Βικιπαίδεια:Όχι προσωπικές επιθέσεις: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Προσθήκη: als:Wikipedia:Keine persönlichen Angriffe Τροποποίηση: zh-yue:Wikipedia:唔愛人身攻擊
Γραμμή 52: Γραμμή 52:
[[ro:Wikipedia:Fără atacuri personale]]
[[ro:Wikipedia:Fără atacuri personale]]
[[ru:Википедия:Недопустимость оскорблений, угроз и агрессии]]
[[ru:Википедия:Недопустимость оскорблений, угроз и агрессии]]
[[sah:Бикипиидийэ:Үөҕүү суох буолуохтаах]]
[[simple:Wikipedia:No personal attacks]]
[[simple:Wikipedia:No personal attacks]]
[[sk:Wikipédia:Žiadne osobné útoky]]
[[sk:Wikipédia:Žiadne osobné útoky]]

Έκδοση από την 01:23, 21 Ιουνίου 2009


Η πολιτική

Μην καταφεύγετε σε προσωπικές επιθέσεις έναντι άλλων χρηστών. Είναι ευθύνη όσων συμμετέχουν στη Βικιπαίδεια, να διατηρούν ένα πολιτισμένο επίπεδο διαλόγου και συννενόησης. Σχολιάστε το περιεχόμενο ενός άρθρου και όχι τον συντάκτη του.

Όχι προσωπικές επιθέσεις

Οι προσωπικές επιθέσεις κατά την διάρκεια συζητήσεων δεν βοηθούν στην ανάπτυξη των άρθρων και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση επιχείρημα για την υποστήριξη μίας άποψης. Δημιουργούν εντάσεις μεταξύ των χρηστών της Βικιπαίδειας και εμποδίζουν τη δημιουργία κλίματος συνεργασίας. Είναι επίσημη πολιτική να αποφεύγονται και η τήρηση αυτής της πολιτικής αποτελεί ευθύνη όλων των χρηστών. Ως προσωπικές επιθέσεις εννοούνται σχόλια που εμπεριέχουν κατηγορίες έναντι άλλων χρηστών, ρατσιστικές επιθέσεις ή άλλου είδους απειλές.

Διαφορετικοί συντάκτες ενός άρθρου ενδεχομένως να μην συμφωνούν με το περιεχόμενό του ή ακόμα και με τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γραφτεί. Η παράθεση διαφορετικών απόψεων και η δίκαιη προβολή όλων των θέσεων συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ουδέτερου άρθρου. Οι συζητήσεις για την ανάπτυξη των άρθρων είναι βασικό συστατικό της Βικιπαίδειας, υπό τον όρο ότι διεξάγονται πολιτισμένα και αποφεύγοντας ανούσια και προσβλητικά σχόλια.

Αντιμετώπιση

Στην περίπτωση που ένας χρήστης καταφεύγει κατ' επανάληψη σε προκλήσεις και προσωπικές επιθέσεις, οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν την προσωρινή φραγή του.

Δείτε επίσης