντας το όνομα Patrouille de l'École de l'air (Flying school Patrol). Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος όμως ανέστειλε τις επιχειρήσεις και των δύο ομάδων.

Το 1947 ο τότε υπουργός αεροπορίας δημιούργησε μία αεροβατική ομάδα μέσα στην Γαλλική πολεμική αεροπορία. Με επικεφαλής τον υποσμηναγό Περριέ (Captain Perrier), πρώην πιλότο της ομάδας Patrouille d'Étampes, αρχικά αποτελούνταν από δώδεκα αεροσκάφη Stampe SV.4. Συνέπεια της αυξανόμενης δημοτικότητας των επιδείξεών τους δημιουργήθηκαν παρόμοιες ομάδες μέσα στην πολεμική αεροπορία. Το 1952, ο σμηναγός Ντελασενάλ (Delachenal), πιλότος της 3ης πολεμικής πτέρυγας με έδρα τη Ρεμς (Reims-Champagne), δημιούργησε μία ομάδα αποτελούμενη από τέσσερα αεροσκάφη F-84. Το 1953, στη διάρκεια μίας επίδειξης στο Μεζόν Μπλάνς (Maison Blanche) της Αλγερίας, ο παρουσιαστής της επίδειξης, συνεπαρμένος από το θέαμα που είχε παρακολουθήσει, έδωσε στην ομάδα το όνομα Patrouille de France.

Την επόμενη δεκαετία, τέσσερις διαφορετικές ομάδες αεροπορικών επιδείξεων της Αεροπορίας, η 12η μονάδα - Cambrai-Épinoy, η 4η μονάδα - Bremgarten, η 2η μονάδα – Ντιζόν-Λονγκβίκ (Dijon-Longvic) και η 7η μονάδα - Nancy-Ochey, συνέχισαν να πραγματοποιούν επιδείξεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Το 1964 όμως, περικοπές στον προϋπολογισμό, οδήγησε σε περικοπές στην αεροπορία, περιλαμβανόμενης και της διάλυσης της ομάδας Dassault Mystère IV. Παρόλα αυτά, μερικούς μήνες αργότερα, πεπεισμένος ότι το όνομα Patrouille de France δεν έπρεπε να χαθεί, ο τότε υπουργός άμυνας αποφάσισε να δημιουργήσει μία επίσημη Patrouille de l'École de l'air. Η ομάδα, αποτελούμενη από έξι αεροσκάφη Fouga Magister, εγκαταστάθηκε ξανά στη Salon-de-Provence και έγινε η κύρια αεροπορική ομάδα επιδείξεων της Γαλλίας για τα επόμενα 16 χρόνια.

Η τελευταία επίδειξη με τα αεροσκάφη Fouga Magister, τα οποία αυξήθηκαν σε εννέα με την πάροδο του χρόνου, πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1980, στην βάση τους στη Salon-de-Provence. Αντικαταστάθηκαν από επτά αεροσκάφη Alpha Jet, ενώ ένα επιπλέον αεροσκάφος προστέθηκε το 1982. Το Alpha Jet χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Αεροσκάφη

Αεροσκάφος Alpha Jet των Patrouille de France

Κάθε αεροσκάφος είναι βαμμένο με μπλε, άσπρο και κόκκινο χρώμα και το πυροβόλο έχει αντικατασταθεί με μία γεννήτρια καπνού. Στο ρύγχος έχουν τοποθετηθεί προβολείς ενώ το σκοπευτικό έχει αφαιρεθεί ώστε να βελτιωθεί η ορατότητα.

Σημειώσεις

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Πρότυπο:Πύλη Αεροπορία

Το άρθρο είναι βασισμένο στο αντίστοιχο άρθρο της Αγγλικής Wikipedia.